Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το κρύωμα σε ταλαιπωρεί; Δες τους πιο ασυνήθιστους τρόπους να γίνεις γρήγορα καλύτερα!

 

Ο καιρός έχει πολλές και απρόβλεπτες αλλαγές, οι οποίες δεν μας βοηθάνε και πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος...


Οι παγωμένες μέρες διαδέχονται τις πιο ζεστές, ο οργανισμός βρίσκεται  από την μια στιγμή στην άλλη σε διαφορετική θερμοκρασία και αδυνατώντας να προετοιμαστεί βρίσκεται ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων. Μία από τις πρώτες αυτές εκπλήξεις που κάνει την εμφάνισή της είναι ο πονόλαιμος.

Για να τον αντιμετωπίσουμε πρέπει να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετό νερό. Νερό όμως μπορούμε να πιούμε καταναλώνοντας το αγαπημένο μας τσάι! Το ρόφημα αυτό έχει την δυνατότητα να απαλύνει τον πόνο γρήγορα, να «μαλακώσει» τον λαιμό μας και επιπλέον να μας προστατέψει από τις λοιμώξεις λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.
Πηγή : Τρομακτικό
Οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας εκτός από το τσάι έχουν και άλλο ένα πολύ δυνατό όπλο στη φαρέτρα τους για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Το όπλο αυτό δεν είναι άλλο από τη σούπα – κοτόπουλο. Από ότι φαίνεται δεν έχουν άδικο καθώς μια μελέτη του 2000 υποστήριξε πως στην συγκεκριμένη σούπα υπάρχουν αντιφλεγμονώδη που δίνουν καίριες βοήθειες στον καταπονημένο μας οργανισμό. Αν καταφέρετε όμως και πείσετε κάποιον να τη μαγειρέψει για σας και να σας την σερβίρει ζεστή τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα καθώς τονώνεται ακόμα περισσότερο και η ψυχολογική σας κατάσταση.

Μιλώντας για ψυχολογία μου ήρθε στο μυαλό το πόσο άσχημα νιώθουμε, από τη μυρωδιά που ακολουθεί την κατανάλωση ενός φαγητού που περιέχει μέσα σκόρδο. Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια άβολη στιγμή. Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να νιώθουμε έτσι γιατί το σκόρδο είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό! Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά το μυρωδάτο αυτό φυτό έχει την δυνατότητα να σκοτώνει τα βακτήρια και να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Αποτινάξτε λοιπόν τα ταμπού σας και φάτε και λίγο σκόρδο παραπάνω, δεν έγινε και τίποτα.

Μετά το πασίγνωστο σκόρδο έρχεται η σειρά του, λιγότερο διαδεδομένου, τζίντζερ να λάβει θέση, υπέρ μας, εναντίον του κρυώματος που μας απειλεί. Το τζίντζερ (το οποίο και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου, τι ντροπή!) έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ στο φαγητό που μαγειρεύουμε αλλά και να το τοποθετήσουμε μέσα σε νερό βράζοντας το μέχρι το νερό να γίνει κίτρινο. Τότε το αφαιρούμε και μας μένει ένα ρόφημα σαν το τσάι που μπορούμε να το πιούμε προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι για να γίνει λίγο πιο γλυκό.

Καλά όλα αυτά θα μου πείτε αλλά δεν πρέπει να φάμε και κάτι ποιο δυνατό για να στυλωθούμε; Βεβαίως θα απαντήσω εγώ, καθώς ήρθε η ώρα να σημειώσουμε πως είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε και κάποιες ποσότητες πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη βοηθάει στην μη καταστροφή των λευκών αιμοσφαιρίων από το επερχόμενο κρύωμα. Ικανοποιητικές ποσότητες μπορούμε να  βρούμε στα ψάρια, το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα ενώ παράλληλα είναι καλό να αποφεύγουμε τα τηγανητά.

Τελευταίο αφήσαμε το,  κατά γενική ομολογία συμπαθητικό μας, αλκοόλ που όμως δεν προσφέρει και τόσα πολλά οφέλη στην υγεία μας. Ιδιαιτέρως όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και με μεγάλη συχνότητα. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις πολλές υπερβολές καθώς το αλκοόλ μπορεί να μειώσει τις δυνατότητες του ανοσοποιητικού μας συστήματος , να μην το αφήσει να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και να αφυδατώσει τον οργανισμό μας προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα.
Recommended Post Slide Out For Blogger