Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο Μακεδονικός αγώνας δεν έχει λήξει


PA150071Ο θάνατος
του παλληκαριού
αφύπνισε τον Ελληνισμό
και έτσι σώθηκε
η Μακεδονία

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

 Στις 13 Οκτωβρίου 1904 ο Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από τουρκικό απόσπασμα στη Στάτιστα, σημερινό χωριό Μελάς της Καστοριάς. Ήταν εθελοντής, κανείς δεν τον υποχρέωσε να μεταβεί σε ένα έδαφος που ήταν τότε τουρκοκρατούμενο, αλλά διεκδικείτο και από τους Βουλγάρους. Ο Μελάς, όπως πολλοί άλλοι αξιωματικοί,  αγωνιστές, κληρικοί και εκπαιδευτικοί,  εξέφρασε την υποστήριξη του Ορθοδόξου Ελληνισμού στους γηγενείς Μακεδόνες, οι οποίοι ανθίσταντο κατά του διπλού κινδύνου. Ζητούσαν απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και απαλλαγή από τα σχέδια του Πανσλαβισμού και της Μεγάλης Βουλγαρίας.
Πηγή : Συνοδοιπορία
Το 1904-1908 εκδηλώθηκε η ένοπλη αποκορύφωση του Μακεδονικού Αγώνος. Η προσπάθεια των Μακεδόνων είχε αρχίσει από το 1870, όταν εκδηλώθηκε η επεκτατική διάθεση των Βουλγάρων με την σχισματική εκκλησιαστική Εξαρχία και αργότερα με τους ενόπλους κομιτατζήδες. Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα, με όπλα τη διπλωματία, την ιστορική γνώση, την πολιτιστική ταυτότητα, την αγάπη για την πατρίδα και για την αλήθεια. Από το 1991 που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία ένα τεχνητό έθνος, δημιούργημα του κομμουνιστή δικτάτορος Τίτο, απέκτησε κρατική οντότητα και διεκδικεί το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας. Για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των Μακεδονομάχων και για να μην χάσουμε σήμερα όσα κέρδισαν με αίμα οι πρόγονοί μας οφείλουμε να είμαστε μαχητικοί και επίμονοι.
Να μην βιαστούμε να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονία, ούτε ως σύνθετο με γεωγραφικό προσδιορισμό, σε ένα κράτος που σπαράσσεται από διαλυτικές τάσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών.
Αν δεχθούμε τη σύνθετη ονομασία σε λίγους μήνες ή χρόνους το Άνω ή το Βόρεια θα φύγει με απόφαση της Σκοπιανής Βουλής και θα μείνει μόνο το όνομα Μακεδονία. Και τότε δυστυχώς θα έχουμε βάλει τηνυπογραφή μας!
Να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία του Σεπτεμβρίου 1995, την οποία οι Σκοπιανοί από τη μία πλευρά καταρρακώνουν διεκδικώντας εδάφη και ανύπαρκτες μειονότητες και από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούν υπέρ αυτών στα Διεθνή Δικαστήρια.
Να ενδιαφερθούμε για τη  τύχη της ελληνικής μειονότητος στο κράτος των ψευδομακεδόνων. 
Και όπως έγραφε ο Ίων Δραγούμης «ας τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία και η Μακεδονία θα μάς σώσει»! 
Recommended Post Slide Out For Blogger