Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

5 τροφές που καταπολεμούν την γρίπη και το κρυολόγημα

flu_2014_2_21_14_24_24_b2  

Θωρακίστε τον οργανισμό σας απέναντι στις ιώσεις με φυσικό και υγιεινό τρόπο

Το ότι η βιταμίνη C είναι η βιταμίνη ″όπλο″ απέννατι στο κρυολόγημα, είναι γνωστό. Εκτός όμως από τα πορτοκάλια και τα εσπερειδοειδή που είναι οι βασικές πηγές της, υπάρχουν και 5 άλλες τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στην γρίπη και τις σχετικές, εποχιακές ιώσεις.
Πηγή : Διακόνημα
–        Ωμέγα 3 σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος. Έχει αποδειχθεί ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις.
–        Ψευδάργυρος: Μειώνει  τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Έτσι, αν αρρωστήσετε, βάλτε στη διατροφή σας οστρακοειδή.
–        Προβιοτικά: Μπορεί να τα γνωρίζουμε ώς απαραίτητο … συνοδευτικό της αντιβίωσης για να αποφύγουμε τις μυκητιάσεις, αλλά τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Αρά, μην ξεχνάτε το γιαούρτι!
–        Μέλι: Το τέλειο… αντιβηχικό. Δεν είναι τυχαία απαραίτητο συστατικό σε παστίλες και σιρόπια.
–        Σκόρδο: Εκτός από την πίεση και τη χοληστερίνη, βοηθά επίσης στην πρόληψη αλλά και την υποχώρηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Κουράγιο… είναι θέμα υγείας.
 Να θυμάστε γενικά ότι βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, είναι αυτά που δίνουν τα «όπλα» στον οργανισμό για αποκρούσει κάθε μικρόβιο και ιό. Αλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι ″είμαστε ότι τρώμε″.
Πηγή:  news.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger