Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ένα αναστάσιμο γεγονός !!Χειροτονία εις διάκονον του Αριστοτέλη Assimwe


                                                                       Φωτογραφίες : Γιώργος Αγγελόπουλος
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  ετελέσθη η εις διάκονον χειροτονία του Αριστέλη Asiimwe από την Ουγκάντα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.Σεραφείμ ,κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά. Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία  ετελέσθη με σεμνή μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς  συλλειτουργούντων πολλών  ιερέων από την  Ελλάδα, αλλά και τη χώρα της Ουγκάντας .Στον υπέροχο χειροτονητήριο λόγο του ο Αριστοτέλης αναφέρθηκε στο προσωπικό ξεκίνημα και την είσοδό του στην Ορθόδοξη εκκλησία αλλά και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στο χωράφι της αφρικανικής γής που περιμένει ανυπόμονα το μήνυμα του Χριστού.
Αναφέρθηκε ευχαριστώντας όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του αφουγκραζόμενοι τους χτύπους της καρδιάς του. Ο Σεβ.κ.Σεραφείμ  μίλησε στην συνέχεια  για την προσωπική του επιθυμία  με κάθε τρόπο να ενισχύσει την προσπάθεια διαδόσεως του Ευαγγελίου στην Ουγκάντα,ενώ με πατρική στοργή συμβούλευσε το νέο διάκονο να μιημηθεί σε ζήλο και ιεραποστολική φλόγα τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. .Στην χειροτονία του π.Αριστοτέλη παρεβρέθηκαν πολλοί αδελφοί μας από την Ουγκάντα αλλά και πολλοί πιστοί που ήρθαν να συπροσευχηθούν για την ευλογημένη πορεία της ιερωσύνης του.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο  π.Αριστοτέλης έχει σπουδάσει Βυζαντινή μουσική στην Ελλάδα είναι έγγαμος , και  θα διακονήσει -πρώτα ο Θεός-στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας στην περιοχή Καμπάλλε ,στη Νότια Ουγκάντα ,κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα,εκεί που πιστεύουμε ό,τι θα ξεκινήσει μία καινούργια ιεραποστολή. 
Χαρακτηριστικό του Αριστοτέλη  είναι το φιλακόλουθο πνεύμα του,η φλογερή αγάπη του για την Ορθοδοξία και ο ιεραποστολικός του ζήλος.Μαζί με τη διακόνισσά του Μαγδαληνή,που έχει σπουδάσει νοσηλευτική στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν καινούργια ευλογημένη διακονία. 
Οι ευχές μας γίνονται προσευχές και τον συνοδεύουν.Καλή και ευλογημένη πορεία .






























Recommended Post Slide Out For Blogger