Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μην ξεχάσετε τη συνάντησή μας.
Οι νέοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και είναι για καλό.Αντί εισητηρίου λίγα τρόφιμα.Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η εθελοντική ομάδα "από καρδιάς" σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10.15π.μ. και μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πν...ευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,σε μία μουσική παράσταση με χορούς από τη Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο έως το Αιγαίο .Νέοι άνθρωποι με αγάπη και ελπίδα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για οικογένειες με προβλήματα επιβίωσης και εργασίας .Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στην είσοδο της εκδηλώσεως .Σας περιμένουμε....

Μία μεγάλη Θεομητορική εορτή.Ένας σταθμός στο εκκλησιαστικό έτος.Η σελίδα των "εκδόσεων Χρυσοπηγή" ετοίμασε και θα σας παρουσιάσει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ,ένα αφιέρωμα στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου .Μικρή δέηση στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων .

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ. και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων "ενορία εν δράσει".στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Ηλίας Λιαμής, συγγραφέας – Μουσικολόγος και Δρ. Θεολογίας,θα συζητήσει με τον π. Εφραίμ Παναούση για τη διακονία και δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στις φυλακές του Αυλώνα και του Ελεώνα

Για μία ακόμη χρονιά η ομάδα "από καρδιάς" στηρίζει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής και οργανώνει ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παζάρι με χίλια καλά!!

Τα προηγούμενα χρόνια σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί της Ουγκάντας το οποίο θα λειτουργήσει το Φεβρουάριο.
Φέτος σκοπός μας είναι η λειτουργία και οργάνωση του Γυμνασίου και του Ορφανοτροφείου κοντά στο Δημοτικό σχολείο.
Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο παζάρι.
Την Κυριακή λοιπόν 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα « Μανώλη Αναγνωστάκη» στο Δημαρχείο Πεύκης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, από τις 11.00 π.μ. έως αργά το απόγευμα σας περιμένουμε ,για όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές με χίλια καλά αλλά και γνωριμία με την Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.Αυτά τα Χριστούγεννα ας κανουμε δώρο από την καρδιά μας !!
Σας περιμένουμε όλους.

.


10 Δεκεμβρίου !! το Χριστουγενιάτικο παζάρι μας

10 Δεκεμβρίου !! το Χριστουγενιάτικο παζάρι μας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Νησίδα σταθερότητας σε μία εκρηκτική γειτονιά

 

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων 
Αρέσει στους Έλληνες να μεμψιμοιρούμε και να βλέπουμε μόνον τα αρνητικά της παρούσης καταστάσεως. Η παραδοσιακή αισιοδοξία του Νεοέλληνα τείνει να εξαφανισθεί. Κι όμως για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να βλέπουμε ψύχραιμα τα γεγονότα και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες. Παρά τα οικονομικά της προβλήματα η Ελλάς είναι σήμερα μία από τις ελάχιστες νησίδες σταθερότητας σε μία εκρηκτική περιοχή. Και αν κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις θα είμαστε σε θέση να βγούμε κερδισμένοι από τη γεωπολιτική συγκυρία. Τί εννοώ;
Πηγή : Συνοδοιπορία
Βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις την εσωτερική αναταραχή σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία, η Ουκρανία, η Συρία, η Αίγυπτος για να μείνω στα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, συγκλονίζονται από βία, η καθεμία για άλλους λόγους και με διαφορετική ένταση. Τα Σκόπια πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού λόγω της μακροχρόνιας σύγκρουσης Σλάβων και Αλβανών, ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός διεκδικεί τη Φυσική Αλβανία, όπως μετονομάσθηκε η Μεγάλη Αλβανία, οι ισλαμικές ομάδες στη Ρωσία δίνουν δυναμικά το παρόν και η πετρελαιοπαραγωγός Λιβύη θα αργήσει πολύ να σταθεροποιηθεί.

Παρατηρούμε επίσης την ανατροπή καθιερωμένων σχέσεων και συνεργασιών, την αιφνιδιαστική δημιουργία νέων συμμαχιών και γενικότερα την εμφάνιση απρόβλεπτων εξελίξεων στις διεθνείς υποθέσεις. Οι ΗΠΑ παραδοσιακά είχαν στενές σχέσεις με το Ισραήλ και κάκιστες σχέσεις με το Ιράν. Προσφάτως άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας ΗΠΑ-Ιράν με αποτέλεσμα να ενοχληθεί το Ισραήλ. Η Σαουδική Αραβία θεωρείται μια βαθύτατα ισλαμική χώρα και δεν είχε καλές σχέσεις με τη Γαλλία, η οποία ζει ακόμη υπό την επήρεια του αντιθρησκευτικού πνεύματος της Γαλλικής Επαναστάσεως. Κι όμως προσφάτως οι Σαουδάραβες πλησίασαν την κυβέρνηση Ολλάντ και έδωσαν μεγάλο ποσό χρημάτων για να αγορασθεί μόνον γαλλικός εξοπλισμός για τον στρατό του Λιβάνου. Μία φονταμενταλιστική ισλαμική χώρα συνεργάζεται στενά με τη Γαλλία που απαγορεύει τα ισλαμικά σύμβολα στα σχολεία για να ενισχυθεί ο στρατός μιας πολυθρησκευτικής χώρας. Ο Λίβανος αποτελεί μικρογραφία του εθνοθρησκευτικού μωσαϊκού της Μέσης Ανατολής και από το 1975 μέχρι σήμερα βιώνει διαρκώς μία κατάσταση συγκρούσεως των χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν ότι τίποτε δεν είναι σταθερό και τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο στην ευρύτερη περιοχή μας. Η χώρα μας μέσα σ’ αυτό το σκηνικό αποτελεί νησίδα σταθερότητας και πρέπει να ενδυναμώσει αυτή την εικόνα της. Δόξα τω Θεώ δεν έχουμε κλίμα εσωτερικών ή εθνοθρησκευτικών συγκρούσεων, αρκεί να λάβουμε τα μέτρα για να μην αποκτήσουμε κι εμείς τέτοια προβλήματα.

Πρέπει πρωτίστως να διαφυλάξουμε την εσωτερική μας συνοχή. Κομματικές και ιδεολογικές διαφορές είναι θεμιτές και εμπλουτίζουν τον δημοκρατικό βίο μας. Όμως καλό θα ήταν να καταδικάζουν ορισμένοι κομματικοί σχηματισμοί τον αλληθωρισμό στελεχών τους προς τη βία, την τρομοκρατία, τον ρατσιστικό ή ακροαριστερό φανατισμό. Η διασπορά διχόνοιας και η καλλιέργεια μίσους ούτε ψήφους θα φέρει ούτε την εικόνα της πατρίδας μας βοηθεί. Ο Έλληνας έχει ωριμάσει μέσα στην κρίση και δεν θέλει κραυγές. Θέλει λύσεις:

Πρέπει να περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ακριβώς επειδή ζούμε σε ταραγμένη περιοχή έχουμε ανάγκη αξιόμαχων και αξιοπρεπώς αμειβομένων Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας και Λιμενικού. Η έκρηξη υποκριτικής οργής με ανυπόστατες κατηγορίες κατά των ηρωικών ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα ξένων δουλεμπόρων και ψευδοανθρωπιστών, που ενδιαφέρονται να γίνουν διάτρητα τα σύνορά μας. Ας δείξουμε σεβασμό προς τους φύλακες των συνόρων μας!

Η παρουσία λαθρομεταναστών με ισλαμιστικό υπόβαθρο θα υπονομεύσει αργά ή γρήγορα την ασφάλειά μας. Να είμαστε ανθρωπιστές προς όσους έχουν ανάγκη, αλλά να είμαστε αυστηροί απέναντι στο φανατικό Ισλάμ.

Αξίζει να παραμείνουμε νησίδα σταθερότητας!
Recommended Post Slide Out For Blogger