Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

«Τα παιδιά της Σοκολάτας» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...»


01010101Με το πρόγραμμα αυτό, 
τα παιδιά έρχονται σε επαφή
με τη ζωή, τα ήθη, τα έθιμα
και την καθημερινότητα παιδιών
αντίστοιχης ηλικίας
στη μακρινή Ουγκάντα
 
Αν βρισκόταν κανείς το Σάββατο το μεσημέρι που τα παιδιά των Κατηχητικών της Ευαγγελίστριας Πειραιά  έφευγαν για το σπίτι τους, θα τα έβλεπε χοροπηδώντας και κρατώντας κούκλες στο χρώμα… της σοκολάτας!
Τί είχε συμβεί;
Τα παιδιά συμμετείχαν για ένα δίωρο στο πρόγραμμα  «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ».
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη ζωή, τα ήθη, τα έθιμα και την καθημερινότητα παιδιών αντίστοιχης ηλικίας στη μακρινή Ουγκάντα.
Πηγή : Συνοδοιπορία
Η νηπιαγωγός Θεοδώρα Τριπικέλη-Σαμπαζιώτου, μέλος του κλιμακίου Ιεραποστολής της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, με προβολή ενός κατατοπιστικού ντοκυμαντέρ και σχετικών φωτογραφιών, «συνόδευσε» τα παιδιά σε ένα ταξίδι που τα ενημέρωσε, τα ενθουσίασε, τα καθήλωσε αλλά και τα προβλημάτισε!
«Υπάρχουν παιδιά Δημοτικού τα οποία δουλεύουν έναν ολόκληρο χρόνο μέσα στη λάσπη για να φτιάξουν τούβλα ώστε να μαζέψουν τα απαιτούμενα χρήματα που θα τους επιτρέψουν την επόμενη χρονιά να φοιτήσουν στο σχολείο» είπε μεταξύ άλλων η κα Θεοδώρα!
Τα κατηχητόπουλα της Ευαγγελίστριας, ενώ άκουγαν απορρημένα αυτά και άλλα πολλά, έβλεπαν στην οθόνη μαυράκια μέσα στη ζούγκλα χαμογελαστά, με φωτεινό πρόσωπο, ήρεμα και χαρούμενα λές και είχαν «όλα τα καλά του κόσμου»! Είναι πεινασμένα, πιο φτωχά απ᾽ τους φτωχούς αλλάζουν χωρίς μιζέρια και χαίρονται με το τίποτα.
Στη συνέχεια με το πρόγραμμα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ», τα παιδιά της Ευαγγελίστριας διασκέδασαν ακούγοντας τραγούδια της Ουγκάντα και ερχόμενα σε επαφή με αφρικανικά μουσικά όργανα και ήχους, άγνωστους σ᾽ αυτά.
Η χαρά τους ήταν ιδιαίτερη όταν η νηπιαγωγός Γιώτα Τιλκερίδου-Κοντιζά τους έδωσε τη δυναντότητα να παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια με βάση τη σοκολάτα και να δημιουργήσουν χειροτεχνίες που σχηματοποιούσαν γλυκές παιδικές μορφές της Ουγκάντα.
Μέσα από «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ», το ελληνόπουλο βιωματικά γεύεται μηνύματα που μπορεί να το συγκλονίσουν σε πρώτη επαφή, αλλά στη συνέχεια προσφέρουν μεγάλη συμβολή στην ωριμότητά του. Μαθαίνει ότι όταν γι᾽ αυτόν το σχολείο είναι «αγγαρεία» κάποιο άλλο παιδί στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντα πρέπει να περπατήσει ξυπόλητο 2 ώρες για να φτάσει στο σχολείο του, αν φυσικά η «Ανάδοχοι Γονείς» εδώ στην Ελλάδα, έχουν πληρώσει τα 150 ευρώ που αντιστοιχούν στα δίδακτρα… μιας σχολικής χρονιάς.
Με τα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ» τα παιδιά της Ελλάδας αντιλαμβάνονται πως δεν είναι το κέντρο της γης, πως δεν μπορούν να βαπτίζουν το περιττό αναγκαίο και να γκρινιάζουν για αυτό που δεν έχουν! Κι αυτό, γιατί υπάρχουν κι άλλα παιδιά που πραγματικά… δεν έχουν.
 DSCN0687DSCN0690DSCN0684DSCN0686DSCN0693DSCN0700
 
Recommended Post Slide Out For Blogger