Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πορεία για τη συνάντηση με το Θεό


Απόσπασμα από το  βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Η σωστή πορεία της ζωής»(κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή)


Μία εκτός Θεού και μακριά από το Θεό πορεία της ζωής είναι αφύσικη κατάσταση.Δυστυχώς όμως ,οι πολλοί άνθρωποι αυτή την αφύσικη κατάσταση ακολουθούν .Δεν τους χρειάζεται ο Θεός στην πορεία της ζωής ,νιώθούν ότι είναι αυτάρκεις.
Ζούν μάλιστα άνετα χωρίς την παρουσία και καθοδήγηση του Θεού.Νιώθουν πιο ελεύθεροι όταν βγάλουν από την ψυχή τους κάθε πίστη στο Θεό και κάθε ιδέα του Θεού.Έτσι αποβάλλουν από την ψυχή τους το φόβο δεν έχουν ηθικές δεσμεύσεις ,ζουν  ελεύθερα ,όπως θέλουν και κάνουν ότι θέλουν.


Αυτή όμως η νομιζόμενη ελευθερία τους είναι στην ουσία δουλεία στον κατώτερο εαυτό τους.αφεντικό στο δρόμο της ζωής δεν έχουν τον Θεό και το θέλημα του Θεού ,αλλά τις δικές τους παρορμήσεις και τις δικές τους αμαρτωλές προσωπικές προτιμήσεις,τις προσωπικές ορέξεις ,τον δικό τους εγωισμό ,τα δικά τους πάθη ,τα δικά τους γούστα.


Έχουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας ενώ στην πραγματικότητα είναι δούλοι του προσωπικού τους εγωισμού.


Γι αυτό και ο τρόπος της χωρίς Θεό ζωής δεν είναι τρόπος φυσιολογικός και ισορροπημένος .Είναι τρόπος λαθεμένος και αμαρτωλός.


Εκδόσεις Χρυσοπηγή : 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger