Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ.


χωρίς αυγά και βούτυρο με σοκολατένια γεύση! Πανεύκολο χωρις να λερώνουμε το μίξερ!!!

Υλικά:
1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
1 1/2 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Πηγή : ενοριακή ζωή 
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. κακάο άγλυκο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλ. νερό
Προαιρετικά κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε υλικό).
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας
Έπειτα προσθέτουμε και το νεράκι.
Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Λαδώνουμε τη φόρμα του και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα ότι μας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας κτλ. Επίσης μπορούμε αφού κρυώσει να λιώσουμε διάφορες σοκολάτες και να το γλασάρουμε!
Recommended Post Slide Out For Blogger