Σε ένα μικρό βίντεο που ετοιμάσαμε αποτυπώνουμε στιγμές και εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα του 2017 ,από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής ως τα δύο Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα,που με τη χάρη του Θεού προσπαθούμε να διακονήσουμε και να ενισχύσουμε, το Λουγκουζί και το Καμπάλλε. .Σαν ευχαριστώ στο Θεό για τις ευλογίες που συνεχώς μας παρέχει ,και σαν προσφορά στους αδελφούς σε Ελλάδα και Αφρική που κοπίαζουν με ψυχή .Το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει και να θερμαίνει τις καρδιές μας .Χριστός Ανέστη !!


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες


Μέσα στην ατμόσφαιρα της αγωνίας των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους στις σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις ,θα βρεθούμε μαζί την Κυριακή στις 7 Μαίου στις 6.00μ.μ. στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,για να προσευχηθούμε μαζί με τους γονείς και τα παιδιά για τη νέα δοκιμασία της ζωής τους.Θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο και μετά θα βρεθούμε για λίγες στιγμές στο αρχονταρίκι όπου μετά από ένα μικρό κέρασμα, σε ανθρώπινο επίπεδο θα προσπαθήσουμε διακριτικά και όσο σηκώνουν οι στιγμές, να πούμε στα παιδιά να κάνουν ότι μπορούν,αφήνοντας στο Θεό να κάνει αυτά που δεν μπορούν.Σας περιμένουμε λοιπόν!! Καλή επιτυχία !!

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί το Σάββατο 13 Μαίου η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ν στο Προσκύνημα της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό.στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά,και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.
Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής,το Σάββατο 13 Μαίου στις 8.00π.μ.
Τιμή εκδρομής : 15 ευρώ
Πληροφορίες στην Ιερά Μονή και στο τηλέφωνο 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ.


χωρίς αυγά και βούτυρο με σοκολατένια γεύση! Πανεύκολο χωρις να λερώνουμε το μίξερ!!!

Υλικά:
1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
1 1/2 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Πηγή : ενοριακή ζωή 
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. κακάο άγλυκο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλ. νερό
Προαιρετικά κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε υλικό).
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας
Έπειτα προσθέτουμε και το νεράκι.
Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Λαδώνουμε τη φόρμα του και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα ότι μας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας κτλ. Επίσης μπορούμε αφού κρυώσει να λιώσουμε διάφορες σοκολάτες και να το γλασάρουμε!
Recommended Post Slide Out For Blogger