Σε ένα μικρό βίντεο που ετοιμάσαμε αποτυπώνουμε στιγμές και εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα του 2017 ,από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής ως τα δύο Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα,που με τη χάρη του Θεού προσπαθούμε να διακονήσουμε και να ενισχύσουμε, το Λουγκουζί και το Καμπάλλε. .Σαν ευχαριστώ στο Θεό για τις ευλογίες που συνεχώς μας παρέχει ,και σαν προσφορά στους αδελφούς σε Ελλάδα και Αφρική που κοπίαζουν με ψυχή .Το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει και να θερμαίνει τις καρδιές μας .Χριστός Ανέστη !!


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες


Μέσα στην ατμόσφαιρα της αγωνίας των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους στις σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις ,θα βρεθούμε μαζί την Κυριακή στις 7 Μαίου στις 6.00μ.μ. στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,για να προσευχηθούμε μαζί με τους γονείς και τα παιδιά για τη νέα δοκιμασία της ζωής τους.Θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο και μετά θα βρεθούμε για λίγες στιγμές στο αρχονταρίκι όπου μετά από ένα μικρό κέρασμα, σε ανθρώπινο επίπεδο θα προσπαθήσουμε διακριτικά και όσο σηκώνουν οι στιγμές, να πούμε στα παιδιά να κάνουν ότι μπορούν,αφήνοντας στο Θεό να κάνει αυτά που δεν μπορούν.Σας περιμένουμε λοιπόν!! Καλή επιτυχία !!

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί το Σάββατο 13 Μαίου η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ν στο Προσκύνημα της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό.στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά,και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.
Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής,το Σάββατο 13 Μαίου στις 8.00π.μ.
Τιμή εκδρομής : 15 ευρώ
Πληροφορίες στην Ιερά Μονή και στο τηλέφωνο 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Έφυγε ως Άγγελος, με τον μανδύα της Αρχιερωσύνης ακηλίδωτο


Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου

aggelos-1Λίγες ώρες πριν ο Κύριος καλέσει όλως αιφνιδίως στην μόνιμη πατρίδα μας τον πολύκλαυστο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο είχα την τιμή και την ευλογία να τον δεχθώ στο Επισκοπείο της Λαμίας, όπου πορευόμενος προς Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου έκανε μια στάση για να με ευχαριστήσει για την εκ νέου, με την εκλογή του, εκφρασθείσα αγάπη μου προς το πρόσωπό του.
Όπως πάντοτε απλοϊκός και ταπεινός μας γέμισε χαρά με την αγάπη του και την ευγενική ψυχή του. Είχαμε επί μιάμιση ώρα μια ωραία πνευματική συζήτηση.
Πηγή : Ρομφαία

Οσιος Παΐσιος: Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

  

01fcbf54beca28d8cf24eb6e7869a113_LΜεγάλη υπόθεση να έχει ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι!
Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ότι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία.
Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό! Αυτοί που αδικούν, βάζουν φωτιά στο κεφάλι τους.
Από την μια μεριά βλέπεις να κάνουν μια αδικία και από την άλλη να πεθαίνουν δικοί τους άνθρωποι και να μη δίνουν σημασία.
Πώς να κάνουν προκοπή οι άνθρωποι με τόσες αδικίες; Κάνουν αυτά που κάνουν, δίνουν δικαιώματα και στον διάβολο, γι’ αυτό μετά περνούν δοκιμασίες, τους βρίσκουν αρρώστιες κ.λπ. και σου λένε: «Κάνε προσευχή να γίνω καλά».
Πηγή : Διακόνημα

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ο χειροτονητήριος λόγος του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου


Αυτόπτης περιγράφει την τελευταία μέρα του Γέροντος Παϊσίου στο Νoσοκομείο

   

c7a360599c89f3c74309cc542d9db722_MΟ Γέροντας Παίσιος τελικά προσβλήθηκε από καρκίνο και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!
Στο νοσοκομείο φρόντισαν το Γέροντα όσο μπορούσαν καλύτερα. Ο καρκίνος, όμως, προχώρησε τόσο, πού το τέλος ήταν πολύ ορατό.
Η αναχώρησή του για τους ουρανούς ήταν ζήτημα χρόνου. Γι΄αύτη την αναχώρηση, για την οποία προετοιμαζόταν σε όλη του τη ζωή, ήθελε να αφιερώσει και τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Ο μακαριστός Χριστόφορος Οικονόμου ήταν κοντά του και σε γράμμα του περιγράφει την αναχώρηση του Γέροντα από το Νοσοκομείο:
πηγή : Διακόνημα

Περί του γογγυσμού κατά του Θεού

  

Ακούσατε σήμερα το ευαγγελικό ανάγνωσμα περί του πλούσιου νεανίσκου, ο οποίος δεν ήθελε να μοιράσει την περιουσία του για να γίνει κληρονόμος της Βασιλείας των Ουρανών. Τότε ο Κύριος είπε στους μαθητές του ότι είναι πιο εύκολο να περάσει καμήλα από βελονότρυπα παρά να μπει πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών.
_φδσγδ03Πριν δώσουμε ερμηνεία για τον λόγο που είπε ο Χριστός στον πλούσιο νεανίσκο, ακούστε τι λέει ο απόστολος Ιάκωβος για τους πλούσιους: «Άγε νυν οι πλούσιοι, κλαύσατε ολολύζοντες επί ταις ταλαιπωρίαις υμών ταις επερχομέναις΄ ο πλούτος υμών σέσηπε και τα ιμάτια υμών σητόβρωτα γέγονεν, ο χρυσός υμών και ο άργυρος κατίωται, και ο ιός αυτών εις μαρτύριον υμίν εσται και φάγεται τας σάρκας υμών΄ ως πυρ εθησαυρίσατε εν εσχάταις ημέραις΄ ιδού ο μισθός των εργατών των αμησάντων τας χώρας υμών ο απεστερημένος αφ’ υμών κράζει, και αι βοαί των θερισάντων εις τα ώτα Κυρίου Σαβαώθ εισεληλύθασιν΄ ετρυφήσατε επί της γης και εσπαταλήσατε, εθρέψατε τας καρδίας υμών ως εν ημέρα σφαγής, κατεδικάσατε, εφονεύσατε τον δίκαιον ουκ αντιτάσσεται υμίν» (Ιακ. 5, 1-6).
Βλέπετε τι φοβερά λόγια είπε ο απόστολος Ιάκω­βος για τους πλούσιους και πόσο βαριά τους κατηγόρησε; Και τί μπορεί να είναι πιο φοβερό από τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού που λέει ότι δύσκολο είναι για έναν πλούσιο να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού;
Γιατί είναι δύσκολο; Κατά την εποχή του Χριστού μεταξύ του λαού του Ισραήλ κυριαρχούσε η γνώμη ότι ο πλούτος είναι ευλογία του Θεού, γι’ αυτό τους πλούσιους ανθρώπους τους σέβονταν και τους εκτιμούσαν πολύ.
Πηγή : Διακόνημα

«Φεύγω, να είσαι καλός με τη μητέρα σου», τα τελευταία λόγια του Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

«Φεύγω, να είσαι καλός με τη μητέρα σου», τα τελευταία λόγια του Μητροπολίτη Κεφαλονιάς«Φορούσε πάντα παλιά ράσα και τρυπημένα παπούτσια. Δεν τον ένοιαζαν οι τιμές, παρά μόνο το καθήκον του. Ήταν ένας άγιος άνθρωπος», λένε στο protothema.gr ντόπιοι

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί το νησί της Κεφαλονιάς, έπειτα από τον ξαφνικό χαμό του τοπικού Μητροπολίτη Γερασίμου, ο οποίος είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου, αλλά δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί.

«Δεν μπορεί να συνέβη αυτό. Ο Θεός μάς κάνει πλάκα», λένε στο protothema.gr ντόπιοι, που, από όταν έμαθαν για την απώλειά του, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως ο Θεός τον πήρε τόσο γρήγορα κοντά του στην ηλικία των 64 ετών.
Πηγή : Πρώτο θέμα

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

"Προετοιμάζοντας την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα"


Την Κυριακή 28 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 10.15π.μ. μετά τη Θεία Λειτουργία ,θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα με τίτλο"Προετοιμάζοντας την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα".

ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ!... ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΝΑΜΕ!...Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ
Αἰωνία καὶ ἁγία ἡ μνήμη τοῦ σεμνοῦ, θεοφοβουμένου, ἐναρέτου, λαοφιλοῦς καὶ ἀξιοθέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυροῦ Γερασίμου!... Δὲν τὸν χαρήκαμε! Δὲν τὸν ἀπήλαυσε τὸ ποίμνιό του! Προφανῶς, εὐάρεστος τῷ Θεῷ γενόμενος μετετέθη στὸ ἄνω Θυσιαστήριο.

Η συγκλονιστική προσευχή μιας μάνας

mana  Κάνε μου την τιμή γιέ μου να σταθείς ανδρείος για το Χριστό, να Τον ομολογήσεις άφοβα και χωρίς δισταγμό! Ελπίζω μέσα στην καρδιά μου ότι σύντομα θα ανθίσει επάνω σου το στεφάνι του μαρτυρίου..Προς τιμή μου και προς σωτηρία πολλών. Μη φοβηθείς τις απειλές ή τα ξίφη ή τους πόνους ή τις πληγές ή την πυρά. Τίποτα να μη σε χωρίσει από το Χριστό, αλλά να κοιτάξεις προς τον ουρανό. Από εκεί μπορείς να περιμένεις τη μεγάλη, αιώνια και πλούσια ανταμοιβή σου από το Θεό. Να φοβάσαι το μεγαλείο του Θεού.
Πηγή : Διακόνημα

EKTAKTO - Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος

Πηγή : Ρομφαία   
mitropolitiskefalinias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Εκκλησία μετά την είδηση ότι σήμερα τα ξημερώματα ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος χθες, Κυριακή 21 Ιουνίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώατατος εκοιμήθη στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου διανυκτέρευσε για την σημερινή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνου

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Ετοιμάζουμε την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα


Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας,Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες  από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2015,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.
Κατά την παραμονή μας στη χώρα επισκεπτόμαστε με τους συνεγάτες της αποστολής μας ιεραποστολικά κλιμάκια μοιράζοντας εκκλησιαστικά είδη στους ιερείς και καταγράφοντας μικρές ή μεγαλύτερες ανάγκες των Ναών και των σχολείων.

Κορέας Αμβρόσιος: ''Στην Κίνα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Χριστό''

0koreas-4Για τις προοπτικές διάδοσης του Χριστιανισμού στις μακρινές χώρες της Άπω Ανατολής (Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, κ.α.), μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2015, ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος στην νεόδμητη αίθουσα του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος», στην οδό Μιαούλη, στην Πάτρα.
«Η πρόκληση που έρχεται για τον Χριστιανισμό, από την Άπω Ανατολή, όπου βρίσκεται η Κίνα, που είναι το κέντρο του Κόσμου, είναι πολύ μεγάλη» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος. Στην Κίνα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Χριστό.
πηγή : Διακόνημα

Τις ώρες της σιωπής τελεσιουργούνται τα μεγάλα θαύματα.

Τις ώρες της σιωπής τελεσιουργούνται τα μεγάλα θαύματα

Μοναχού Μωυσή Αγιορείτου

Η σιωπή συντροφεύει τις μεγάλες ώρες των αγίων, τις ιερές ώρες της περισυλλογής, της αυτοσυγκέντρωσης, της αυτομεμψίας, της μελέτης, της προσευχής. 
Η σιωπή καλύπτει την έρευνα, την αγρυπνία, την ανακάλυψη του σοφού επιστήμονα. 
Πηγή : ενοριακή ζωή

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Αλκοολισμός: Συνήθεια ή εξάρτηση;Γράφει ο Κωστής Ζαμπετακης
Ο αλκοολισμός είναι μια απειλητική και ταυτόχρονα ύπουλη μάστιγα για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Οι επιβλαβείς συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του αλκοόλ είναι καίριας σημασίας για τους ανθρώπους που...
κάνουν χρήση αλλά και τον ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο τους. Έχει υπολογιστεί ότι σε ποσοστό 50% των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, η χρήση του αλκοόλ ήταν η βασική αιτία, ταυτόχρονα η κατάχρηση του αλκοόλ είναι παρούσα σε ποσοστό 50% των βιασμών και δολοφονιών.

 Οι άνδρες κατέχουν τα πρωτεία της κατανάλωσης σε σχέση με τις γυναίκες.
Πηγή : Τρομακτικό

Οκτώ ανοιξιάτικες υπερτροφές που θα βρείτε στη λαϊκή αγορά

  

ypertrofes-anoixi-122267Με τον όρο “υπερτροφές” (superfoods αγγλιστί) νοούνται συχνά εισαγόμενες, “θαυματουργές” τροφές που συγκεντρώνουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Καλά είναι τα γκότζι μπέρι και τα ακάι μπέρι, αλλά αν κάνετε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας θα ανακαλύψετε εγχώρια, ελληνικά προϊόντα ισάξιας ή και ανώτερης διατροφικής αξίας.
Διαβάστε λοιπόν για οκτώ υποτιμημένες υπερτροφές που παράγονται στα ανοιξιάτικα μποστάνια:
1. Αγκινάρες
Πηγή : διακόνημα

Εγκράτεια στη λύπη και στη χαρά.

Εγκράτεια στη λύπη και στη χαράπ. Ανδρέα Αγαθοκλέους

«Όπως η πολλή λύπη φέρνει την ψυχή σε απελπισία και απιστία, έτσι και η πολλή χαρά φέρνει σε οίηση την ψυχή».
Βέβαια, δυσκολεύει λίγο η κατανόηση των λεγομένων του αγίου Διαδόχου Επισκόπου Φωτικής, όπως περιγράφονται στον Α΄ τόμο της Φιλοκαλίας, αν θεωρηθούν στο επίπεδο της θεωρίας.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Ας έχουμε υπόψιν τι κάνουν οι ζωγράφοι(Αγίου Βασιλείου)

  


Ας έχουμε υπόψιν τι κάνουν οι ζωγράφοιΣπουδαιότατος δρόμος για να διδαχθεί κανείς το καθήκον του είναι ή μελέτη των θεοπνεύστων Γραφών.
Διότι μέσα σ’ αυτές θα βρεί κανείς καί τίς εντολές πού πρέπει να εφαρμόζει καί τους βίους των μακαρίων ανδρών, πού περιγράφονται έκεί σαν έμψυχες εικόνες, πού δείχνουν πώς να πολιτεύεσαι σύμφωνα με το θείο θέλημα. Είναι πρότυπα αγαθών έργων πού καλείσαι να μιμηθείς…
Άς έχουμε ύπ’όψη τί κάνουν οι ζωγράφοι. Όταν αντιγράφουν κάποιο πρότυπο, στρέ­φουν συνεχώς το βλέμμα προς αυτό καί προσπαθούν να μεταφέρουν στο καλλιτέχνημα τους όλα τα χαρακτηριστικά πού βλέπουν έκεί.

Πηγή : διακόνημα

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

O "αχλαδένιος" στο Σικιαρίδιο ίδρυμα.

 

Με πλατειά χαμόγελα και μεγάλες καρδιές  υποδέχθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου το κουκλοθέατρο των κατηχητικτικών σχολείων της Ιεράς Μονής Παναγίας ΧρυσοπηγήςΠολυδενδρίου Αττικής τα παιδιά και οι γονείς του Σικιαριδείου Ιδρύματος που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες και βρίσκεται στα Μελλίσια Αττικής .Μετά τη μικρή και χαριτωμένη γιορτούλα για το κατοκαίρι από τα παιδιά, παρουσιάσθηκε στη συνέχεια η ιστορία του Αχλαδένιου.
Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση ,τους γονείς αλλά κυρίως τα παιδιά του ιδρύματος που μας κάλεσαν  στη γιορτή τους και μας υποδέχθηκαν ζεστά.
Ένα μήνυμα έμεινε στις καρδιές όλων μας.Το χαμόγελό τους και οι μεγάλες τους αγκαλιές σαν να σε γνώριζαν χρόνια.!!

Μία εκδήλωση αγάπης "από καρδιάς"

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση αγάπης της Iεράς Mονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο αγρόκτημα Λαμπίδη την Κυριακή 14 Ιουνίου .Mετά τη Θεία Λειτουργία μέσα σε ένα καλοκαιρινό καιρό βρεθήκαμε με την αγάπη και τη φιλοξενία του κ.Κωνσταντίνου και Αθηνάς Λαμπίδη στο σπίτι τους που με τη βοήθεια των παιδιών τους το άνοιξαν για να βοηθήσουν το έργο και τη δραστηριότητα της Ιεράς Μονής στην Ελλάδα και την Ιεραποστολή  στην Αφρική.
Από νωρίς πολλοί γονείς και βέβαια μικρά και μεγαλύτερα παιδιά κατέκλυσαν το πανέμορφο χώρο για να παίξουν να διασκεδάσουν και να βοηθήσουν να σχηματιστεί ένα χαμόγελο στα πρόσωπα άλλων παιδιών.
Πολλές χοιροποίητες κατασκευές, κεράσμαστα και φαγητά ετοιμασμένα από χέρια αγάπης και προσφοράς.
Ευχαριστούμε "από καρδιάς" την οικογένεια Λαμπίδη και ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίζει τα πιο όμορφα και ευλογημένα δώρα.

Ετοιμάζουμε την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα

 
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας,Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες  από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2015,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.
Κατά την παραμονή μας στη χώρα επισκεπτόμαστε με τους συνεγάτες της αποστολής μας ιεραποστολικά κλιμάκια μοιράζοντας εκκλησιαστικά είδη στους ιερείς και καταγράφοντας μικρές ή μεγαλύτερες ανάγκες των Ναών και των σχολείων.

Ακολουθία του εσπερινού,μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ομιλία.


 
Συνεχίζονται και  αυτήν την  Τετάρτη  24  Ιουνίου  οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται  στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Στις 6.00μ.μ.  θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού στη συνέχεια το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ενώ θα ακολουθήσει η εσπερινή ομιλία.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Είκοσι χρόνια…χωρίς τον Γέροντα Ευσέβιο Γιαννακάκη

   
20xronia19η Ιουνίου 1995, Δευτέρα, ώρα 10:15. Σημαντική στιγμή για τον τόπο μας και τους πιστούς.
Στιγμή αναχώρησης για την αιώνια πατρίδα όλων μας, του Αγίου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, κτίτορος της Γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο.
- Είκοσι χρόνια χωρίς (;) τον πατέρα Ευσέβιο;
- Ποιός πιστός άραγε νούς, δέχεται, πως ο Γέροντάς μας, έφυγε από κοντά μας;
Όχι. Ο Άγιος Γέροντάς μας είναι κοντά μας, μαζί μας, δίπλα μας, αδιάλειπτα όλο αυτό τον καιρό.
Μας συνοδεύει, μας ενισχύει, μας διδάσκει, μας νουθετεί, μας καθοδηγεί, μας παρηγορεί, μας γεμίζει με την αιώνια ελπίδα της μετάνοιας και λύτρωσης από τα ατοπήματά μας. Μας περιμένει εκεί, που επίμονα ζητούσε να συναντηθούμε.
Είκοσι χρόνια χωρίς (;) τον Άγιο Γέροντα π. Ευσέβιο…
Ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν, η αναδημοσίευση κειμένου του 2001 υπό τον τίτλον:
«Θυμάμαι»
Δεν θυμάμαι - αλήθεια - πότε ήταν η πρώτη φορά, που ανηφόρισα να τον συναντήσω.
Θυμάμαι όμως την λαχτάρα, την προσμονή, το φτερούγισμα της καρδιάς, μέχρι τη στιγμή εκείνη.
Δεν θυμάμαι τα πρώτα λόγια Του που μου απηύθυνε.
Πηγή : Ρομφαία

Όχι απλά γονείς, αλλά χριστιανοί γονείς.

Ἀναστάσιος Μυρίλλας

b2Τὰ τελευταῖα χρόνια, ὅλοι μας ἀκοῦμε καὶ βλέπουμε καθημερινῶς νὰ γίνονται σέ ὅλον τὸν κόσμο φοβερὰ καὶ τρομερὰ ἐγκλήματα. Κάθε χρόνο ποὺ περνάει, τὸ αἷμα καὶ ἡ βία αὐξάνονται μὲ γεωμετρικὴ πρόοδο ἐνῶ τὸ πλέον ἀνησυχητικὸ εἶναι πὼς πάρα πολλὲς φορὲς οἱ δράστες εἶναι ἀπὸ ἔφηβοι ἕως καὶ πολὺ νέοι ἐνήλικες. Ὅταν δείχνουν τὶς φωτογραφίες τους στὴν τηλεόραση, ἀκοῦς τοὺς γύρω σου νὰ διερωτῶνται «μὰ αὐτὸ τὸ παλικαράκι ἔκανε ἕνα τέτοιο ἔγκλημα;». Καὶ πράγματι, σὲ καμμία περίπτωση δὲν σοῦ πάει τὸ μυαλὸ ὅτι τὸ πρόσωπο ποὺ βλέπεις σκότωσε, βασάνισε, βίασε κ.ἄ. Καὶ συνεχῶς ἀναρωτιέται κανεὶς γιατί γίνονται ὅλα αὐτά; Γιατί ὁ ἄνθρωπος ἔγινε χειρότερος ἀπὸ τὰ ζῶα; Γιατί τόση διαστροφὴ κι ἀνωμαλία στὴν ἐποχή μας;
Πρὶν ὀκτὼ περίπου χρόνια, στὸ νησί μου, ποὺ πηγαίνουμε κάθε καλοκαῖρι, εἶχε ἀνοίξει ἕνα βίντεο κλάμπ. Ἕνα πρωὶ ποὺ πῆγα γιὰ νὰ ἀγοράσω ἕνα φίλμ, ἦταν μέσα μία μητέρα μὲ τὸ γιό της, ὁ ὁποῖος ἦταν δὲν ἦταν ἐννέα ἐτῶν. 
Πηγή : διακόνημα

Ομορφη ιστορία: Ο γαϊδαράκος.


Ομορφη ιστορία: Ο γαϊδουράκος
Μια φορά ήταν ένας πατέρας και ο γιος του. Ήθελαν να κινήσουν για την πόλη για να ψωνίσουν τα απαραίτητα.
Πήραν λοιπόν μαζί τους και τον γαϊδαράκο τους για να τους βοηθήσει στο κουβάλημα και κίνησαν για την πολιτεία. 
Πάνω στον γαϊδαράκο καθόταν ο μικρός ενώ ο πατέρας προπορευόταν πεζός κρατώντας τον χαλινό του ζώου.
Εκεί που περπατούσαν λοιπόν, συνάντησαν έναν διαβάτη ο οποίος σχολίασε: «Κοίτα το παλιόπαιδο που κάθεται πάνω στο γαϊδουράκι και αφήνει τον γερο-πατέρα του να περπατάει και να κουράζεται».
Ο πατέρας που έδινε πάντα πολύ μεγάλη σημασία στο «τι θα πει ο κόσμος», έδωσε αμέσως εντολή στο γιο του να ξεπεζέψει για να ανέβει αυτός. «Έτσι δεν θα ξαναεκτεθούμε στον κόσμο» είπε.

Πηγή : Ενοριακή ζωή

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Ιερείς της Κωνσταντινουπόλεως: Διωγμοί, Πάθη και Μοναξιά‏.


Ιερείς της Κωνσταντινουπόλεως: Διωγμοί, Πάθη και Μοναξιά‏
Γέροντας Δοσίθεος (Κανέλλος),
Ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας

Ο εφημέριος της Παναγίας στο Πέραν μου έλεγε πριν μερικά χρόνια: «Είμαι εδώ εφημέριος επί 54 χρόνια». Αν ζή, πρέπει να έχη ξεπεράση τα 60 χρόνια ιερατικής διακονίας. Και είδε δόξες να περνούν και να χάνονται…
Εμείς πολλές φορές έχουμε σαν όνειρο την συνταξιοδότησι. Να πάρουμε σύνταξι να γλυτώσουμε από τριμηνίες, προϋπολογισμούς και απολογισμούς. Γνώρισα τον πατέρα Φιλόθεο στην ηλικία των 92 ετών. Ήτο εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Εδίρνε Καπού (στην Πύλη της Αδριανουπόλεως). Ενορίτες; Αυτός, η παπαδιά του και μία κόρη, αν δεν απατώμαι. Ψάλαμε μαζί σε μια Προηγιασμένη στο Αγίασμα των Βλαχερνών. Εθαύμασα την αντοχή του στο ψάλσιμο, παρ’ όλη την προχωρημένη ηλικία του. Μετά την απόλυσι, τον ερώτησα:
Πηγή : ενοριακή ζωή

Οι 5 ευεργετικές ιδιότητες των ροδάκινωνΤο καλοκαίρι είναι η εποχή των πιο νόστιμων...
φρούτων και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα ροδάκινα.

Πέρα από λαχταριστά είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Οπως όλα τα φρούτα έτσι και αυτά συμβάλλουν στην θωράκιση του οργανισμού, έχοντας ευεργετικές ιδιότητες.

Προστατεύουν την όραση
 
πηγή : ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

Το κερί είναι η πίστη μας, το φυτίλι η ελπίδα μας, και η φλόγα η αγάπη που ενώνει την πίστη ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ )

candles 1  

Στον άγιο Σεραφείμ άρεσε να παρομοιάζει την ανθρώπινη ζωή με ένα κερί. Ένα πλήθος από κεριά έκαιγαν μέσα στο κελλί του μπροστά στις εικόνες. Όσο περισσότεροι έρχονταν- και οι επισκέπτες όλο και αυξάνονταν χρόνο με τον χρόνο-τόσο περισσότερα κεριά του έφερναν.
Η ζωή μας έλεγε ο στάρετς, μπορεί να συγκριθή με μια λαμπάδα καμωμένη από κερί με φυτίλι, που καίει με μια φλόγα που εμείς ανάψαμε.
Το κερί είναι η πίστη μας, το φυτίλι η ελπίδα μας, και η φλόγα η αγάπη που ενώνει την πίστη μαζί με την αγάπη, όπως το κερί και το φυτίλι καίνε μαζί με αποτέλεσμα τη φωτιά.
Πηγή : διακόνημα

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Η δράση των "μαρτύρων του Ιεχωβά" Ένα νοκυμαντέρ που αξίζει να δείτε!!


Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Κανένας δεν ζημιώθηκε από τη νηστεία!
Η νηστεία ενισχύει την προσευχή. Γίνεται φτερό στην πορεία της προς τον ουρανό. Είναι μητέρα της υγείας, παιδαγωγός της νιότης, στολίδι των γηρατειών. Είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και ασφάλεια των συγκατοίκων.
Ο άνδρας δεν αμφιβάλλει καθόλου για τη συζυγική πίστη της γυναίκας του, όταν τη βλέπει να συζεί με τη νηστεία. Η γυναίκα δεν λιώνει από ζήλεια, όταν βλέπει τον άνδρα της να νηστεύει.
Πηγή : Με παρρησία

Sos συμβουλές για τον καύσωνα - Προσοχή σε ηλικιωμένους και παιδιά...


Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι χρόνιοι ασθενείς αποτελούν τους ευπαθείς πληθυσμούς που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στις υψηλές θερμοκρασίες. 
Η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση της θερμοπληξίας είναι πολύ σημαντική.

Προσοχή στα πρώτα συμπτώματα: ζεστό και κόκκινο δέρμα, έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ατονία, εξάντληση, τάση για λιποθυμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, κράμπες.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις: πυρετός, εμετοί, διάρροια, απουσία εφίδρωσης, απώλεια αισθήσεων. Στις περιπτώσεις αυτές διαταράσσεται η ισορροπία υγρών – ηλεκτρολυτών στον οργανισμό, πρόβλημα που για να αποκατασταθεί χρειάζεται η παροχή πρώτων βοηθειών στο σπίτι του ασθενή. 
Σε περίπτωση βαριάς μορφής αφυδάτωσης η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη. Μπορεί να επέλθει ακόμη και έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, κωματώδης κατάσταση και θάνατος.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Το «συγνώμη» και το «συγχώρα με»

Το «συγνώμη» και το»συγχώρα με»   Όσο η ανθρώπινη ατέλεια θα υπάρχει, οι συγκρούσεις θα είναι δεδομένες. Κυρίως με τα πρόσωπα που είναι κοντά μας, που συνδεόμαστε, που αγαπούμε ακόμα. Όχι γιατί το θέλουμε τόσο όσο γιατί ο εγωισμός «διεκδικεί τα δικαιώματά του». Η θεώρηση ενός γεγονότος δεν είναι η ίδια σε όλους. Άλλος το ερμηνεύει έτσι και άλλος αλλιώς. Το δίκαιο δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Για να το διακρίνεις χρειάζεται να βγεις από τον εαυτό σου και να το δεις με τα μάτια του άλλου. Δεν είναι εύκολο αυτό, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το λάθος σου. Όμως λυτρώνεσαι όχι μόνο από την πλάνη, αλλά και από το «ίδιον θέλημα» που σ’ απομονώνει και γι’ αυτό σε θανατώνει.
Αναφέρεται στο Γεροντικό για δύο μοναχούς που ζούσαν για χρόνια απλά και αγαπημένα. Ένα απόγευμα μετά τον Εσπερινό, καθισμένοι στην αυλή του Ησυχαστηρίου τους είδαν ένα πουλί να κάθεται στο ψηλό δέντρο.

Πηγή : διακόνημα

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Ένα αντιαιρετικό αφιέρωμα

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ,στο Πολυδένδρι Αττικής ,πραγματοποιήθηκε ένα αντιαιρετικό αφιέρωμα στους "μάρτυρες του ιεχωβά" με σκοπό την ενημέρωση όλων προς αποφυγή της  προπαγάνδας τους .Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος παρουσιάστηκε η ιστορία της "εταιρείας Σκοπιά "καθώς και οι πνευματικές, οικογενειακές ,εθνικές και κοινωνικές πτυχές του εν λόγω φαινομένου.Μετά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα ημίωρο ντοκυνμαντέρ με αληθινά συγκλονιστικά στοιχεία της δράσης των Ιεχωβάδων ,ενώ στο τέλος της εκδηλώσεως μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η εκδήλωση  είχε σκοπό  να προβληματίσει όλους και να θυμίσει: Ας προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένοι πιστοί  και γρηγορούντες.

Μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας


Λοιπόν πότε πέρασαν τόσοι μήνες από τότε που μοιράσαμε δωρεάν σε όλους τους φίλους της ιεραποστολής  μας τους κουμπαράδες.Ήρθε λοιπόν ο Ιούνιος,ο μήνας της προετοιμασίας για την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα.'Οσοι λοιπόν θα ήθελαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιεραποστολής ανακοινώνουμε ότι:ξεκίνησε η συλλογή των κουμπαράδων της Ιεραποστολής. Η συλλογή των κουμπαράδων γίνεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής.
Για τη μικρή ή τη μεγαλύτερη συμβολή σας ευχαριστούμε "από καρδιάς" πολύ.

Ο καρκίνος και ο φόβος του θανάτου

 •          
 • Από  pemptousia.gr                    
  Ο καρκίνος και ο φόβος του θανάτου
    Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης
  Ιδιαίτερα σήμερα η ασθένεια αναστατώνει τον άνθρωπο. Η ασθένεια δεν είναι τιμωρία του Θεού στον άνθρωπο.
  Η ασθένεια του καρκίνου ταλαιπωρεί πολλούς πολύ και συχνά δημιουργεί και ψυχολογικά προβλήματα. Ο φόβος του θανάτου σ’ έναν καρκινοπαθή του μεγαλώνει το πρόβλημα. Μόνο η πίστη στον Θεό μπορεί να συνδράμει σημαντικά στην υπομονή στην ασθένεια και στην αφοβία του θανάτου.
  Χρειάζεται σεβασμός και ορθή αντιμετώπιση του θανάτου από ιατρούς, νοσηλευτές, συγγενείς, ασθενείς. Η σωστή στάση του ασθενούς στην ασθένεια του σώματος μπορεί να δώσει την υγεία της ψυχής κι έτσι να θεαθεί ο θάνατος όχι ως κάτι το τραγικά φοβερό αλλά μία μετάβαση από τα λυπηρά στα ευφρόσυνα.

  Προσευχή με υπομονή ( Άγιος Παΐσιος )

    

  Γέροντα, μένει ψυχρή η καρδιά μου στην προσευχή.
  geronda paisios 7Είναι γιατί ο νους δεν δίνει τηλεγράφημα στην καρδιά. Ύστερα στην προσευχή χρειάζεται να εργασθεί κανείς· δεν μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να φθάσει σε κατάσταση, ώστε να μη φεύγει καθόλου ο νους του. Θέλει υπομονή. Βλέπεις, άλλος χτυπάει την πόρτα, ξαναχτυπάει, περιμένει, και μετά ανοίγει η πόρτα. Εσύ θες να χτυπήσεις μια και να μπεις μέσα. Δεν γίνεται έτσι.
  Στην προσευχή χρειάζεται επιμονή. «Και παρεβιάσαντο αυτόν» (Λουκ. 24, 25), λέει το Ευαγγέλιο για τους δύο Μαθητές που συνάντησαν τον Χριστό στον δρόμο προς Εμμαούς. Έμεινε ο Χριστός μαζί τους, γιατί είχαν μια συγγένεια με τον Χριστό και το δικαιούνταν. Είχαν ταπείνωση, απλότητα, καλοσύνη, θάρρος με την καλή έννοια, όλες τις προϋποθέσεις, γι’ αυτό και ο Χριστός έμεινε μαζί τους.
  Πηγή : Διακόνημα

  Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

  Άγιον Όρος: Ο Παράδεισος στη γη.

  Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου

  Το Άγιον Όρος είναι το σημείο που ενώνεται η
  γη με τον ουρανό, η γη με τον Παράδεισο και οι άνθρωποι με τον Θεό.
  Το Άγιον Όρος είναι το σπίτι της Θεοτόκου, είναι ο μοναδικός τόπος στη γη που δοξάζεται η Θεοτόκος τόσο πολύ και μάλιστα ακατάπαυστα.

  Θαρρείς πως τα ουράνια χαμηλώνουν μόνα τους, για να ζεις πάνω στις νεφέλες, έτσι, για να πάρεις μία γλυκιά γεύση από τον Παράδεισο της Βασιλείας των Ουρανών.

  Γιατί ονομάζεται η χερσόνησος του Άθω, Περιβόλι της Παναγιάς;
  Πηγή : Ενοριακή ζωή

  Ετοιμάζουμε την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα


  Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας,Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες  από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2015,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.
  Κατά την παραμονή μας στη χώρα επισκεπτόμαστε με τους συνεγάτες της αποστολής μας ιεραποστολικά κλιμάκια μοιράζοντας εκκλησιαστικά είδη στους ιερείς και καταγράφοντας μικρές ή μεγαλύτερες ανάγκες των Ναών και των σχολείων.

  Οργανώνουμε  ομαδικές βαπτίσεις.Βοηθάμε στο κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της  τοπικής Εκκλησίας, πηγαίνοντας σε διάφορες  ενορίες και Ιεραποστολές.Δημιουργούμε μικρά μαθήματα πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης για  θέματα επιβίωσης και καθημερινότητος. Επισκεπτόμαστε κλινικές και νοσοκομεία και προσπαθούμε να κρατούμε και την επικοινωνία με αυτές όλη τη διάρκεια του χρόνου .Για δύο μήνες το Ιεραποστολικό μας κλιμάκιο προπαθεί να βρεθεί ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους δίνοντας χαρά στα παιδιά και παρηγορώντας όπου η αγάπη το ζητήσει...
  Με τη δική σας συμβολή συνεχίζουμε..
  Για τη μικρή ή τη μεγαλύτερη βοήθειά σας ευχαριστούμε πολύ.
  Η προσπάθειά μας συνεχίζεται....
  Εθνική τράπεζα: 656/201115-86. στο όνομα του ιερέως της Ιεραποστολής μας George Nyombi.

  Η χαρά της πνευματικότητας μπροστά στον πόνο

  δσαφδφγb3  

  «Φτωχό φύλλο  μαραμένο,  πεσμένο  απ΄το κλωνάρι σου…».

  Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη, Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
  «Φτωχό φύλλο μαραμένο, πεσμένο απ΄το κλωνάρι σου…»[1]. Είναι οι πρώτοι στίχοι από το ποίημα του Γάλλου ποιητή Arnault. Αυτούς τους στίχους ψέλλισε ικετευτικά ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στον Τσάρο της Ρωσίας, γύρω στα 1817, στην προσπάθειά του να συνδράμει και να κερδίσει την εύνοια της Ρωσικής Αυλής, σχετικά με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
  Πηγή : Διακόνημα

  Μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας


  Λοιπόν πότε πέρασαν τόσοι μήνες από τότε που μοιράσαμε δωρεάν σε όλους τους φίλους της ιεραποστολής  μας τους κουμπαράδες.Ήρθε λοιπόν ο Ιούνιος,ο μήνας της προετοιμασίας για την 4η αποστολή μας στην Ουγκάντα.'Οσοι λοιπόν θα ήθελαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιεραποστολής ανακοινώνουμε ότι:ξεκίνησε η συλλογή των κουμπαράδων της Ιεραποστολής. Η συλλογή των κουμπαράδων γίνεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής.
  Για τη μικρή ή τη μεγαλύτερη συμβολή σας ευχαριστούμε "από καρδιάς" πολύ

  Ένας αδελφός, που βασανιζόταν από τη λύπη, ρώτησε κάποιον γέροντα ( Γεροντικό )

  meta 3    Ένας αδελφός, που βασανιζόταν από τη λύπη, ρώτησε κάποιον γέροντα:
  – Τι να κάνω, που έρχονται οι λογισμοί και μου λένε πως άδικα άφησα τον κόσμο, και πως δεν πρόκειται να σωθώ; Και ο γέροντας απάντησε:


  Πηγή : Διακόνημα

  Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

  Ίσως καταφέρουμε αυτό το καλοκαίρι να γίνει λίγο καλύτερο.


