Εκδόσεις Χρυσοπηγή -Πάντα Ελεύθεροι !!


Ένα πασχαλινό παζάρι για την εξωτερική Ιεραποστολή.
Την Κυριακή 26 Μαρτίου διοργανώνουμε ένα πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι
που θα διαθέσει πανέμορφες πασχαλινές λαμπάδες και δώρα, αλλά και γλυκύτατες λιχουδιές,για την ενίσχυση της Ιεραποστολής μας στην Ουγκάντα στη σχολή χορού της κ. Φωτεινής Παπαρούπα στη Λεωφόρο Ειρήνης 29 στην Πεύκη από τις 11π.μ. έως τις 6.00μ.μ.Σας περιμένουμε με πολύ χαρά,να σας γνωρίσουμε την ιεραποστολική και φιλανθρωπική μας δραστηριότητα.


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.


25 Μαρτίου 2017

25 Μαρτίου 2017
Τις σημαίες στις καρδιές και τα μπαλκόνια μας !!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

« Μέχρι την άκρη του κόσμου –Αφιέρωμα στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα»

Την Κυριακή 5 Μαρτίου   στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  Ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας και αφιερωμένης στην εξωτερική Ιεραποστολή ,πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο πανηγύρι .Κι αυτό γιατί όλοι όσοι ήρθαν στην εκδήλωσή μας χάρηκαν και γεύτηκαν από τις μυστικές χάρες και χαρές που κρύβει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή για όλους μας.
Ήταν όλοι εκεί!! Οι εθελοντές και συνεργάτες των αποστολών που κατεβαίνοντας στην Ουγκάντα ,δίνουν κυριολεκτικά τον εαυτό τους για την υπόθεση της ιεραποστολής.Αλλά και φίλοι και συνεργάτες που εργάζονται στα μετόπισθεν για την υπόθεση της Ιεραποστολής

Η εκδήλωσή μας που είχε τον τίτλο « Μέχρι την άκρη του κόσμου –Αφιέρωμα στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα»μίλησε ακριβώς για αυτό το πράγμα.Για μία καινούργια ανατολή σε κάποια χώρα .Αλλά και για μία οφειλή που έχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.
Στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως   αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής :Σήμερα μέσα στο πλαίσιο της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας –αφιρωμένης στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή συνεχίζουμε την μικρή παράδοση να αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στην Ιεραποστολική προσπάθειά μας στην χώρα της Ουγκάντας Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επειδή ο Θεός ήθελε και επειδή φιλότιμοι ‘Ελληνες βοηθούν με την καρδιά τους την προσπάθεια της Μονής σε αυτή την τόσο ιδιάιτερη χώρα και την τόσο πονεμένη.
Όταν ξεκινήσαμε το 2012 κανείς δεν πίστευε ότι το έργο θα πορευόταν να κα θα συνέχιζε σε εαυτούς τους καιρούς της κρίσης και της οικονομικής δυσκολίας και θα ανδρωνόταν σε ένα δομημένο και οργανωμένο πλαίσιο που επενδύει μακριά στις ψυχές ,στην πνευματική ζωή ,στην παιδεία ,στη βελτίωση του τρόπου της ζωής αυτών των ανθρ’ωπων
Και τώρα πια μπορούμε να το πούμε με τη δύναμη της ψυχής μας πως θα άλλαζε τόσο πολύ τον τρόπο που σκεφτόμαστε .Αλλά και τις ζωές  άλλων ανθρώπων που όπως οι ίδιοι εξομολογούνται ,ότι δηλαδή άλλαξε ο τρόπος που βλέπουν τώρα πια τον κόσμο.
Στην πορεία μας αυτή είδαμε το θεραπευτικό χέρι του Θεού και την παρέμβασή του σε δύσκολες ή αδιάβατες καταστάσεις.Οι δυσκολίες για αυτούς τους ανθρώπους που κατέβηκαν το γνωρίζετε καλύτερα είναι αρκετές και παραγματικά απρόβλεπτες

Μικρά ετοιμασμένα βίντεο μας ταξίδεψαν με ήχο και εικόνα στο χωριό Λουγκουζί ,αλλά και τις άλλες δραστηριότητες τοης ιεραποστολής μας . πρόσωπα των πιστών του χωριού είναι πια γνωστά και οικεία.Ο φοιτητής Χριστοφόρος Μουγίγκο και η πρεσβυτέρα Μαγδαληνή κατέθεσαν τις δικές του ευγνώμονες σκέωεις για τη μέρα,και μας μετέφεραν στην καρδιά της Ιεραποστολής,ενώ η γεωπόνος Αγγελική Δασούλα εθελόντρια για τρία χρόνια στις αποστολές μας, μοιράσθηκε μερικές σκέψεις της.
Στέλος της εκδηλώσεως νέοι και φοιτητές τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια ενώνοντας την ιεραποστολή με την παράδοση.
Δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τον Αγιο Θεό που μας επιτρέπει να διακονούμε  και να βρισκόμστε εδώ και τέσσερα χρόνια εκεί αλλά και όλους εσάς που βοηθάτε την υπόθεση της Ιεραποστολής.Ο Θεός βλέποντας για τις θυσίες και τους κόπους σας να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.
Ευχαριστούμε και όλους εκείνους που αφανώς προσφέρουν από το περίσευμα της καρδιάς και της αγάπης τους σε τέτοιες εποχές.
Στο τέλος της εκδηλώσεως δημιουργήθηκε γλυκό παζάρι  που ετοίμασε  και διέθεσε γλυκές κρέπες και δροσερή λεμονάδα για να ενισχυθεί το έργο της Ιεραποστολής.Την ευθύνη για την προετοιμασία του γλυκού παζαριού είχαν οι εθελόντριες των αποστολών μας: Μίνα Παπαπαύλου,Αγγελική Παντέλη και Αγγελική Δασούλα.Τις ευχαριστούμε πολύ.
Η προσπάθειά μας  στο Λουγκουζί και το Καμπάλλε συνεχίζεται: Εθνική τράπεζα: 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας George Nyombi
ΙBAN : GR 33O110656OOOOO65620111586

Recommended Post Slide Out For Blogger