Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Νέα διακονία στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών Ελαιώνα.


Μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της ομάδος "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής εδώ και 20 μέρες ξεκίνησε τη πορεία της μία εθελοντική ομάδα διακονίας στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελαιώνα Θηβών .

Οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.
 Η παρουσία  της  εθελοντικής ομάδος " από καρδιάς" και η απασχόληση των κρατουμένων είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις ,αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους .

Τι κάνουμε εκεί.Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί  με τους κρατουμένους μικρές κατασκευές (ο πρώτος κύκλος κατασκευών αφορά την αγγειοπλαστική).
Η σκέψη μας είναι :οι κατασκευές να διατίθεται σε κάποιο φιλανθρωπικό παζάρι και στη συνέχεια να αγοράζονται με τα χρήματα  από τη διάθεσή τους, συσκευές που θα βελτιώνουν την ίδια τη ζωή τους.
Παράλληλα όμως η παρουσία μας θα θέλαμε να είναι μία υπενθύμιση σε αυτούς τους ανθρώπους πως η προσπάθειά τους και ο αγώνας τους μας νοιάζει ,και θέλαμε να σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε με τη δύναμη της αγάπης του Θεού,να ξαναβρούν τη δική τους πορεία.
Σε αυτή τη διακονία θέλουμε και τη δική σας συνδρομή.
Για το σκοπό αυτό ζητάμε αν μπορεί σε πρώτη φάση και υπάρξει  κάποιος ή κάποιοι ανεμιστήρες (βάσης) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες  στους χώρους κράτησης των ανθρώπων αυτών.
Επίσης αν υπάρχουν και κάποιες μπάλλες μπάσκετ. 
Τους ανεμιστήρες και τις μπάλλες μπορείτε να φέρνετε στο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής με την ένδειξη για τους κρατουμένους του Ελαιώνα.
Ευχαριστούμε " από καρδιάς" πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.
Recommended Post Slide Out For Blogger