Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γνωρίζουμε τα παιδιά της Ουγκάντα και προσφέρουμε την αγάπη μας

Σημείωση Εκδόσεων Χρυσοπηγή:

Ευχαριστούμε τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βαρυμπόμπης και την Ι. Μητρόπολη Ιλίου για την αγάπη τους  

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν. Είχαμε όμως αφήσει μια εκκρεμότητα πίσω μας. Τα χρήματα που μαζέψαμε από τα κάλαντα, που είπαμε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, στα σπίτια της Βαρυμπόμπης, δεν ήταν «δικά μας»!
Σκεφτήκαμε να τα προσφέρουμε σε κάποια άλλα παιδάκια που τα είχαν περισσότερο ανάγκη από μας.
Έτσι αποφασίσαμε να καλέσουμε στη κατηχητική συντροφιά μας τον π. Εφραίμ Παναούση. Ο π. Εφραίμ τα τρία τελευταία χρόνια ασχολείται με την εξωτερική ιεραποστολή στην Ουγκάντα.
Με μεγάλη χαρά ο π. Εφραίμ, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας.
Πηγή : Ιστοσελίδα Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου
 Τον φιλοξενήσαμε λοιπόν ένα Σάββατο απόγευμα στο Ναό μας. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδία της Ουγκάντα, μέσα από τις εμπειρίες του π. Εφραίμ. Μας έδειξε με προβολέα τις συνθήκες που ζουν αυτά τα παιδιά. Μας μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος για να έχουν αυτά τα παιδία πράγματα που για μας είναι αυτονόητα: Νερό, φαγητό, στέγη, φαρμακευτική περίθαλψη και πολλά άλλα που εμείς τα έχουμε πλουσιοπάροχα σε σχέση με αυτά τα παιδιά.
Εκτός από τις πρώτες και βασικές ανάγκες που ο ίδιος ο π. Εφραίμ μαζί με τους ελάχιστους συνεργάτες του προσπαθούν να καλύψουν, μας είπε και για τις πνευματικές δράσεις που προσπαθούν να προσαρμόσουν στις συνήθειες και τις παραδόσεις που έχουν εκεί στην Ουγκάντα. Τους ναούς που φτιάχνουν, τις Θείες Λειτουργίες που κάνουν στην ύπαιθρο, μια και κάποιες περιοχές δεν έχουν ακόμη ναούς.
Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι, δείχνοντας μας τις φωτογραφίες των παιδιών εκεί, τα ήξερε όλα με τα ονόματά τους. Στο τέλος της συμμετοχής μας στο ταξίδι που μας έκανε ο π. Εφραίμ σε αυτή τη χώρα, τον ευχαριστήσαμε θερμά και ένα από τα μικρότερα παιδιά της συντροφιάς μας του πρόσφερε με πολύ αγάπη τα λίγα χρήματα για μας, αλλά μια περιουσία για αυτά τα παιδιά.
Αυτό όμως που του είπαμε να μεταφέρει σ’ αυτά τα παιδιά είναι ή αγάπη μας.
Του υποσχεθήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να τα έχουμε στη σκέψη μας και στις προσευχές μας και όταν μας παρουσιάζεται ευκαιρία θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στο έργο του.
Εκ των κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βαρυμπόμπης
Recommended Post Slide Out For Blogger