Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πόλεμος κατά του Σατανά.


Πρόλογος από το  ομώνυμο βιβλίο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.
 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Χρυσοπηγή"
Ο πόλεμος κατά του Σατανά είναι μία πραγματικότητα. Εφ' όσον εκείνος μάς μάχεται και αδυσώπητα επιδιώκει να μας αιχμαλωτίσει και να μας στερήσει της φιλίας του Θεού, είμαστε και εμείς υποχρεωμένοι να λάβουμε θέση απέναντί του. Και είναι βέβαια αλήθεια ότι αρκετοί άνθρωποι δεν προβάλλουν καμμία αντίσταση στις επιθέσεις του διαβόλου. Σηκώνουν από την αρχή τα χέρια και παραδίνονται άνευ όρων. Γίνονται παιχνίδι στα χέρια του πονηρού και δούλοι της αμαρτίας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αντιστέκονται στις προσβολές του και τον αντιμάχονται. Αντιτάσσουν άμυνα στις επιθέσεις του και ως «καλοί στρατιώται Ιησού Χριστού» (Β' Τιμ. 2,3) φυλάσσουν τις επάλξεις της ψυχής τους απόρθητες και το φρόνημα της καρδίας τους αδούλωτο. Είναι όσοι έχουν αναλάβει την καλή στρατεία και αγωνίζονται να πετύχουν τη Θέωση, που αποτελεί το βασικό σκοπό της ζωής τους.
Αλλά ο αγώνας αυτός χρειάζεται μεθοδικότητα και τέχνη. Ο αντίπαλος δεν είναι ευκαταφρόνητος. Είναι έμπειρος και πονηρός. Μετέρχεται δόλια μέσα, χρησιμοποιεί πλεκτάνες και πανουργίες. Ως όπλα του έχει το ψεύδος και την απάτη. Και με αυτά επιδιώκει να πετύχει το σκοπό του που δεν είναι άλλος από τη ματαίωση της σωτηρίας μας. Πολλοί όμως αγωνιστές αγνοούν τα όπλα του διαβόλου. Αγνοούν ακόμη τη στρατηγική μέθοδο που εφαρμόζει εναντίον τους. Και έτσι, ανέτοιμοι και αδιαφώπστοι όπως είναι, πέφτουν εύκολα θύματά του.
Στον πόλεμο κατά του διαβόλου η καλή μας διάθεση δεν αρκεί. Χρειάζεται πλήρης γνώση των συνθηκών του πολέμου και των δυνατοτήτων του αντιπάλου μας. Και σ' αυτό το σημείο υστερούμε. 'Ενώ και η Αγ. Γραφή και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας παρέχουν συγκεκριμένες και λεπτομερείς πληροφορίες για όσα αφορούν στις μεθοδείες του διαβόλου, εμείς οι περισσότεροι παραμένουμε στην άγνοια και πυκνό σκοτάδι καλύπτει τις κινήσεις του εχθρού μας
Το παρόν βιβλίο έχει σκοπό να ρίξει φως στο στρατόπεδο τοΰυ εχθρού, στο επιτελείο και την οπλοθήκη του. Μετά τα λίγα εισαγωγικά περί του πνευματικού πολέμου, εκτίθενται αναλυτικά οι μεθοδείες τοΰ Σατανά, τα τεχνάσματά του, τα όπλα του και γενικά ο τρόπος τον οποίο χρησιμοποιεί στην προσπάθεια του να κυριεύσει το οχυρό της ψυχής μας.
Προσπαθήσαμε ώστε να έχουν Αγιογραφική και Αγιοπατερική θεμελίωση ο! λόγοι μας, για να είναι έγκυροι και κατοχυρωμένοι Γι’ αυτό γίνεται και συχνή αναφορά τόσο στα Γραφικά χωρία, όσο και στις γνώμες των Πατέρων.
Πιστεύουμε ότι, με τη Χάρη τοΰ Θεού, θα βοηθήσει και αυτό το βιβλίο τούς εν τω πνευματικώ αγώνι αδελφούς μας να φέρουν σε αίσιο πέρας τα πνευματικά τους σκάμματα και να χαρούν την «κατά των δαιμόνων νίκην».*
Recommended Post Slide Out For Blogger