Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της Αφρικής

 
Χθες Κυριακή 20 Ιουλίου βρεθήκαμε στο χωριό μας το Λουγκουζί της Ουγκάντας μαζί με όλους τους χριστιανούς της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος.Πραγματικά αισθάνεσαι ότι είναι μία μεγάλη οικογένεια.Το προηγούμενο Σάββατο  πραγματοποιήσαμε μαζί  με τους εθελοντές της αποστολής μας τους τη βάπτιση 48 πιστών στο χωριό μας .Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές τους που άφησαν πίσω για να βοηθήσουν κάποια άλλα παιδιά στην Αφρική.
Οι στολές των παιδιών που φόρεσαν την Κυριακή και καμάρωναν, είναι έργο της ιεροραπτικής ομάδος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής.Τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα!!.Ελπίζουμε να φτιάξουμε κάποτε πολλές στολές για όλα τα παιδάκια του χωριού.Από πέρυσι έχουν βαπτιστεί συνολικά 215 Χριστιανοί.Ευχόμαστε ...
να μείνουν και να εδραιωθούν στην Ορθόδοξη πίστη.
Στη ακολουθία έψαλαν όλοι μαζί.Στη Θεία λειτουργία μιλήσαμε για τον Προφήτη Ηλία και τη δύναμη της προσευχή του.Σήμερα ήρθαν καλύτερα να μεταλάβουν .Ακούνε σαν μικρά παιδιά.Έτσι παίρνουμε αντίδωρο,έτσι σταυρώνουμε τα χέρια.Πως ασπαζόμαστε το χέρι του ιερέα .Ανοίγουμε καλά το στόμα και το κλείνουμε καλά.Είναι παιδιά ...
Δίνουμε αντίδωρο σε χέρια γυναικών που είναι σαν χαρακωμένα..
Παιδιά που κρατάνε παιδιά....
Το εκκλησίασμά μας μοιάζει μοιάζει με παράδεισο μικρό..
Στο τέλος της Λειτουργίας παίξαμε στον αυλόγυρο με τα παιδιά ,ομαδικά παιγνίδια και συναντηθήκαμε με τα μεγάλα παιδιά συζητώντας θέματα της καθημερινής τους ζωής.Αργά το απόγευμα γυρίσαμε στη Ναμουγκόνα,δοξάζοντας το Θεό για αυτά που μας έχει καλά κρυμμένα και τα ζούμε καθημερινά μέσα στο σχέδιο της αγάπης Του.

Η 3η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται!Ενισχύστε τη Ιεραποστολή μας...Εθνική Τράπεζα :656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της  Ιεραποστολής μας George Nyombi. Ευχαριστούμε!!!

Φωτογραφίες: Δήμητρα-Ζωή Σαμπαζιώτου



































 






Recommended Post Slide Out For Blogger