   
  Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο για μας…. για άλλους.
   Ίσως καταφέρουμε να γίνει λίγο καλύτερο.
  Στην προσπάθεια της Ι.Μ. Χρυσοπηγής να απαλύνει τις ανάγκες και τους φόβους πολλών συνανθρώπων μας και κυρίως των παιδιών διοργανώνεται πικ-νικ στο αγρόκτημα Λαμπίδη στο Καπανδρίτι , την Κυριακή  14 /6/2015 από τις 12.00μμ-19.00μ.μ. Θα προσφέρονται μικρά εδέσματα (σαλάτες, πίτες, φρούτα, κουλουράκια, γλυκά, μαλλί της γριάς και pop corn) ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει παζάρι χειροποίητων ειδών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διοργανωθούν αθλοπαιδιές και οδοιπορίες στους παραποτάμους της Λίμνης Μαραθώνα.
  Η εκδήλωση απαιτεί ενδυμασία κατάλληλη και μεγάλη καρδιά.
  Σας περιμένουμε.
  Τυπώστε και συμβουλευτείτε το χάρτη
   
   
   
   

  Αντιαιρετκό αφιέρωμα.

  Αποτέλεσμα εικόνας για ιεχωβαδες
  Tην Κυριακή 14 Ιουνίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής   θα πραγματοποιηθεί στο αρχονταρίκι ένα Αντιαιρετικό αφιέρωμα στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» ,με σκοπό την ενημέρωση μας και την αποφυγή του προσυλητισμού τους

  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

   

   
  ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ
                                                               
       Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι: εάν οι «μ.τ.Ι.» είναι επικίνδυνοι. Όλοι γνωρίζουμε τους ανθρώπους αυτούς.  Καθημερινά τους συναντάμε στους δρόμους, στις πλατείες, στο σταθμό του ηλεκτρικού, ακόμη έρχονται και στα σπίτια μας.  Αυτό που κάνουν οι «μ.τ.Ι.», το γνωστό «έργο» όπως το ονομάζουν, είναι η αγνή λατρεία που προσφέρουν στον Ιεχωβά.
       Η εταιρεία «Σκοπιά» εκπαιδεύει τους οπαδούς της, σε τέσσερεις η πέντε ημέρες την εβδομάδα στις περίφημες συναθροίσεις , όπως τις ονομάζει.  Εκεί αρχίζει η πλύση εγκεφάλου των θυμάτων. Την εκπαίδευση αυτή έχουν αναλάβει άτομα εγκεκριμένα από την εταιρεία (διορισμένα), όπως τους ονομάζει.  Αυτοί με τη σειρά τους εκτελούν εντολές από τα ανώτερα στελέχη της «Σκοπιάς», δηλαδή από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μόνοι τους έχουν ανακηρυχθεί, ως προφητική τάξη, ως κανάλι και αγωγός του Θεού, ως ο «πιστός και φρόνιμος δούλος».  Είναι οι μόνοι αδελφοί του Ιησού.  Ο λόγος αυτών είναι η μόνη σωτήρια αλήθεια του Ιεχωβά.  Δεν έχει ουδείς το δικαίωμα από τους οπαδούς να αμφισβητήσει τις διδαχές που τους παρέχονται διότι «ανταρσία εναντίον του «δούλου», ανταρσία εναντίον του Ιεχωβά».
       Σε γενικές γραμμές η «Σκοπιά» έχει στόχο την οικονομικοπολιτική της εξουσία παγκοσμίως.
  Πηγή : Αντιαιρετικό εγκόλπιο

  Η εξοικείωση με το θάνατο και η Ιατρική.


  Η εξοικείωση με το θάνατο και η Ιατρική
  Tου γέροντα Μωυσή  Αγιορείτη
   
  Θεωρούμε πως η έξαρση της λογικής, ο υλικός ευδαιμονισμός, η άμβλυνση της πίστης, ο δυτικός τρόπος ζωής και στην ορθόδοξη Ανατολή δεν διαφωτίζουν ικανοποιητικά τον άνθρωπο και δεν τον βοηθούν ν’ αντιμετωπίσει ορθά τον θάνατο.
  Νομίζουμε πως με το να μετονομάσουμε τα γραφεία κηδειών σε τελετών απαλλαγήκαμε και από τη μνήμη του θανάτου. 
  Στην Αμερική υπάρχει μια μεγάλη και δαπανηρή διαδικασία για την ωραιοποίηση των νεκρών. Δυσκολευόμαστε σήμερα και στην Ελλάδα άνετα να μιλήσουμε για την αθανασία της ψυχής, για τη δυνατή βεβαιότητα και την ελευθερώτρια χάρη της πίστης και θέλουμε να βρούμε μοντέρνους όρους εκφράσεως για να επικοινωνήσουμε μ’ εκείνους που δυσφορούν στο άκουσμα ότι υπάρχει και πέραν του τάφου ζωή.
  Αν ο άνθρωπος πιστέψει στην άλλη ζωή και ότι αυτή η ζωή έχει μία σίγουρη ημερομηνία λήξεως, πιστεύουμε ότι θα αισθανθεί πιο ελεύθερος, για να μπορέσει να ζήσει χαρούμενος την κάθε ώρα, μ’ ενδιαφέρον, δύναμη και αγάπη για τον εαυτό του και τους άλλους, δίχως ν’ αποθεώνει τα επιτεύγματά του και να θεωρεί τη στέρησή τους ανυπαρξία.
  Πηγή : Ενοριακή ζωή
  Recommended Post Slide Out For Blogger