Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τους μαθητές κυριεύει ο ύπνος..


Ο Κύριος νικητής ,αλλά κουρασμένος σωματικά από την εναγώνια προσευχή,ήλθε να ζητήσει ανακούφιση από τους εκλεκτούς των εκλεκτών ,τους τρεις αγαπημένους Μαθητές Του. Αλλά τους βρήκε να κοιμούνται. Η κούραση ,η σφοδρή συγκίνηση και η λύπη είχαν κυριεύσει τις ψυχές των μαθητών. Ένιωθαν τις σωματικές τους δυνάμεις να εξαντλούνται. Είχαν κουραστεί και από την ολονύκτια πολύωρη πεζοπορία .Και ο θαρραλέος Πέτρος ,που προ ολίγων ωρών είχε αντιδράσει όταν ο κύριος τους είπε ότι θα Τον εγκαταλείψουν και είχε δηλώσει ότι αυτός ποτέ δεν θα Τον εγκατέλειπε, τώρα κοιμόταν.
Είχε υποκύψει στη σωματική αδυναμία.Απευθυνόμενος ο Κύριος ιδιαίτερα προς τον πέτρο του λέγει.Σίμων καθεύδεις; Ουκ ισχύσατε μίαν ώραν γρηγορήσαι μετ΄Εμού.;
Από το βιβλίο "Ο Βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού" Γ τόμος από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Γρηγορείτε να μην σας καταλάβει ο ύπνος της ραθυμίας και της αμέλειας.γρηγορείτε γιατί ο Σατανάς ,σας περιτρυγυρίζει να σας παρασύρει στην αμαρτία.Γρηγορείτε επί των αισθήσεων και αισθημάτων σας για να μην σας παρασύτρουν σε πράγματα απρεπή και σας οδηγήσουν σε ψυχικούς τραυματισμούς και λέρωμα της καρδιάς σας.

Γρηγορείτε και προσέχετε τις σκέψεις σας ,ώστε να είναι πάντοτε φωτεινές και να μην σας κυριεύει η πονηρία και το μίασμα της αμαρτίας. Γρηγορείτε και προσέχετε τα ένστικτά σας ,να μην σας υποδουλώσουν ποτέ στο αμαρτωλό και ένοχο .Γρηγορείτε εναντίον του κοσμικού περιβάλλοντός σας ,για να μην σας παρασύρει σε έργα του σκότους και αντίθετα με το θέλημα του Θεού.Γ ρηγορείτε και προσεύχεσθε πάντοτε ,για να είναι τα μάτια σας ανοιχτά, να βλέπετε πάντοτε το ορθόν και να βαδίζετε το δρόμο της αρετής και του καθήκοντος.

Recommended Post Slide Out For Blogger