Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής


 

Από  την Παρασκευή 21 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  και για μία εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί ,ομιλίες , προβολές και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να κρατήσουν ζωντανά τα νοήματα της Μεγάλης εορτής της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή 21 Μαρτίου 5.00 (Α Ακολουθία των Χαιρετισμών)
7.30μ.μ. (Β ακολουθία των Χαιρετισμών)
Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα προβληθεί η ταινία «Το αντίδωρο της Ελπίδας»


v    Κυριακή 23 Μαρτίου Γ των Νηστειών (  Σταυροπροσκυνήσεως).


6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού, του Όρθρου & Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.Aμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία για την Εκκλησιαστική και εθν ική εορτή της 25ης Μαρτίου από τον Φιλόλογο Κωστή Κούκη

6.00μ.μ.Ακολουθία του  Δ  Κατανυκτικού Εσπερινού και Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού
 Σήμερα και στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εορτή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη μορφή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Το αφιέρωμα περιλαμβάνει σχετική  ομιλία και στη συνέχεια θα προβληθεί ένα Ντοκυμαντερ αφιερωμένο στη μορφή του Αγίου Κοσμά .

v        Τρίτη 25 Μαρτίου . † Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙ­ΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑ­ΓΙ­ΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕ­ΝΟΥ ΜΑΡΙ­ΑΣ.  (᾿Εθνικὴ ἑορτὴ ἐπὶ τῇ ἐπετείῳ τῆς ἑλληνικῆς ἐπανα­στά­σεως τοῦ 1821).
 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου , Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία επί τη εθνική επετείω.


v    Κυριακή 30 Μαρτίου Δ των Νηστειών (  Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος).
6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού, του Όρθρου & Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των Κατηχητικών μας με την ευκαιρία της εθνικής μας γιορτής.
Recommended Post Slide Out For Blogger