Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δεν καταργούνται οι σχολικές αργίες – Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία



Όπως κάθε χρονιά, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει εφέτος η επόμενη σχολική χρονιά. Ανατρέπει την πολιτική του προκατόχου του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο νέος υπουργός...
Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως είναι γνωστό, είχε λάβει την απόφαση για την επιμήκυνση του σχολικού έτους στην έναρξη και στο τέλος του.
πηγή Τρομακτικό

Όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ, ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης. Κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και του Αγίου Ιωάννη μετά τα Χριστούγεννα (7 Ιανουαρίου).

Ο κ. Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της περίφημης Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα
Recommended Post Slide Out For Blogger