Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Οχι αργόσχολοι....


Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Σεβασμ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου "Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου;''
Σε στιγμές αθυμίας είναι καλό να μην μένωμε αργόσχολοι, συνιστάται η απασχόληση με κάποιο ευχάριστο έργο.
Μη μένουμε ποτέ σε τέτοιες στιγμές άπραγοι.Τις ώρες μας πρέπει να τις γεμίζουμε με κάτι ευχάριστο, που δεν μας κουράζει. Η αργία είναι βλαπτική. Η απασχόληση με κάτι εκτός επαγγέλματος συνήθως ξεκουράζει ψυχικά και βοηθάει να παρέλθει η κακή διάθεση. Είναι απαραίτητο σε στιγμές αθυμίας  να μην μένουμε αργόσχολοι,αλλά αφού πρώτα γονατίσουμε και ζητήσουμε τη χάρη του Θεού να ασχοληθούμε με κάτι που χαλαρώνει ψυχικά .
Μερικούς τους βοηθάει η ακρόαση της μουσικής, άλλους η απασχόληση με ζωγραφική, άλλους η περιποίηση του κήπου, άλλους ένας περίπατος στην εξοχή, άλλους η ανάγνωση ενός βιβλίου πάντοτε το ευχάριστο, αθώο πάρεργο ξεκουράζει και ανακουφίζει από τη ρουτίνα του καθημερινού επαγγέλματος και βοηθάει στην καλή διάθεση.
Ο μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας μας, ο Ιερός Χρυσόστομος που ήταν πολύ πρακτικός στη σκέψη συνιστά την υγιή ψυχαγωγία ως ένα παράγοντα ψυχικής υγείας.
Λέγει ο ιερός Πατήρ «Αν θ’ελεις να ψυχαγωγηθείς πήγαινε σε κήπους, κοντά σε ποταμούς και λίμνες, άκουγε τα τζττζίκια που τραγουδούν, όλα μπορείς να τα απολαύσεις, αρκεί να αποφύγεις την αμαρτία.
Η αθυμία λοιπόν  μπορεί να κάνει μεγάλο κακό  στη ζωή. Εάν αφεθεί και μας κυριεύσει, είναι καταστροφική. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι χαρούμενος με όρεξη για τη ζωή .
Η αθυμία έχει σαν συνέπεια τη μελαγχολία και η μελαγχολία έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της ζωής,
Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή.
Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
Τηλέφωνο 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger