Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το λουλούδι της Αφρικής ( Α μέρος)


 
Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πηγαίναμε με την πρώτη ομάδα της 4ης αποστολής μας, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Λουγκουζί.Ο κόσμος  είχε μαζευτεί  αρκετός από νωρίς.Τα μεγάλα παιδιά μας βοήθησαν στην τακτοποίηση του Ναού και ξεκινήσαμε.

Θυμηθήκαμε γρήγορα τις αρμονικές τους φωνές που έψαλαν όλες μαζί.Η χορωδία των μεγάλων παιδιών έχει εξελιχθεί πάρα πολύ.Στην ακολουθία μιλήσαμε για την υποδοχή του Χριστού στην καρδιά μας.Σκεφτόμουνα ποιος καλύτερος τόπος μπορεί να υπάρξει από την καρδιά αυτών των ανθρώπων!!

Κοινώνησαν με σειρά και με τάξη.Ο π.Γεώργιος φαίνεται πως κάνει πολύ καλή δουλειά.
Μετά τη Λειτουργία μοιράσαμε τα ρούχα,τα παιχνίδια,και τις καραμμέλες που είχαμε φέρει από την Ελλάδα.Πήραν όλοι με χαρά .

Μετά  τη Λειτουργία ετοιμάσθηκε από τις γυναίκες το φαγητό με μια έκπληξη να μας περιμένει.Οι πατάτες και το Νακατί (αφρικάνικα πανέμορφα πικρόχορτα) ήταν από το κτήμα μας στο Μπουσούγκιου!!!


Μετά το φαγητό ακολούθησε τραγούδι και χορός.Από ταα μικρά παιδιά μέχρι τους τραχείς χορούς των Μπατσίγκα.Όλα πανέμορφα μέσα στο φως του Χριστού,μέσα στην αυλή του Αγίου μας.

Το λουλούδι του Λουγκουζί στεκόταν  όμορφο απέναντι στον ήλιο της Αφρικής.
 



 




Recommended Post Slide Out For Blogger