Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Εννέα εναλλακτικές, αντί της οδοντόκρεμας, που θα σας εκπλήξουν!

 

ennea-enalaktikes-anti-tis-odontokremas-pou-tha-sas-ekplixoun
Δείτε τις δώδεκα φυσικές εναλλακτικές λύσεις που θα κάνουν τα δόντια σας γερά και κάτασπρα και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα στο μέλλον!
1. Θαλασσινό αλάτι 
Βουρτσίστε τα δόντια σας με θαλασσινό αλάτι και θα τα δείτε πιο καθαρά από ποτέ! Αν ανησυχείτε για την τριβή μπορείτε να διαλύσετε το αλάτι στο νερό και στη συνέχεια να βουτήξετε τη βούρτσα σας στο μείγμα πριν από το βούρτσισμα. Ξεπλένετε κανονικά.
2. Μαγειρική σόδαΑυτή πρέπει να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις φυσικής οδοντόπαστας. Βυθίστε την οδοντόβουρτσά σας σε μαγειρική σόδα και βουρτσίστε κανονικά. Ή μπορείτε να τη διαλύσετε στο νερό. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μαγειρική σόδα ως βάση για σπιτική, λευκαντική σκόνη δοντιών. Μπορείτε να την αναμίξετε με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και στέβια για να δώσετε στο στόμα σας μια φρέσκια αίσθηση μέντας.
Πηγή : Διακόνημα

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου 
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι γνωστό ότι καθαρίζει και λευκαίνει τα δόντια. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σας σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και, στη συνέχεια, σε ένα μείγμα 50/50 μαγειρική σόδα και θαλασσινό αλάτι. Το μόνο πιθανό πρόβλημα με το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αν έχετε σφραγίσματα αμαλγάματος: από το υπεροξείδιο μπορεί να εκλυθεί υδράργυρος στα σφραγίσματα σας.
4. Φυτική σκόνη δοντιώνΟι φυτικές σκόνες δοντιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση της οδοντόκρεμας. Κάνουν καλή δουλειά στον καθαρισμό, ενώ τα φυτικά συστατικά συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής, του πόνου και της μόλυνσης σε όλο το στόμα.
5. Στεγνό βούρτσισμα
Δεν υπάρχει πιο απλό από αυτό. Κουραστήκατε να ψάχνετε για μια φυσική εναλλακτική λύση; Μην χρησιμοποιείτε τίποτα, βουρτσίστε τα δόντια σας χωρίς οδοντόκρεμα ή κάποιο προϊόν στην οδοντόβουρτσα, κάντε δηλαδή στεγνό βούρτσισμα. Και ξεπλύνετε κανονικά.
6. Φυσικό ΣαπούνιΝαι, μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με σαπούνι. Δεν είναι ακριβώς η φυσική εμπειρία της οδοντόκρεμας , αλλά αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, δοκιμάστε ένα φυσικό σαπούνι, όπως η μέντα Καστίλλης.
7. Σαπούνι δοντιών 
Για εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν κανονικό σαπούνι στο στόμα τους, υπάρχουν πάρα πολλές μάρκες ειδικά σχεδιασμένες που κατασκευάζουν σαπούνια για τα δόντια.Απλά προσπαθήστε να βρείτε ένα χωρίς πρόσθετα.

8. Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι μια άλλη μεγάλη εναλλακτική λύση. Έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι πολύ σε πρακτικό για τον καθαρισμό του στόματος. Το έλαιο καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο τους ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που αναφέρονται εδώ (όπως σόδα και αιθέρια έλαια ).
9. Αιθέρια ΈλαιαΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ή δύο σταγόνες έλαιο μέντας σε βρεγμένη οδοντόβουρτσα αν θέλετε ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο για να δώσετε στο στόμα σας την αίσθηση της καθαριότητας και του φρέσκου ​​δυόσμου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger