Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μην ξεχάσετε τη συνάντησή μας.
Οι νέοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και είναι για καλό.Αντί εισητηρίου λίγα τρόφιμα.Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η εθελοντική ομάδα "από καρδιάς" σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10.15π.μ. και μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πν...ευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,σε μία μουσική παράσταση με χορούς από τη Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο έως το Αιγαίο .Νέοι άνθρωποι με αγάπη και ελπίδα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για οικογένειες με προβλήματα επιβίωσης και εργασίας .Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στην είσοδο της εκδηλώσεως .Σας περιμένουμε....

Μία μεγάλη Θεομητορική εορτή.Ένας σταθμός στο εκκλησιαστικό έτος.Η σελίδα των "εκδόσεων Χρυσοπηγή" ετοίμασε και θα σας παρουσιάσει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ,ένα αφιέρωμα στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου .Μικρή δέηση στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων .

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ. και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων "ενορία εν δράσει".στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Ηλίας Λιαμής, συγγραφέας – Μουσικολόγος και Δρ. Θεολογίας,θα συζητήσει με τον π. Εφραίμ Παναούση για τη διακονία και δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στις φυλακές του Αυλώνα και του Ελεώνα

Για μία ακόμη χρονιά η ομάδα "από καρδιάς" στηρίζει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής και οργανώνει ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παζάρι με χίλια καλά!!

Τα προηγούμενα χρόνια σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί της Ουγκάντας το οποίο θα λειτουργήσει το Φεβρουάριο.
Φέτος σκοπός μας είναι η λειτουργία και οργάνωση του Γυμνασίου και του Ορφανοτροφείου κοντά στο Δημοτικό σχολείο.
Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο παζάρι.
Την Κυριακή λοιπόν 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα « Μανώλη Αναγνωστάκη» στο Δημαρχείο Πεύκης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, από τις 11.00 π.μ. έως αργά το απόγευμα σας περιμένουμε ,για όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές με χίλια καλά αλλά και γνωριμία με την Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.Αυτά τα Χριστούγεννα ας κανουμε δώρο από την καρδιά μας !!
Σας περιμένουμε όλους.

.


10 Δεκεμβρίου !! το Χριστουγενιάτικο παζάρι μας

10 Δεκεμβρίου !! το Χριστουγενιάτικο παζάρι μας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Υγεία: Η μεσογειακή διατροφή δίνει λύση στο σακχαρώδη διαβήτη

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια χρόνια διαταραχή του μεταβολισμού τόσο των υδατανθράκων, όσο και των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.Ο επιπολασμός του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στις βιομηχανικές χώρες, όχι μόνο λόγω γενετικής προδιάθεσης, αλλά και λόγω άλλων παραγόντων, όπως η παχυσαρκία και η ελλιπής φυσική δραστηριότητα. Συνυπάρχει συνήθως με δυσλιπιδαιμίες, ενώ σχετίζεται επίσης, με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της αρτηριοσκλήρυνσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων κλινικών επιπλοκών, όπως της μικροαγγειοπάθειας, των νεφρικών παθήσεων, της νευροπάθειας και της υπέρτασης.
Πηγή τρομακτικό

Η διατροφή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπεία του διαβητικού ασθενή, με κύριο μέλημα τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σε φυσιολογικά ή σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, τη βελτιστοποίηση των συγκεντρώσεων λιπιδίων και λιποπρωτεϊνών στο αίμα, την επίτευξη ενός υγιούς σωματικού βάρους, την πρόληψη και τη θεραπεία των επιπλοκών του διαβήτη και τη συνολική βελτίωση της υγείας.

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή αποτελεί πρότυπο διατροφής και περιλαμβάνει: άφθονες φυτικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, ψωμί και άλλα προϊόντα δημητριακών, πατάτες, όσπρια, ξηρούς καρπούς), γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως τυρί και γιαούρτι) καθημερινά, σε μικρές έως μέτριες ποσότητες, ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες, κόκκινο κρέας σε μικρές ποσότητες έως και μια φορά το μήνα, μικρή κατανάλωση αλκοόλ (κόκκινο κρασί) και καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου.

Με αυτή τη σύνθεση, αυτό το είδος της διατροφής, ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις μιας επαρκούς δίαιτας για διαβητικούς, διότι έχει την απαιτούμενη χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερόλη, ενώ οι υδατάνθρακες προέρχονται κυρίως από πλούσιους σε ίνες σύνθετους υδατάνθρακες. Η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου, συνεπάγεται υψηλή περιεκτικότητα της δίαιτας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, η οποία κυμαίνεται μεταξύ του 15%- 20% των θερμίδων.

Δίαιτες πλούσιες σε υδατάνθρακες (50-60% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων), μειωμένου συνόλου λιπαρών.

 Μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αναφέρονται στις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις μιας δίαιτας όπως η μεσογειακή, με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, στη ρύθμιση του διαβήτη. Συγκεκριμένα, σε μελέτη φάνηκε ότι, σε σύγκριση με μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, η πλούσια σε υδατάνθρακες δίαιτα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αύξηση των συγκεντρώσεων τριγλυκεριδίων στο αίμα και αντίστοιχη μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης υψηλής πυκνότητας (και οι δύο δίαιτες ήταν χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά).

Από την άλλη πλευρά, οι πλούσιες σε μονοακόρεστα δίαιτες, επέφεραν σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα κατά τη νηστεία, καθώς και των συγκεντρώσεων χοληστερόλης πολύ χαμηλής πυκνότητας, αύξηση των τιμών χοληστερόλης υψηλής πυκνότητας και καμία μεταβολή στα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας.

Παράλληλα, οι πλούσιες σε μονοακόρεστα δίαιτες είχαν ως αποτέλεσμα πιο ευνοϊκή ρύθμιση της γλυκαιμίας στο αίμα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι, οι ασθενείς με διαβήτη, που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, μπορεί να μη σημειώσουν αύξηση στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ή της γλυκόζης, αν η διατροφή τους είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Σε μια πρόσφατη μεταανάλυση από τον Garg, συνοψίστηκαν τα αποτελέσματα των διαθέσιμων ως τώρα τυχαιοποιημένων μελετών με ανταλλαγή ομάδων, στις οποίες εφαρμόστηκαν ισοθερμιδικές δίαιτες, με διατήρηση του σωματικού βάρους. Στις μελέτες αυτές έχει γίνει σύγκριση της επίδρασης της διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και της πλούσιας σε μονοακόρεστα δίαιτας στη θεραπεία των διαβητικών.

Τα συμπεράσματα έδειξαν, ότι τόσο το λιπιδαιμικό, όσο και το γλυκαιμικό προφίλ μπορεί να βελτιωθούν περισσότερο με τις πλούσιες σε μονοακόρεστα δίαιτες, παρά με τις δίαιτες που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων. Κατά μέσο όρο, ο πρώτος τύπος δίαιτας μείωνε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα κατά τη νηστεία σε ποσοστό 19% και της χοληστερόλης πολύ χαμηλής πυκνότητας κατά 22% και επέφερε μέτρια αύξηση της χοληστερόλης υψηλής πυκνότητας, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τις συγκεντρώσεις χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας. Η βελτίωση της γλυκαιμικής ρύθμισης κατά την πλούσια σε μονοακόρεστα διατροφή, δεν σχετιζόταν με μεταβολή της αντίστασης στην ινσουλίνη, αλλά με μείωση του φορτίου υδατανθράκων.

Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση της δυνατότητας αυτής της δίαιτας να βελτιώνει την αρτηριακή πίεση. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, οι πλούσιες σε μονοακόρεστα δίαιτες μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση του λιποπρωτεϊνικού και γλυκαιμικού προφίλ σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη
Recommended Post Slide Out For Blogger