Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς' της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με μουσική και χορούς από τη Μικρασία με τίτλο '' Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά"βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου.
Ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με εικόνες,μνήμες και χορούς από τη Μικρά Ασία.
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 7.00μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης.( Ελευθερίου Βενιζέλου 17-19)
Διάθεση προσκλήσεων στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής
Σας περιμένουμε..

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Παράκληση για τους υποψηφίους των σχολικών και Παννελληνίων εξετάσεων
Το Σάββατο 16 Μαϊου στις 7 .30μ.μ.θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής για τους υποψηφίους των σχολικών και Παννελληνίων εξετάσεων ,αλλά και τους γονείς τους.
Μετά το πέρας της ακολουθίας τα παιδιά και οι γονείς θα βρεθούν για λίγο στο αρχονταρίκι για μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να ακούσουν μερικές απλές ενθαρυντικές κουβέντες.Σας περιμένουμε !!!

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!

 •          
 • Από  imverias.blogspot.gr και Αγιορείτικο βήμα                   
  Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!
   
  Όπως δεν θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε για τα προσωπικά μας αμαρτήματα, το ίδιο και γι' αυτά των παιδιών μας.
  Και είναι λογικό. Γιατί αν η κακία ήταν έμφυτη, θα υπήρχε δικαιολογία. Είναι γνωστό, όμως, ότι με τη θέληση μας ακολουθούμε είτε το δρό­μο της αμαρτίας είτε το δρόμο της αρετής.
  Πώς θα δι­καιολογηθεί επομένως ο γονιός, που άφησε το πιο αγαπημένο του πλάσμα, το παιδί του, να παραστρατίσει;
  Αν τα παιδιά ανατραφούν με καλές συνήθειες, δύ­σκολα αλλάζουν συμπεριφορά όταν μεγαλώσουν. Για­τί η παιδική ψυχή είναι σαν το κάτασπρο, το ολοκά­θαρο πανί, που, αν το βάψουμε με κάποιο χρώμα, βά­φεται τόσο καλά, ώστε, όσες φορές κι αν θελήσουμε να το ξαναβάψουμε, πάντα φαίνεται η αρχική βαφή. Έτσι, λοιπόν, είναι και τα μικρά παιδιά. Όταν συ­νηθίσουν στο καλό, δύσκολα αλλάζουν.

  Πρωτομαγιά στη Χρυσοπηγή!!


   
  Αύριο  Παρασκευή 1 Μαίου  από τις 11.00π.μ. μαζευόμαστε στο Μοναστήρι της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,να πλέξουμε  Μαγιάτικα στεφάνια ,να παίξουμε στο γήπεδο της Χριστιανούπολης ,και να χαρούμε με τα νηστίσιμά μας ,όλοι μαζί.Σας περιμένουμε με πολύ χαρά!!

  Απογευματινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ


  Απογευματινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής το Σάββατο 30 Μαίου .Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής το Σάββατο 30 Μαϊου στις 3.30μ.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

  Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός στο Κάιρο (ΦΩΤΟ) και Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο

  SAMSUNG CSCΛαμπρός πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου.
  Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους Αρχιερέων.
  Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό έψαλλε χορός των Βατοπαιδινών Πατερών, ενώ ο Ναός του Αγίου Γεωργίου ήταν ασφυκτά γεμάτος από πιστούς.
  Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’, τέλεσε στο μέσο του Ναού των Αγιασμό τον Θυρανοιξίων.
  Πηγή : Ρομφαία

  Το άγχος είναι έλλειψη πίστης..


  Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προσέχεις το χαρακτήρα σου και την συμπεριφορά σου»(κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή)
   
  Το άγχος είναι μία σύγχρονη ασθένεια   πολύ διαδεδομένη ,που κυριεύει πολλούς ανθρώπους και τους ταλαιπωρεί.Είναι πολλά τα αίτια που δημιουργούν το άγχος και μικραίνουν τη ζωή.Οι συνθήκες που σήμερα έχουν επικρατήσει στην εποχή μας κάνουν τον άνθρωπο ναμεγαλοποιεί τους ενδεχόμενους κινδύνους φαντάζεται δυσκολίες, βλέπει μπροστά του  εμπόδια.Και ανησυχεί και αγχώνεται.
  Πως θα εξελιχθεί η τάδε υπόθεση; Πότε θα τελειώσει η εργασία.Και αν παρεμβληθεί κάποιο εμπόδιο; Και αν δεν έρθουν ευνοικές οι περιστάσεις .συσωρεύει ο άνθρωπος μέσα του αβεβαιότητες ,αμφιβολίες ,φοβίες.

  Κατάλογος βιβλίων "Εκδόσεων Χρυσοπηγή" 2014-2015
  Αγαπητοί  εν Χριστώ αδελφοί ,
  Η παρουσίαση του καταλόγου των Εκδόσεων Χρυσοπηγή  2014 -2015  έχει σκοπό να σας ενημερώσει για τα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν , και να σας γνωστοποιήσει τις νέες μας εκδόσεις.Σκοπός των εκδόσεών  μας:  η συνεχής πνευματική οικοδομή και ενίσχυση του πλήρώματος της Εκκλησίας .
  Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες κυκλοφορίες και τη δραστηριότητά μας στο : ekdoseisxrysopigibogspot.com.

    Όσα βιβλία σημειώνονται με * αφορούν σε νέες κυκλοφορίες    

       Σεβασμ.Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

  Προβλήματα στο γάμο    7.00
  Η Μετάνοια                     3,00
  Πρόγραμμα Πνευματικής πορείας 5,00
  H Oρθόδοξη Εκκλησία μας 4,00
  Μυστικά πνευματικής ζωής 8,00
  Ο πιστός και ο κόσμος 4,00
  Η Ορθόδοξη ζωή στην πράξη 10,00
  Όαση πνευματική 4,50
  Ελέησόν με ο Θεός 11,00
  Η εν Χριστώ πνευματική ζωή 12,00
  Συνοδοιπόροι του Θείου Δράματος 10,00
  Ο Κύριος  15,00
   Η Ζωή και η Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού (Α τόμος ) 10,00
   Η Ζωή και η Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού (Β τόμος ) 10,00
   Η Ζωή και η Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού (Γ τόμος ) 10,00
  *Λόγοι του Κυρίου μετά την Ανάσταση 10.00
   *Η Παναγία: η Μητέρα του Κυρίου 15,00
  *Η σωστή πορεία της ζωής 8,00
   *Η διακονία μου στα Μετέωρα 6,00
   *Η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας 8,00
  *Αγαπάς αληθινά ;  8,00
  * Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής 5,00
  Προσέχεις τον χαρακτήρα σου την συμπεριφορά σου ; 10,00
   
  Σειρά: Οσιακά
  Όσιος Αρσένιος ο Μέγας 4,00
   
  Σειρά: Καταρτίζεσθε
  Πως πρέπει να εκκλησιάζεσαι 0,90
  Πως πρέπει να προσεύχεσαι  0,90
  Γιατί αδιαφορείς για τη σωτηρία σου;0,90
  Γιατί φοβάσαι; 0,90
  Η συκοφαντία 0,90

  Σειρά: Ορθόδοξη λατρεία
  Οικογενειακό προσευχητάριο  8,00

  Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

  Ακολουθία του Εσπερινού και oμιλία

  Συνεχίζονται και αυτήν την  Πέμπτη 30 Απριλίου , οι εσπερινές ομιλίες στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι που αφορούν τις Πράξεις των Αποστόλων στις 7.30μ.μ.Στις 6.45μ.μ.θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού.

  Σκηνές από την "Όμορφη μέρα" (26 Απριλίου 2015-φωτογραφίες από την παράσταση)

   
  Φωτογραφίες : Γιώργος Αγγελόπουλος

  Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο μία μοναδική παράσταση δόθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής.Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θεατρική  μας παράσταση.
  Για δεύτερη φορά θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο την Κυριακή 31 Μαίου στον ίδιο χώρο  στις 7.00μ.μ.Τιμή συμβολικού εισητηρίου 3 ευρώ.Τα έσοδα από την παράστασή μας θα βοηθήσουν στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής και την εξωτερική ιεραποστολή.Προσκλήσεις θα διατίθενται από την Κυριακή 3 Μαίου .Σας περιμένουμε...
   
   

  Οι υπομένοντες τους πειρασμούς μάρτυρες λογίζονται

  ΞΌΞΏΞ½Ξ±Ο‡ΟŒΟ‚ ΟƒΟ„Ξ±Ο…ΟΟŒΟ‚
  Στην Καλύβα «Αγία Τριάς» της ίδιας Σκήτης, ασκητικά ζούσανε πέντε αδέρφια κατά σάρκα, οι οποίοι γίνανε Μοναχοί, και πήρανε τα ονόματα: Αθανάσιος, Γρηγόριος, Αρτέμιος,
  Φιλάρετος και Μακάριος.

  Στην αρχή ζούσανε ομόφωνα με ειρήνη και αγάπη, υπακοή και σεβασμό προς το σχήμα και την Καλογερική, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Μοναχισμού.
  Με την πάροδο όμως του χρόνου, ξεθύμανε εκείνη η πρώτη ευλάβεια και λίγο το αδελφικό θάρρος, λίγο το θέλημα πού με τέχνη και πολλή μαστοριά βάνει ο Διάβολος, άρχισαν
  να κάνει ο καθένας ότι ήθελε, χωρίς να ρωτάει τον άλλον.
  Πηγή : Αόρατος πόλεμος

  28 Απριλίου 1998, η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (ΒΙΝΤΕΟ)


  Την 28η Απριλίου του 1998 με μεγάλη πλειοψηφία εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος, κι έμελλε να γίνει ο Ιεράρχης που μπήκε στις καρδιές των Ορθοδόξων Ελλήνων.

  Επί των ημερών του η Εκκλησία ήρθε πολύ κοντά στον άνθρωπο και ειδικά στους νέους και με τον απλό αλλά συνάμα σοφό του λόγο συνάρπαζε τους πιστούς. Πλούσιο ήταν όμως και το έργο του βοηθώντας και προσπαθώντας να λύσει ζητήματα σε ένα μεγάλο φάσμα ανθρώπων.
  Όπως αναφέρεται το Wikipedia: «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ίδρυσε 14 Ειδικές Συνοδικές Επιτροπές για ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων της σύγχρονης ζωής, μερικές από τις οποίες είναι για τα εξής θέματα:
  Βιοηθική (1988), Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών (1999), Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1999), Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας του Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος (1999), Χριστιανικών Μνημείων (1999), Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας (1999), Πολιτισμικής Ταυτότητας (1999), Γυναικείων Θεμάτων (1999), Παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" (1999), Αθλητισμού (2006), Μεταναστών, Προσφύγων και Παλλιννοστούντων (2006) κλπ.
  Πηγή : Ενοριακή ζωή

  newΟ Άγιος Μακάριος ο Μέγας και ο πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ

   

  father seraphim rose 6Ο π. Σεραφείμ Ρόουζ μην ξεχνώντας ποτέ την ανάγκη να «βιάζει τον εαυτό τον στη χριστιανική πνευματική ζωή, έζησε σύμφωνα με τα ακόλουθα λόγια του αγίου Μακαρίου του Μεγάλου, τα όποια είχε ως οδηγό στην καθημερινή πνευματική του πράξη: «Ένας άνθρωπος, ερχόμενος προς τον Κύριο, πρέπει να βιάσει τον εαυτό του σε ότι είναι καλό,
   
   
   
   
   
