Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μας αγάπησε και μας αγαπάει ένας Άγιος...


KRHTIKOS6Αυτός ήταν
ο παπά Γιώργης
και αυτό
που είπα ήτανε
ότι είμασταν όλοι
και είμαστε
παιδιά του.

Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου*
Επιτρέψτε μου Σεβασμιώτατε, κάνοντας κατάχρηση της αδελφικής σας αγάπης, μόνο δυό λόγια.
Αν και ελέχθησαν, αλλά επειδή για λόγους υπακοής πρέπει να το κάνω, να μεταφέρω σε σας, στον κλήρο και στον λαό της Μητροπόλεώς σας, τα πατρικά συλλυπητήρια του Σεβ. Προκατόχου σας, του Γέροντάς μας κ. Καλλινίκου.
Με παρεκάλεσε να το κάνω και ξέρω καλά όπως είπε και ο π. Μεθόδιος τούτη την ώρα είναι κοντά μας και αυτός, που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε από τον π. Γεώργιο.
Και μια προσωπική μου εξομολόγηση.
Πληροφορήθηκα την κοίμησή του, στο αποκορύφωμα της εορτής των Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζοντας και λειτουργώντας σε Μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, στην Μητρόπολή μου, εορτάζοντας την ανακομιδή των λειψάνων του. Και ταυτόχρονα ξεκίνησε ο εορτασμός του ζηλωτού Ηλία.
Πηγή : ΣυνοδοιπορίαΑπό εκείνη την ώρα και μόνο αυτό θα καταθέσω, σε κάθε ύμνο, σε κάθε λόγο, σε κάθε αγιογραφικό κείμενο, συναντούσα τον π. Γεώργιο. Αυθεντικά πατερικό σε όλα του και στην υπεράσπιση της Ορθοδοξίας μας. Πασχαλινός πάντοτε, η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, όταν σε συναντούσε «χαρά μου» μας έλεγε μιμούμενος τον Όσιο Σεραφείμ και άγιο και ζηλωτής όπως ο Ηλίας.
Ξέρω πολύ καλά και το ξέρει και ο π. Μεθόδιος, τους εγκατέλειπε τις μεγάλες μέρες και γιορτές, για να φάει με τα ορφανά μιας χήρας. Αυτός ήταν ο παπά Γιώργης και αυτό που είπα ήτανε ότι είμασταν όλοι και είμαστε παιδιά του. Και αν θα πάρουμε κάτι από αυτή την στιγμή τουλάχιστον κι εμείς και πιστεύω και όλοι μας πατέρα Μεθόδιε, τη χαρά ότι μας αγάπησε και μας αγαπάει ένας Άγιος.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο γεγονός ζωής από αυτό. Ας κρατήσουμε την ευχή του και νάχουμε όλοι καλή αντάμωση κοντά του. Αμήν.

 * Οι σκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην εξόδιο ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κρητικού.
KRHTIKOS66Ο π. Γεώργιος Κρητικός. Μαζί του από αριστερά: Ανδρέας Βλάχος (πιστός συνεργάτης του), Επαμεινώνδας Κρητικός (σήμερα Αρχιμ. Μεθόδιος - υιός του), Λεωνίδας Ανοιχτομάτης (γαμβρός του) και Νικόλαος Μαυροέων (σήμερα Αρχιμ. Καλλίνικος).
Από το φωτογραφικό αρχείο του π. Καλλινίκου Μαυρολέοντα
Recommended Post Slide Out For Blogger