moniuntitled-2Κωνστασντίνος Χολέβας
Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο η Μητρόπολις Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας παρουσίασε μία ωραία παράσταση με χορούς και τραγούδια από την αλησμόνητη Μικρά Ασία. Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε με νόημα ότι είναι κρίμα να ψαλιδίζουμε αυτούς τους θησαυρούς του πολιτισμού μας και να ξεδιψούμε από τα ξεροπήγαδα άλλων χωρών.
Οι θησαυροί του πολιτισμού μας βασίζονται στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία, που κράτησε όρθιο το Έθνος μας σε περιόδους δουλείας και σε περιόδους ειρήνης. Η πρόοδος των παιδιών μας δεν μπορεί να προέλθει μόνο από μία τεχνοκρατική γνώση χωρίς την καλλιέργεια ήθους και προτύπων. Φοβούμαι ότι η προσπάθεια για την επιβολή στα σχολεία μας ενός αποχριστιανοποιημένου και πολυθρησκειακού μαθήματος στη θέση των Ορθοδόξων Θρησκευτικών θα οδηγήσει σε μία περαιτέρω αμφισβήτηση του πολιτισμού μας και σε διαστρέβλωση της εθνικής μας ταυτότητας.
Πηγή : Συνοδοιπορία


Η Ορθόδοξη Χριστιανική αγωγή είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των άλλων μαθημάτων, διότι προβάλλει τα πρότυπα των Αγίων και των μαρτύρων ως αντίβαρο στον υλισμό, στον εγωκεντρισμό και στον υπερκαταναλωτισμό.
Η Ορθόδοξη Παιδεία είναι αυτή που δίδαξε στον λαό μας την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη προς τον φτωχό, τον πάσχοντα, τον πρόσφυγα. Αν την ξεριζώσουμε από τα σχολεία θα διαπλάσουμε ανθρώπους αντικοινωνικούς.
Η Ορθόδοξη αγωγή καλλιεργεί την ορθή και υπεύθυνη δημοκρατική αντίληψη, ότι όλοι έχουμε και δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αντιθέτως η απομάκρυνση του Ευαγγελίου από τις σχολικές αίθουσες θα οδηγήσει περισσότερους νέους σε αντιδημοκρατικές ιδεολογίες.
Η Ορθόδοξη Χριστιανική αγωγή, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάσθηκαν κατά καιρούς στη διδασκαλία της, τόνωσε την εθνική μας ταυτότητα και μίλησε στα παιδιά μας για τη συμβολή της Εκκλησίας στην επιβίωση του Έθνους. Με το προτεινόμενο πολυθρησκειακό μάθημα τα παιδιά μας θα αγνοούν την προσφορά του Πατροκοσμά και των Νεομαρτύρων.
Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία στα σχολεία είναι χρήσιμη και για τη συνειδητοποίηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Μία από τις ρίζες της Ευρώπης, στην οποία ανήκουμε, είναι ο Χριστιανισμός. Όχι οι ανατολικές θρησκείες, τις οποίες θα διδάσκονται τα ελληνόπουλα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου.
Η Ορθόδοξη Χριστιανική παιδεία είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Τα ανορθόδοξα Θρησκευτικά που έχουν σχεδιασθεί, παρά τις πιθανές καλές προθέσεις των σχεδιαστών τους, ασεβούν προς τον σκοπό της Παιδείας, όπως τον προβλέπει το Σύνταγμα.
Τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά, τα οποία ήδη διδάσκονται χωρίς κατηχητικό χαρακτήρα, τα παρακολουθούν πολλοί αλλόθρησκοι για να μάθουν τον πολιτισμό της χώρας που τούς φιλοξενεί. Με το προτεινόμενο πολυθρησκειακό συνονθύλευμα οι απαλλαγές θα είναι περισσότερες. Ακόμη και σε ένα θρησκειολογικό μάθημα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιτρέπει τις απαλλαγές.
Τα ανορθόδοξα Θρησκευτικά πρέπει να αποσυρθούν, διότι ψαλιδίζουν τον πολιτισμό μας!
Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11 Σεπτεμβρίου 201