Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η εορτή του Αγίου Μάρκου του κωφού στην Χαλκίδα

 

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με αφορμή την εορτή του Οσίου Μάρκου του Κωφού.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, προσεκλήθησαν, όπως κάθε χρόνο, οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία αφού ο υπεύθυνος για τη διακονία τους Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και συνεργάτης της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας.
Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, πλέον των δέκα ετών, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.
πηγή Συνοδοιπορία
Αμέσως μετά, ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου οι κωφοί είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την φιλοξενία του προϊσταμένου Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και των συνεργατών του και να συζητήσουν θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος.





You might also like:
Recommended Post Slide Out For Blogger