   
  Πηγή : Διακόνημα

  "Παιδικό γεροντικό" από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

   

  Ζητούμε εκκλησιαστικά και Ιερατικά είδη


  Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζουμε τη δράση μας στην Ορθόδοξη ιεραποστολή της Ουγκάντας με τη δημιουργία Ιερατικών ειδών τόσο για τις Εκκλησίες αυτής της Αφρικανικής χώρας ,όσο και στους ιερείς και τις μεγάλες ανάγκες τους σε καλλύματα, ράσα,καλυμαύχια ,ιερατικές στολές και στολές για τα παιδιά του Ιερού.Παρακαλούμε λοιπόν και μείς με τη σειρά μας τους αδελφούς Χριστιανούς που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση της Ιεραποστολής  να μας διαθέσουν  με αγάπη όποιο από αυτά τα είδη θα μπορούσαν.
  .Ακόμη παρακαλούμε τις εταιρείες με εκκλησιαστικά και ιερατικά είδη ή εταιρείες με υφάσματα να μας διαθέσουν ότι μπορούν για τον σκοπό αυτό.Τέλος παρακαλούμε τους ευλαβείς ιερείς να μας διαθέσουν αν έχουν και μπορούν κάποιο δεύτερο αντερί ή ράσο ή καλυμαύχι ή ιερατική στολή.Για την προσφορά τους αυτή θα τους ήμασταν ευγνώμονες.

  Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

  Η αμαρτία δεν είναι ένας εχθρός που σε πολεμά απ’ έξω……

  meta54  

  Η αμαρτία δεν είναι ένας εχθρός που σε πολεμά απ’ έξω, αλλά το κακό που φυτρώνει και αναπτύσσεται μέσα σου.
  Ενθυμούμενος όμως τη μέλλουσα κρίση, οποιοδήποτε πάθος και οιαδήποτε αισχρή επιθυμία δεν πρόκειται να σε κυριεύσει.  Πηγή : Διακόνημα

  Στιγμές από τις πρόβες της "όμορφης μέρας " (μέρος β)

  Φωτογραφίες : Γιώργος Αγγελόπουλος
   

  Στιγμές από τις πρόβες της "όμορφης μέρας "

  Φωτογραφίες : Γιώργος Αγγελόπουλος

  Χειροτονία του π.Εμμανουήλ Kamanya από την Ουγκάντα!!(βίντεο)


  Ο Θεός να τον ευλογεί και να τον ενισχύει !!Άξιος !!

  Το “φυσικό φαρμακείο” που κάθε σπίτι πρέπει να έχει

    

  thumδαφηγδαbnailΠολλές φορές στο σπίτι μπορεί να μας συμβεί κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Γι’ αυτό το λόγο θα σας δώσουμε μερικά από τα “πρώτης ανάγκης” βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια και αλοιφές που πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο φυσικό τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε μας, αλλά και σε άλλους στο σπίτι.
  Μερικά από τα βότανα που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
  • Χαμομήλι,
  • Τίλιο,
  • Φασκόμηλο,
  • Μέλισσα,
  • Τσάι πράσινο,
  Πηγή : Διακόνημα

  Δυσκολεύομαι να πιστεύσω στο Θεό, αφού δεν Τον βλέπω.

    

  thoma2

  Τον προπάππο σου, ενώ δεν τον είδες, πιστεύεις ότι υπήρχε, γιατί σου τον περιέγραψε ο παππούς σου και γιατί είναι λογικό να έχεις ανάμεσα στους προγόνους σου και κάποιον προπάππο. Έτσι και με το Θεό, ενώ δεν Τον βλέπουμε, πιστεύουμε στα λόγια των μαθητών του Χριστού, που Τον είδαν και θυσιάστηκαν γι’ Αυτόν. Επίσης είναι λογικό να δεχθούμε ότι ο πολύπλοκος και πανέμορφος κόσμος πρέπει να έχει κάποιο πάνσοφο και πανίσχυρο Δημιουργό.
  Πολλά πνευματικά πράγματα στη ζωή μας, όπως την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, τη ζήλια, δεν τα βλέπουμε, αλλά τα ζούμε. Επίσης πολλά υλικά πράγματα, όπως τον αέρα, δεν τα βλέπουμε, όμως τα αισθανόμαστε. Τον ήλιο οι τυφλοί δεν τον βλέπουν, όμως αισθάνονται την ύπαρξή του με τη θερμότητά του. Πολλές ακτίνες του φάσματος του φωτός (πχ. υπεριώδεις και υπέρυθρες) δεν τις βλέπουμε, τις «βλέπουν», όμως, τα μηχανήματα. Ο Θεός, ενώ είναι πανταχού παρών, ενώ μας περιβάλλει (Πραξ. 17, 28) και μας καταλαμβάνει ψυχοσωματικά, δεν είναι ορατός στα ανθρώπινα μάτια.
  Πηγή : Διακόνημα

  Η μόνη παρηγοριά στα αδιέξοδα του βίου


                       
  Η μόνη παρηγοριά στα αδιέξοδα του βίου
   
  Του Παναγιώτη Καπαρή
  Εκεί που οι πατέρες και πνευματικοί σηκώνουν τα χέρια, εκεί που αδυνατούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο, εκεί που ο μεγαλύτερος πόνος σ’ αυτή τη γη επισκέπτεται τον άνθρωπο, εκεί που δεν υπάρχει λογική, μόνο η Παναγία μπορεί να προσφέρει την παρηγοριά.
  Ο άνθρωπος λένε, μπορεί να αντέξει πολλά βάσανα, αλλά αυτό που δεν αντέχει με τίποτα, είναι ο χαμός ενός παιδιού.
  Στην Ελλάδα υπάρχει η συνήθεια, όταν κάποιος πεθάνει σχετικά νέος, να ρωτούν οι άλλοι. Έχασε κανένα παιδί; Όταν λαμβάνουν αρνητική απάντηση, τότε λένε ότι φεύγει ευτυχισμένος.
  Τα βάσανα της ζωής κατανοούνται μόνο με την πάροδο του χρόνου και ποτέ με τη λογική. Η Παναγία παρεμβαίνει με το δικό της τρόπο και ο Θεός ποτέ δεν αφήνει το πλάσμα του να βασανίζεται πέραν των δυνάμεων του. Όλα αυτά βεβαίως μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο στη διαδρομή του χρόνου και όχι στη στιγμιαία εξέλιξη τους.

  Κυριακὴ τῶν Μυροφόρων.  Μυροφόρες εἶναι οἱ γυναῖκες ποὺ ἀκολουθοῦσαν τὸν Κύριο μαζὶ μὲ τὴ Μητέρα του, ἔμειναν μαζί της κατὰ τὴν ὥρα τοῦ σωτηριώδους πάθους καὶ φρόντισαν νὰ ἀλείψουν μὲ μύρα τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου. Ὅταν δηλαδὴ ὁ Ἰωσὴφ καὶ ὁ Νικόδημος ζήτησαν κι’ ἔλαβαν ἀπὸ τὸν Πιλάτο τὸ δεσποτικὸ σῶμα, τὸ κατέβασαν ἀπὸ τὸ σταυρό, τὸ περιέβαλαν σὲ σινδόνια μαζὶ μὲ ἐκλεκτὰ ἀρώματα, τὸ τοποθέτησαν σὲ λαξευτὸ μνημεῖο καὶ ἔβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στὴ θύρα τοῦ μνημείου. Παρευρίσκονταν, κατὰ τὸν Εὐαγγελιστὴ Μᾶρκο, ἡ Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ ἡ ἄλλη Μαρία ποὺ καθόταν ἀπέναντι τοῦ τάφου. Ἄλλη Μαρία ἐννοοῦσε ὁπωσδήποτε τὴ Θεομήτορα. Δὲν παρευρίσκονταν μόνο αὐτές, ἀλλὰ καὶ πολλὲς ἄλλες γυναῖκες ὅπως ἀναφέρει καὶ ὁ Λουκᾶς.
  Ἡ ἀνάσταση τοῦ Κυρίου εἶναι ἀνανέωση τῆς ἀνθρώπινης φύσεως καὶ ἀνάπλαση καὶ ἐπάνοδος πρὸς τὴν ἀθάνατη ζωὴ τοῦ πρώτου Ἀδὰμ ποὺ καταβροχθίσθηκε ἀπὸ τὸ θάνατο λόγω τῆς ἁμαρτίας καὶ διὰ τοῦ θανάτου ἐπανῆλθε πρὸς τὴ γῆ ἀπὸ τὴν ὁποία πλάσθηκε.
  Πηγή : Ενοριακή ζωή

  Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

  " Η πιο όμορφη μέρα"

   
  Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, η ομάδα του θεατρικού τμήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, παρουσιάζει για δεύτερη φορά  το θεατρικό έργο: Ἡ πιο όμορφη μέρα῾.Η θεατρική μας παράσταση  θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαίου στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 7.00μ.μ.Τιμή συμβολικού εισητηρίου 3 ευρώ.Τα έσοδα από την παράστασή μας θα βοηθήσουν στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής και την εξωτερική ιεραποστολή.Προσκλήσεις θα διατίθενται από την Κυριακή 3 Μαίου .Σας περιμένουμε...

  Πρωτομαγιά στη Χρυσοπηγή!!

   
  Την Παρασκευή 1 Μαίου 2015 από τις 11.00π.μ. μαζευόμαστε στο Μοναστήρι της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,να πλέξουμε  Μαγιάτικα στεφάνια ,να παίξουμε στο γήπεδο της Χριστιανούπολης ,και να χαρούμε με τα νηστίσιμά μας ,όλοι μαζί.Σας περιμένουμε με πολύ χαρά!!

  8 τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

    

  mprokolo-laxanakia-bruksellonΈχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία των φυτικών ινών στη διατροφή, από πολλές απόψεις. Ας δούμε και πώς θα τις αυξήσουμε στη διατροφή μας για καλύτερα αποτελέσματα.
  Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας κλείνουν… τακτικό ραντεβού με την τουαλέτα, ωφελώντας την υγεία του εντέρου και καταπολεμώντας προβλήματα δυσκοιλιότητας, ενώ τα οφέλη τους επεκτείνονται και στη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό, υπέρταση και καρδιαγγειακές παθήσεις, κάνοντας καλό και στη δίαιτα, καθώς διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα, διώχνοντας την πείνα μακριά.
  Με απλά λόγια, οι φυτικές ίνες είναι κάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας, αλλά δεν χωνεύει ποτέ –στην πραγματικότητα παραμένουν σχεδόν το ίδιο από το πιάτο μέχρι την… τουαλέτα- και υπάρχουν σε 2 κατηγορίες, διαλυτές και αδιάλυτες.
  Πηγή : διακόνημα

  "H πιο όμορφη μέρα"


  Φωτογραφίες από την υπέροχη παράσταση "Η πιο όμορφη μέρα " -ένα αφιέρωμα στην ΕΟΚΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον αγώνα της Κύπρου,που έδωσαν μέλη του θεατρικού τμήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής την Κυριακή 26 Απριλίου.Ευχαριστούμε όσους κοπίασαν για την παράσταση και βέβαίως τους πολλούς ανθρώπους που παρακολούθησαν το έργο.Φωτογραφίες : Γιώργος Βενιέρης
   

  Σοφό.....


  Ακολουθία του Εσπερινού και oμιλία


   
  Συνεχίζονται και αυτήν την  Πέμπτη 30 Απριλίου , οι εσπερινές ομιλίες στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι που αφορούν τις Πράξεις των Αποστόλων στις 7.30μ.μ.Στις 6.45μ.μ.θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού.
   
   
   

  Ακολουθία του εσπερινού,μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ομιλία.

   
  Συνεχίζονται και  αυτήν την  Τετάρτη  29 Απριλίου οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται  στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Στις 6.00μ.μ.  θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού στη συνέχεια το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ενώ θα ακολουθήσει η εσπερινή ομιλία.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

  Φωτογραφίες από την ανοιξιάτικη Χρυσοπηγή

  Ευχαριστούμε τον κ.Γιώργο Τσιότρα

  Ζητούμε εκκλησιαστικά και Ιερατικά είδη


  Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζουμε τη δράση μας στην Ορθόδοξη ιεραποστολή της Ουγκάντας με τη δημιουργία Ιερατικών ειδών τόσο για τις Εκκλησίες αυτής της Αφρικανικής χώρας ,όσο και στους ιερείς και τις μεγάλες ανάγκες τους σε καλλύματα, ράσα,καλυμαύχια ,ιερατικές στολές και στολές για τα παιδιά του Ιερού.Παρακαλούμε λοιπόν και μείς με τη σειρά μας τους αδελφούς Χριστιανούς που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση της Ιεραποστολής  να μας διαθέσουν  με αγάπη όποιο από αυτά τα είδη θα μπορούσαν.
  .Ακόμη παρακαλούμε τις εταιρείες με εκκλησιαστικά και ιερατικά είδη ή εταιρείες με υφάσματα να μας διαθέσουν ότι μπορούν για τον σκοπό αυτό.Τέλος παρακαλούμε τους ευλαβείς ιερείς να μας διαθέσουν αν έχουν και μπορούν κάποιο δεύτερο αντερί ή ράσο ή καλυμαύχι ή ιερατική στολή.Για την προσφορά τους αυτή θα τους ήμασταν ευγνώμονες.

  Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

  Η συχνή έκθεση στη χλωρίνη κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις

    

  Untitled-101-490x310Η χλωρίνη μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια και να καθαρίζει τους λεκέδες, αλλά έχει και παρενέργειες στην υγεία των παιδιών. Η παθητική έκθεση των παιδιών στη χλωρίνη, όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι τους ή στο σχολείο τους ως καθαριστικό, αυξάνει την πιθανότητα κάποιας λοίμωξης στον οργανισμό τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Αν και οι επιπτώσεις είναι μέτριες, δεν παύουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της ευρείας χρήσης της χλωρίνης ως καθαριστικού.
  Πηγή : Διακόνημα

  Κατάλογος βιβλίων "Εκδόσεων Χρυσοπηγή" 2014-2015
  Αγαπητοί  εν Χριστώ αδελφοί
  Η παρουσίαση του καταλόγου των Εκδόσεων Χρυσοπηγή  2014 -2015  έχει σκοπό να σας ενημερώσει για τα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν , και να σας γνωστοποιήσει τις νέες μας εκδόσεις.Σκοπός των εκδόσεών  μας:  η συνεχής πνευματική οικοδομή και ενίσχυση του πλήρώματος της Εκκλησίας .
  Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες κυκλοφορίες και τη δραστηριότητά μας στο : ekdoseisxrysopigibogspot.com.

    Όσα βιβλία σημειώνονται με * αφορούν σε νέες κυκλοφορίες    

       Σεβασμ.Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

  Προβλήματα στο γάμο    7.00
  Η Μετάνοια                     3,00
  Πρόγραμμα Πνευματικής πορείας 5,00
  H Oρθόδοξη Εκκλησία μας 4,00
  Μυστικά πνευματικής ζωής 8,00
  Ο πιστός και ο κόσμος 4,00
  Η Ορθόδοξη ζωή στην πράξη 10,00
  Όαση πνευματική 4,50
  Ελέησόν με ο Θεός 11,00
  Recommended Post Slide Out For Blogger