Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

5 συγκινητικές ιστορίες πρόωρων μωρών που πάλεψαν και κρατήθηκαν στη ζωή (φωτό)

                    
5 συγκινητικές ιστορίες πρόωρων μωρών που πάλεψαν και κρατήθηκαν στη ζωή (φωτό)
Όσο πιο νωρίς γεννιέται ένα μωρό, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να αναπτύξει προβλήματα υγείας που θα το ακολουθούν ενδεχομένως σε όλη του τη ζωή.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας σας παρουσιάζουμε πέντε αληθινές ιστορίες παιδιών που γεννήθηκαν πρόωρα και παρά τις δυσκολίες, τα κατάφεραν  και σήμερα ατενίζουν τη  ζωή με αισιοδοξία.
1.«Το μωρό δεν θα επιβιώσει», Pearl Pope
pearl-heather
«Το μικρό κορίτσι μου, η Heather , γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κύησης , με βάρος 585 γραμμάρια .
Μας είπαν ότι δεν θα επιβιώσει και ότι θα ήταν ανώφελο να της δώσουν θεραπευτική αγωγή καθώς είχε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσει σε ποσοστό 97 % σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες.
Έπρεπε να παρακαλέσουμε το ιατρικό προσωπικό να της δώσει περισσότερη προσοχή και ακόμα και τότε είχε 10 % πιθανότητες να ζήσει.
Σήμερα η κόρη μου είναι 12 ετών, χωρίς διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου για το ιατρικό προσωπικό που φρόντισε το παιδί μου. Ότι και να πω, δεν μπορεί να αποτυπώσει αυτό που νοιώθω.»
2.«Θα μπορούσαμε και οι δυο να είχαμε πεθάνει», Laura Jackson
laura-jackson
«Η κόρη μου γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή στις 28 εβδομάδες (12 εβδομάδες νωρίτερα ) και ζύγιζε 765,45 γραμμάρια. Είχα προεκλαμψία και αν δεν γεννούσα, μπορεί να πεθαίναμε και οι δυό μας.
Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα λόγω της νάρκωσης, παρά μόνο την επιθυμία μου να δω τη μικρή μου Lily -Μai, στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Χρειάστηκε να της χορηγηθεί οξυγόνο, της έγιναν τρεις μεταγγίσεις αίματος και είχε κάποια προβλήματα με τα μάτια της. Όμως ήταν πολύ δυνατή. Μετά από παραμονή 11 εβδομάδων στην εντατική, επέστρεψε στο σπίτι μαζί μας, και σήμερα είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι πέντε ετών.»
3.«Είναι ο δικός μας σούπερ σταρ», Stephanie Maxwell
prem-stephanie-
«Έχω ένα μικρό αγόρι που γεννήθηκε το 2012 και ήταν 26 εβδομάδων. Ζύγιζε 900 γραμμάρια και επειδή γέννησα στο σπίτι, έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια σε κλινική καθώς είχε υποστεί ενδοκοιλιακή αιμορραγία .
Πέρασε πάνω από τέσσερις μήνες στην μονάδα νεογνών όπου του έγιναν πολλές μεταγγίσεις αίματος , του χορηγήθηκαν τόνοι από φάρμακα και ήταν εντός και εκτός αναπνευστήρα. Μετά από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια πήραμε την άδεια να επιστρέψουμε σπίτι μας. Τώρα, δυόμισι χρόνια μετά, η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη. Έχει ακόμα προβλήματα στο περπάτημα και την ομιλία , αλλά ο ίδιος έχει κάνει τόσο μεγάλη βελτίωση. Είναι ο μικρός μας σούπερ σταρ.»
4.« Είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί », Stacey Wood
stacey-wood
«Ο γιος μου γεννήθηκε στις 29 εβδομάδες κύησης , με βάρος 1.560 γραμμάρια. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε εβδομάδες . Έχει διαγνωστεί με σύνδρομο ADHD, αλλά πέρα από αυτό είναι ένα χαρούμενο 7χρονο παιδί.»
5.«Γεννήθηκε 12 βδομάδες νωρίτερα», Mary
-bolton-main
« Το αγοράκι μου γεννήθηκε 12 εβδομάδες νωρίτερα και ζύγιζε 935,15 γραμμάρια. Πέρασε συνολικά οκτώ εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας πριν μας επιτραπεί να επιστρέψουμε σπίτι χωρίς τα έχουμε προβλήματα. Σήμερα είναι τριών ετών και τεσσάρων μηνών, είναι υγιές και απέκτησε και αδελφάκι.»


Πηγή: http://www.mothersblog.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger