Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Αργολίδος

 

Στο μαγευτικό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα πάνω από τις πηγές του Κεφαλαρίου έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, η πρώτη σύναξη νέων της Μητροπόλεως Αργολίδος. 

 Από το πρωί μετά την Αρχιερατική θεία λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος ιερουργούντος  του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ακολούθησε πρωινό για όλους και κατόπιν ξεκίνησε η σύναξη των νέων στο συνεδριακό κέντρο του Προσκυνήματος. 
Πηγή συνοδοιπορία

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους με λόγια απλά, τους ανέλυσε πατερικά κείμενα επίκαιρα με την σημερινή εποχή, οι νέοι που είχαν κατακλύσει το προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου άκουγαν με πολύ προσοχή τον Μητροπολίτη. 

Παρών στην συνάντηση αυτή κι ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος καθώς κι αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος. 

Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας εκκλησιαστικοί ύμνοι των Χριστουγέννων και παραδοσιακή μουσικοί από νέους της Μητροπόλεως.









Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ζόγκα Αργους

Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδενδρα. Απέχει από την πόλη του Άργους 13 χιλ. και από το Κεφαλάρι του Άργους 7 χιλ.. Η πρόσβασή του είναι άνετη. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος. Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Αργους , ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγἰου Ιγνατίου του Θεοφόρου απόαγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία. Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε απόδωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά του ετέλεσε κατά το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος (Παχής). Μετά την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου, ανηγέρθη ξενώνας για την εξυπηρέτηση των ευλαβών προσκυνητών του Ιερού Προσκυνήματος.






Recommended Post Slide Out For Blogger