Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η λίστα με τα 7 θαυματουργά για την υγεία μπαχαρικά


Είναι φτηνά, μυρωδάτα και κυρίως μπορούν να μας κάνουν περδίκι χωρίς καν να μπούμε στη διαδικασία της όποιας φαρμακευτικής αγωγής.
Φυσικά, μιλάμε για τα θαυματουργά μπαχαρικά, που η φύση μας χαρίζει απλόχερα. Σίγουρα δε μπορούν να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το γαρύφαλλο, η κανέλα, ο δυόσμος και τέσσερα ακόμα «δώρα» της φύσης μπορούν κάλλιστα να μας απαλύνουν από τους πόνους μέχρι να πούμε…κύμινο.

Αρωματική όσο κανένα άλλο μπαχαρικό, η κανέλα έχει τα δικά της μυστικά. Ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει ενδεχομένως στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition».
πηγή τρομακτικό

Το φασκόμηλο από την άλλη είναι η ιδανική λύση για ένα δυνατό μυαλό. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Pharmacology Biochemistry and Behavior» ανέφερε ότι αυτό το βότανο βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης.

Ο δυόσμος, είναι η απάντηση στο πρήξιμο, που πιθανόν αισθανόμαστε οι περισσότεροι αυτές τις ημέρες λόγω υπερφαγίας. Μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει μάλιστα ότι ο δυόσμος διευκολύνει την εντερική δυσφορία. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο δυόσμος (μέντα) ενεργοποιεί έναν μηχανισμό «αντι-πόνου» στον οργανισμό, ο οποίος στην ουσία καταπραΰνει τη φλεγμονή στον γαστρεντερικό σωλήνα. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας ή δοκιμάστε μία καραμέλα μέντας και απαλλαγείτε από τον πόνο και τη δυσφορία σε ελάχιστο χρόνο.

Εάν πάλι ανησυχείτε για τον χρόνο που περνά, επιλέξτε τα γαρύφαλλα, που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα μικροσκοπικά αυτά μπαχαρικά κατέχουν μία από τις υψηλότερες θέσεις στην αντιοξειδωτική κατάταξη της λίστας αυτής. Χρησιμοποιήστε τα σε γλυκά, σαλάτες και φυσικά στο παραδοσιακό ζεστό κρασί από τη Βόρεια Ευρώπη, ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα μπαχαρικά που δε λείπουν από την ελληνική κουζίνα. Αφού χρησιμοποιήσετε λίγο, έτσι για άρωμα στη μπεσαμέλ αυτές τις μέρες, μη ξεχάσετε ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι η λύση στα οιδήματα, όπως διαπίστωσε πρόσφατα μια μελέτη που δημσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neuroimmunology».

Ο γλυκάνισος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί εμείς να τον έχουμε συνηθίσει στη μπύρα και το ούζο αλλά το αρωματικό αυτό στοιχείο μπορεί να σας φανεί βάλσαμο στην περίπτωση, που αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι σας και ο λόγος είναι απλός: ο γλυκάνισος έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μυς του γαστρεντερικού συστήματος, καταπραΰνοντας τον πόνο.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, στη λίστα με τα θαυματουργά μπαχαρικά είναι το θυμάρι. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει μπορούν να ανακουφίσουν ασθενείς με αναπνευστικές ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την αναπνοή, ακόμα και αν δεν είστε άρρωστοι.Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, στη λίστα με τα θαυματουργά μπαχαρικά είναι

Βέβαια μπορεί τα μπαχαρικά αυτά να έχουν όντως ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως σας έχει χορηγήσει ο γιατρός σας. Και να θυμάστε, ότι πριν τα καταναλώσετε, καλό θα ήταν να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του.
clickatlife.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger