Εκδόσεις Χρυσοπηγή -Πάντα Ελεύθεροι !!


Ένα πασχαλινό παζάρι για την εξωτερική Ιεραποστολή.
Την Κυριακή 26 Μαρτίου διοργανώνουμε ένα πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι
που θα διαθέσει πανέμορφες πασχαλινές λαμπάδες και δώρα, αλλά και γλυκύτατες λιχουδιές,για την ενίσχυση της Ιεραποστολής μας στην Ουγκάντα στη σχολή χορού της κ. Φωτεινής Παπαρούπα στη Λεωφόρο Ειρήνης 29 στην Πεύκη από τις 11π.μ. έως τις 6.00μ.μ.Σας περιμένουμε με πολύ χαρά,να σας γνωρίσουμε την ιεραποστολική και φιλανθρωπική μας δραστηριότητα.


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.


25 Μαρτίου 2017

25 Μαρτίου 2017
Τις σημαίες στις καρδιές και τα μπαλκόνια μας !!

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Φακόρυζο Αγιορείτικο.






Υλικά:
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
1/2 κούπα ξίδι
300 γρ. φακές χοντρές
Πηγή : Ενοριακή ζωή



2 μέτρια κρεμμύδια
80 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
800 γρ. ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1 πιπεριά σε κομματάκια
1 κούπα λάδι
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30′.

Στραγγίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη γλοιώδη πέτσα του και κόψτε το σε κομμάτια. Αδειάστε τις φακές, μαζί με το ζουμί που έβρασαν, σε πυράντοχο σκεύος.
Τοποθετήστε επάνω στις φακές τα κομμάτια του χταποδιού. Ρίξτε το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε απαλά.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40′ περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.


Πηγή:   monastiriaka.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger