Σε ένα μικρό βίντεο που ετοιμάσαμε αποτυπώνουμε στιγμές και εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα του 2017 ,από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής ως τα δύο Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα,που με τη χάρη του Θεού προσπαθούμε να διακονήσουμε και να ενισχύσουμε, το Λουγκουζί και το Καμπάλλε. .Σαν ευχαριστώ στο Θεό για τις ευλογίες που συνεχώς μας παρέχει ,και σαν προσφορά στους αδελφούς σε Ελλάδα και Αφρική που κοπίαζουν με ψυχή .Το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει και να θερμαίνει τις καρδιές μας .Χριστός Ανέστη !!


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες


Μέσα στην ατμόσφαιρα της αγωνίας των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους στις σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις ,θα βρεθούμε μαζί την Κυριακή στις 7 Μαίου στις 6.00μ.μ. στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,για να προσευχηθούμε μαζί με τους γονείς και τα παιδιά για τη νέα δοκιμασία της ζωής τους.Θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο και μετά θα βρεθούμε για λίγες στιγμές στο αρχονταρίκι όπου μετά από ένα μικρό κέρασμα, σε ανθρώπινο επίπεδο θα προσπαθήσουμε διακριτικά και όσο σηκώνουν οι στιγμές, να πούμε στα παιδιά να κάνουν ότι μπορούν,αφήνοντας στο Θεό να κάνει αυτά που δεν μπορούν.Σας περιμένουμε λοιπόν!! Καλή επιτυχία !!

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί το Σάββατο 13 Μαίου η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ν στο Προσκύνημα της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό.στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά,και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.
Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής,το Σάββατο 13 Μαίου στις 8.00π.μ.
Τιμή εκδρομής : 15 ευρώ
Πληροφορίες στην Ιερά Μονή και στο τηλέφωνο 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής -Πρόγραμμα Ακολουθιών και δραστηριοτήτων Ιανουαρίου 2014


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά 7.00Π.Μ.- 10.00π.μ..Ακολουθία του Όρθρου , Θ. Λειτουργία του Μ Βασιλείου και Δοξολογία με την ευκαιρία του νέου έτους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ευλογήσουμε και θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο αρχονταρίκι. Το απόγευμα της σημερινής ημέρας  δεν θα τελεστεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία και δεν θα πραγματοποιηθεί η εσπερινή ομιλία.
 
Εορτασμός Θεοφανείων
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 9.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών ,του Όρθρου και θεία Λειτουργία
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 6.30π.μ.-10.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου , Θεία Λειτουργία και ακολουθία του αγιασμού.Σήμερα υπάρχει καθιερωμένη νηστεία από την  Εκκλησία μας αλλά λόγω της κυριακής καταλύεται λάδι .
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια)6.30π.μ.-11.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου , Θεία Λειτουργία και ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Τρίτη 7 Ιανουαρίου (Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου)7.00π.μ.8.30π.μ. Ακολουθία του Όρθρου & Θ. Λειτουργία

"Ο Ελατένιος "Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία από το κουκλοθέατρο των κατηχητικών μας

 

 
Μία ευχάριστη έκπληξη είχαν, όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής.Η ομάδα του κουκλοθέατρου των Κατηχητικών της Ιεράς Μονής, ετοίμασε και παρουσίασε  με τη μορφή κουκλοθέτρου για μικρούς και μεγάλους τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία "ο Ελατένιος " Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό .Τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και βέβαια πολλά παιδιά. Η φιλία ,η αυτοθυσία,η δύναμη της προσευχής, το θαύμα, ήταν οι ένοιες που παρουσιάστηκαν  μέσα στη ιστορία του Ελατένιου.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ευχόμαστε  καλή συνέχεια στον όμορφο αυτό δημιουργικό χώρο.
Το κουκλοθέατρο κατασκεύασε ο Πρόδρομος Καζαντζόγλου,βοηθός: Θανάσης Νικολόπουλος.
Τις κούκλες και τα σκηνικά κατασκεύασε η Μαρία Φουτούγιου.Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Ουρανία Χαβαντζόγλου, Μαρία Φουτούγιου, Παναγιώτης Φουτούγιος , Νίκος Μπιτάκος, Κατερίνα Μπιτάκου.Πολύ σύντομα η ομάδα του κουκλοθέατρου μας υποσχέθηκε μία καινούργια παράσταση.Περιμένουμε με χαρά!!

Νυχτερινή Θεία Λειτουργία


Την Παρασκευή  3 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεστεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία΄,όπου θα ψαλλούν και οι Ώρες των Θεοφανείων .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ. και θα περατωθεί στις 12.30π.μ

Η ταπείνωση κρύβεται μέσα μας ας την ξεθάψουμε.


Της Μαρίας Γιαχνάκη
 
Σε ένα τραπέζι με όλα τα καλά, γλυκά, φαγητά και γλυκόπιοτο κρασί, οι σκέψεις ενός... ανθρώπου που δεν του λείπουν τα αναγκαία , ποιες θα μπορούσαν να είναι άραγε αυτές τις άγιες μέρες;

Μπορεί το χαμόγελο να είναι ζωγραφισμένο στα χείλη του . Μπορεί και ο ήχος από το γέλιο του να γεμίζει τον χώρο έτσι όπως θα μπερδεύεται με τις άλλες φωνές γύρω του , από τους καλεσμένους του. Όμως στο βάθος, μέσα στην ψυχή του πως μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που έχει όσα προστάζουν οι μέρες ;

Πηγή : Ενοριακή ζωή

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΜΑΝΩΛΗ

Τά Χριστούγεννα στήν Πόλη γιορτάζονται ταπεινά. Καί ὅταν λέμε ταπεινά, ἐννοοῦμε τήν ἀφαίρεση τῆς ἐξωτερικῆς λαμπρότητας καί τήν καλλιέργεια τοῦ ἐσωτερικοῦ κάλλους. Κάτι, τό μή χριστιανικό περιβάλλον, κάτι, ἡ βαριά κληρονομιά τῆς λειτουργικῆς παραδόσεως, ὁδηγοῦν σ᾽ αὐτό τό κατανυκτικό ἦθος.

Ἔτσι θά περνοῦσαν καί τά Χριστούγεννα ἐκεῖνα γιά τόν κύρ Μανώλη τό λουστραδόρο. Μάστορας στή δουλειά του. Δούλευε μέ μεράκι τά ἔπιπλα, σάν καλλιτέχνης πραγματικός, χωρίς νά βιάζεται καί χωρίς νά λογαριάζει τό κέρδος ἤ τη ζημιά. Ὅ,τι περνοῦσε ἀπό τό χέρι του ἔπρεπε νά λάμπει «ἡλίου φαεινότερον», ὅπως ἔλεγε ὁ ἴδιος. Καί προσέθετε:
Πηγή : Άπαντα Ορθοδοξίας

5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2014


Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει 5ήμερη Προσκυνηματική στους Αγίους Τόπους από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα 5ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους

Αγίους Τόπους 30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2014

 

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στις 06:30, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ, ενώ θα σταματήσουμε και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη. Αργά το βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Σκέψεις στο Ευαγγέλιο της Κυριακής

 

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη
Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά την Χριστού Γέννησιν, ευρισκόμενο μέσα στην όλη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αναφέρεται σε τρία γεγονότα: στη φυγή της αγίας
οικογένειας στην Αίγυπτο, κατόπιν προτροπής αγγέλου στον ύπνο του Ιωσήφ, λόγω της δαιμονιώδους οργής του Ηρώδη, στη σφαγή των νηπίων από τον παράφρονα Ηρώδη και στην επάνοδο της αγίας οικογένειας στην Ιουδαία και την εγκατάστασή της στην πόλη της Ναζαρέτ. Η σφαγή των νηπίων μάλιστα, τρομακτική και μόνον ως λέξη, αποτελεί και το περιεχόμενο της μνήμης της σημερινής ημέρας, 29 Δεκεμβρίου, γι᾽ αυτό και σ᾽ αυτήν θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας, καθοδηγούμενοι μάλιστα από το συναξάρι του όρθρου, το οποίο στοιχεί στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα.
Πηγή : Συνοδοιπορία

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς «Η ευωδία της αγάπης»,

 Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Η ευωδία της αγάπης», την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Κάλαντα Χριστουγέννων Πόντου


Φύλακας άγγελος (για μικρούς ασθενείς) με ιατρική ποδιά και ράσο

 

Του Δημήτρη Ριζούλη, από την «Κυριακάτικη Δημοκρατία»
Ήταν Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2011 και στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι επικρατούσε κλίμα μεγάλης συγκίνησης. Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος χειροτονούσε έναν πρεσβύτερο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Επρόκειτο για τον παιδίατρο του γενικού νοσοκομείου της πόλης Κωνσταντίνο Μακράκη, έναν αγωνιστή της ιατρικής και της διακονίας στους θαλάμους του πόνου, που επέλεγε να γίνει παράλληλα «ιατρός των ψυχών» και λειτουργός του Θεού. Δεκαπέντε ιερείς και εκατοντάδες πιστοί είχαν σπεύσει να γεμίσουν ασφυκτικά τον ναό και να αναφωνήσουν «άξιος», ενώ ο π. Κωνσταντίνος υποσχέθηκε να διακονεί τον λόγο του Ευαγγελίου με ζήλο. Στα δύο και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν έως σήμερα ο π. Κωνσταντίνος δίνει καθημερινά μαρτυρία αγάπης τόσο στον ναό όσο και στο νοσοκομείο. Αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα (λόγω της κρίσης) δεν το βάζει κάτω και παλεύει για τον κάθε μικρό ασθενή με όσα μέσα υπάρχουν. Ο ιερέας παιδίατρος μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για την επιλογή της ιεροσύνης, την αντίδραση των γύρω του, όταν φόρεσε το ράσο, και για τη χαρά που νιώθει όταν ακούει παιδιά να λένε «θέλω κι εγώ να γίνω παπαγιατρός».

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας (β μέρος)

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι συνεργάτες της ιεραποστολής ,μας χαροποίησαν ιδιαίτερα.Τις κοινοποιούμε δοξάζοντας το Θεό και ευχαριστώντας όλους εσάς για τη συνεχή βοήθειά σας.
Αυτά τα Χριστούγεννα ενισχύστε την Ιεραποστολή μας :μ
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της ιεραποστολής μας George Nyombi


Φωτογραφίες από την εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ιβηρίτικο Κελί του Αγίου Νικολάου Τυπογράφου προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Καρακάλου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου

 
Πηγή : ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΊΑ

Χριστούγεννα 2013 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 9.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών ,του Μεγάλου Εσπερινού των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Τετάρτη. 25 Δεκεμβρίου † Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥ­ΡΙ­ΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙ­ΣΤΟΥ. 5.00π.μ. Ακολουθία του Μεσονυκτικού του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι, θα ανταλλάξουμε ευχές για την ημέρα και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
 
Το απόγευμα της σημερινής ημέρας δεν θα τελεστεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία και δεν θα πραγματοποιηθεί η εσπερινή ομιλία.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου † ῾Η σύναξις τῆς ῾Υπεραγίας Θεο­τό­κου. Εὐθυ­μίου Σάρδεων ἱερομάρτυρος τοῦ ὁμολογητοῦ 7.30π.μ.-9.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Κάλαντα Χριστουγέννων Θράκης

 

Οι συγκινητικές φωτογραφίες με τον τσολιά που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

          

1875923
Τι κι αν η ξαφνική κακοκαιρία και τα χιόνια στο κέντρο της Αθήνας άλλαξαν τη καθημερινότητα πολλών ανθρώπων; Κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά – όπως οι Εύζωνες μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Και οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το πρωί, δείχνουν έναν αξιωματικό της Προεδρικής Φρουράς που φοράει την κάπα στον ακίνητο τσολιά, προκειμένου να τον προφυλάξει από το κρύο.
Πηγή : Διακόνημα

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της πανηγύρεως στο Ιβηρίτικο Κελί του Αγίου Νικολάου Τυπογράφου

 5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2014Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει 5ήμερη Προσκυνηματική στους Αγίους Τόπους από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα 5ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους

Αγίους Τόπους 30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2014

 

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας Α μέρος


 
Μέσα σε κλίμα κατανυκτικό ανάμεσα στις μπανανιές και τα καφεόδενδρα εορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά η πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας.Ο απλός Άγιος γίνεται άλλη μια φορά πατέρας και ποιμένας απλών ανθρώπων με αγάπη στην καρδιά τους σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουγκάντας.Ο Ναός του Αγίου ολοκληρώνεται και ευχόμαστε η πανήγυρις του χρόνου να γίνει μέσα στην καινούργια εκκλησία.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.Ο υπαίθριος ναός είναι έτοιμος .Οι πιστοί έχουν μαζευτεί από ώρα για την εορτή.Μα ήρθε και η βροχή.Έβρεχε πολύ!!Η μεγάλη τέντα που είχε απλωθεί δεν μπορούσε να συγκρατήσει το νερό.Μα σε λίγο σαν ο Άγιος να την έπαψε, ησύχασε ο καιρός και οι σταγόνες σεβάστηκαν την εορτή.Κόσμος πολύς .Παιδιά και νέοι και γυναίκες και άνδρες.Ο π.Γεώργιος Νυόμπι είχε την ευθύνη.Η λειτουργία ξεκίνησε και όλοι άρχισαν να ψάλλουν με χαρά πολύ.Στο κοινωνικό ο.π.Γεώργιος κρατώντας την εικόνα του αγίου τους μίλησε για τη ζωή του.Με σειρά και τάξη κοινώνησαν όλοι .Και μετά γιορτή.Δώρα από την Ελλάδα.Κουθκλίτσες για τα κοριτσάκια,ξύστρες για τα αγόρια εικόνες για τα μεγάλα παιδιά,κεντήματα για τις γυναίκες.Ήταν τόσο χαρούμενοι.Τραγούδησαν χάρηκαν με την ψυχή τους.Και ύστερα το φαγητό ,τους ομόρφηνε κι άλλο τη μέρα.Ευχαρίστησαν τον π.Γεώργιο και μαζί και όλους τους Έλληνες για τη μεγάλη τους καρδιά.Οι φωτογραφίες στη συνέχεια είναι από την εορτή και προσφέρονται σαν δώρο μικρό σε όλους εκείνους που προσφέρουν ''από καρδιάς'' στην προσπάθειά μας.

5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2014Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει 5ήμερη Προσκυνηματική στους Αγίους Τόπους από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα 5ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους

Αγίους Τόπους 30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2014

 

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ .

         
altΈχετε άγχος, υπερένταση και δε μπορείτε να ηρεμήσετε;

Το "μαγικό" γιατροσόφι της γιαγιάς θα σας κατευνάσει!

Aν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού.
Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά.

Aφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα.
Πηγή : Αγιορείτικο βήμα

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά τα Χριστούγεννα ενισχύστε την ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα..

 
Το έργο του Θεού στην Ουγκάντα συνεχίζεται.Με τη χάρη Του μεγαλώνει.Η εκκλησία στο Λουγκουζί τελειώνει.Από την καινούργια χρονιά ξεκινάμε το χτίσιμο του Γυμνασίου στην περιοχή Μπουσούγκιου.Η παραμικρή βοήθειά σας είναι σημαντική και πιάνει τόπο.Σας ευχαριστούμε εκ των πρτέρων πολύ.πολύ.
Μπορείτε να καταθέσετε τη δική σας συνδρομή στον νέο λογαριασμό:
Εθνική τράπεζα 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της Ιεραποστολής George Nyombi

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα πούμε τα κάλαντα στο Εθνικό Ιδρύμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους στην Ανάκασα.


Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 9.15π.μ. θα συναντηθούμε  με τα παιδιά των κατηχητικών της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στην πύλη του Εθνικού Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής στην Ανάκασα,για να πούμε παραδοσιακά κάλαντα  και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ασθενείς.Όσοι έχετε μουσικά όργανα ,όσοι έχετε ωραία φωνή ,όσοι  δεν έχετε ωραία  φωνή., μα ωραία καρδιά .Καλοδεχούμενοι όλοι!!!Τα Χριστούγεννα ας κάνουμε δώρο την καρδιά μας .Σας περιμένουμε!

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψη στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228.Προσκλήσεις θα διατίθενται και στην είσοδο της εκδηλώσεως.Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος με λαχνούς έναντι 1 ευρώ  με δώρα που προσέφεραν φίλοι και συνεργάτες της ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής προσπάθειάς μας.Σας περιμένουμε!!

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κερκύρας Νεκτάριος: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας μας δείχνει ότι έχουμε ανάγκη την σοφία της πνευματικής ζωής τώρα πο οι ανθρώπινες σοφίες απέτυχαν να δώσουν νόημα και σκοπό στη ζωή μας

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους λαού ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου
φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά μου.

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα». Επακολούθησε αδιάλειπτο προσκύνημα καθόλη την ημέρα.

Πηγή συνοδοιπορία

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψη στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228.Προσκλήσεις θα διατίθενται και στην είσοδο της εκδηλώσεως.Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος με λαχνούς έναντι 1 ευρώ  με δώρα που προσέφεραν φίλοι και συνεργάτες της ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής προσπάθειάς μας.Σας περιμένουμε!!

Ένας νέος άγιος της Εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας.Osios Porfyrios Kafsokalyvitis 01Γράφει ο π. Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης


α) Πριν από μερικές εβδομάδες στη στήλη αυτή γράφαμε τα εξής: «Η μεγαλύτερη προσφορά της Εκκλησίας στον κόσμο είναι οι άγιοι. Όταν η Εκκλησία αναδεικνύει αγίους, είναι ζωντανή και ακμάζουσα.

Οι άγιοι παρουσιάζουν σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο βιωμένο το Ευαγγέλιο. Κι ενώ ζουν στη γη, πολιτεύονται στον ουρανό». Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πνευματική χαρά επαναλαμβάνουμε σήμερα τα παραπάνω λόγια μετά την επίσημη κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του χαρισματικού Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, που γεννήθηκε το 1906 και κοιμήθηκε οσιακά στις 2 Δεκεμβρίου του 1991.
Πηγή Ενοριακή ζωή

Ὁ Ἅγιος Σπυρίδων ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Τριμυθοῦντος Κύπρου.
Ἀνήκει στὴν ἱερὴ φάλαγγα τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας τῶν πρώτων αἰώνων.
Γεννήθηκε τὸ 270 μ.Χ. καὶ ἔζησε στὰ χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου (306 – 337) καὶ τοῦ γιοῦ του Κωνστάντιου (337 – 361).
Γενέθλια πατρίδα του ὁ Ἅγιος Σπυρίδων εἶχε ὄχι τὴν Τριμυθούντα τῆς Κύπρου, ὅπως γράφουν πολλοὶ καὶ ποὺ σήμερα εἶναι ἕνα μικρὸ χωριὸ μὲ τὸ ὄνομα Τρεμετουσία, ἀλλὰ τὴν γειτονική της κωμόπολη Ἄσσια.
Αὐτὸ μᾶς λέγει ὁ Ἅγιος Τριφύλλιος, πρῶτος Ἐπίσκοπος τῆς Λευκωσίας καὶ μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος. «Οὗτος οὒν ὁ Ἅγιος Σπυρίδων ἀγροῖκος μὲν ἣν εἰπεῖν κατὰ τὴν ἀνατροφήν, ἐν χωρίῳ Ἀσκὶα καλουμένω γεννηθεῖς εἰς τὴν Κυπρίων ἐπαρχίαν». Τὸ χωριὸ Ἀσκὶα (πιὸ σωστὰ Ἄσκια) εἶναι ἡ γνωστὴ κωμόπολη τῆς Ἄσσιας, ποὺ εἶναι κοντὰ στὴν Τριμυθούντα. «Ἀγροῖκος» σημαίνει ἄνθρωπος ἁπλοϊκός, ἄνθρωπος ποὺ δὲν σπούδασε, δὲν ἔμαθε νὰ γράφει καὶ νὰ διαβάζει καλά.
πηγή : ενορικαή ζωή

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2014


Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει 5ήμερη Προσκυνηματική στους Αγίους Τόπους από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα 5ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους

Αγίους Τόπους 30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2014

 

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στις 06:30, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ, ενώ θα σταματήσουμε και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη. Αργά το βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Το κέντημα με τους ήρωες

 


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων 
Τακτική αναγνώστρια της στήλης μου εξέφρασε τη θλίψη της για την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας από ψευδοπροοδευτικούς και για την ελλιπή γνώση της Ιστορίας από τους νέους μας. Και σχολίασε: Εμείς μάθαμε από μικρά παιδιά να τιμούμε τους ήρωες των εθνικών αγώνων. Όταν ήμασταν μαθήτριες κεντούσαμε τους ήρωες του 1821. Και έχει δίκιο. Μέσα σε λίγες δεκαετίες έγινε μεγάλη ζημιά από τους δήθεν οπαδούς της προόδου. Οι οποίοι αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς πρότυπα και ιδανικά, καλλιεργούν κατά καιρούς ψεύτικους παραδείσους- άλλοτε με μαρξιστικό μανδύα και άλλοτε στο όνομα της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως, γκρεμίζουν ό,τι έχτισαν οι πρόγονοί μας με αίμα και ιδρώτα.
Πηγή : Συνοδοιπορία

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυτές τις γιορτές οργανώστε τις μικρές αγορές σας βοηθώντας τη φιλανθρωπία και την Ιεραποστολή


 

1Η προσπάθεια στη διαρκή δωροέκθεση "από καρδιάς" συνεχίζεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής. 

Μία μεγάλη ομάδα εθελοντών οργανώνει με φροντίδα ό,τι η αγάπη και το ενδιαφέρον των ανθρώπων φέρνει στην Ιερά Μονή, ώστε να διατεθούν για τις ανάγκες της φιλανθρωπίας και της Ιεραποστολής στην Ελλάδα,  την Αφρική ,αλλά και τη Βόρειο Ήπειρο

Τα καλύτερα και τα καινούργια ρούχα που διαθέτουν προσκυνητές της Μονής ή ακόμα και εταιρείες διατίθενται έναντι μικρού ποσού στην Δωροέκθεση, ενώ τα υπόλοιπα οργανώνονται σε ιδιαίτερο χώρο, ώστε να μοιράζονται σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Ένας αλλιώτικος πλούτος.


Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού
 
Οι άνθρωποι όταν ακούμε την λέξη «πλούτος», ο νους μας πηγαίνει στα υλικά αγαθά, στο χρήμα. Η ζωή της πίστης μας όμως μας δείχνει ότι ο πλούτος δεν μπορεί να περιοριστεί στην ύλη. Υπάρχει ένας αλλιώτικος πλούτος, ο οποίος πηγάζει από τον Θεό, προσφέρεται στον άνθρωπο αφειδώλευτα και οδηγεί στην ανάγκη ο άνθρωπος να ανταποδώσει τη δωρεά ως αντίδωρο αγάπης στον δοτήρα Κύριο. Πρόκειται για τον πλούτο της χάριτος του Θεού, ο οποίος μας δίδεται «εν Χριστώ Ιησού» και ο οποίος έχει διάρκεια αιωνιότητας, κρατά δηλαδή για πάντα την αξία του και γίνεται πλούτος αιωνιότητας για τον καθέναν ο οποίος τον κατέχει.
Πηγή Ενοριακή ζωή

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψή μας  στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

  Πηγή : porphyrios.net και Αγιορείτικο βήμα           
1
Αγαπητά πνευματικά μου παιδιά,
Τώρα που ακόμη έχω τα φρένας μου σώας θέλω να σας πω μερικές συμβουλές. Από μικρό παιδί όλο στις αμαρτίες ήμουνα. Καί όταν με έστελνε η μητέρα μου να φυλάω τα ζώα στο βουνό, γιατί ο πατέρας μου, επειδή ήμασταν πτωχοί είχε πάει στην Αμερική, για να εργαστεί στη διώρυγα του Παναμά για εμάς τα παιδιά του, εκεί που έβοσκα τα ζώα, συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και πάρα πολύ αγάπησα τον Άγιο Ιωάννη και έκανα πάρα πολλές προσευχές σαν μικρό παιδί που ήμουν 12 – 15 χρονών, δεν θυμάμαι ακριβώς καλά, και θέλοντας να τον μιμηθώ με πολύ αγώνα έφυγα από τους γονείς μου κρυφά και ήλθα στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους και υποτάχτηκα σε δύο γέροντες αυταδέλφους, Παντελεήμονα και Ιωαννίκιο. 
Μού έτυχε να είναι πολύ ευσεβείς και ενάρετοι και τους αγάπησα πάρα πολύ και γι’ αυτό, με την ευχή τους, τους έκανα άκρα υπακοή. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, αισθάνθηκα και μεγάλη αγάπη και προς τον Θεό, και πέρασα πάρα πολύ καλά. Αλλά, κατά παραχώρηση Θεού, για τις αμαρτίες μου, αρρώστησα πολύ και οι Γέροντές μου μου είπαν να πάω στους γονείς μου στο χωριό μου εις τον άγιο Ιωάννη Ευβοίας.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός

 

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψή μας  στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή.

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.


 
Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψή μας  στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή.

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Aπ. Βαρνάβα Αρχιμ. Γαβριήλ.


Εκοιμήθη, μια ξεχωριστή πνευματική μορφή του Κυπριακού μοναχισμού, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ.
 
Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά κόσμο Γεώργιος Σιόκκουρος, κατήγετο από την κατεχόμενη Λύση. 


Πολύ κοντά στην Εκκλησία, από μικρή ηλικία, τα βήματα του τον οδηγούν στο μοναχισμό, και στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα (27 Μαϊου 1964). 


Πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, μεταβαίνει στο Άγιο Όρος, όπου μαθαίνει την αγιογραφία. Επιστρέφει στην Κύπρο μετά την εισβολή και δέχεται την φιλοξενία της Ιεράς Μονής Κύκκου, υπηρετώντας το ιερό εξομολογητήριο. 
Πηγή : Ενοριακή ζωή
 

Στις 10 Ιουνίου 2007, στον εσπερινό της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, ενθρονίστηκε ηγούμενος και πνευματικός καθοδηγητής της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία και η ταφή θα γίνει στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Πηγή:  romfea.gr

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ .

         
1Στα γεγονότα στην πόλη Μααλούλα της Συρίας με την απαγωγή της ηγουμένης Πελαγίας και των μοναχών από το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας αναφέρεται σε δήλωσή του το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην κατάληψη της Ορθόδοξης Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίας Θέκλας, όπου λειτουργεί επίσης και ορφανοτροφείο θηλέων, προέβησαν στις 2 Δεκεμβρίου 2013 οι αντάρτες της ένοπλης Συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της μάχης της αρχαίας πόλεως της Μααλούλα, η οποία ευρίσκεται βορείως της Δαμασκού και κατοικείται κυρίως από τους χριστιανούς.
Πηγή : Αγιορείτικο βήμα

Πράξη αγάπης από τις Μαμάδες στη Χαλκίδα

 


Οι «Μαμάδες στη Χαλκίδα» είναι μια ομάδα κοινωνικής δικτύωσης με 472 μέλη-γονείς. Μέσα από την ομάδα, τα μέλη της προσπαθούν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν σε... θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά και όλοι μαζί να κάνουν ότι καλύτερο για τα παιδιά τους και για όλα τα παιδιά.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας. το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, οι «μαμάδες στη Χαλκίδα» διοργανώνουν «Πράξη Αγάπης», στο κτηριακό συγκρότημα «Αστέρια».

Πρόκειται για μία φιλανθρωπική εκδήλωση για να συγκεντρωθούν είδη πάγιων αναγκών όπως τρόφιμα και ρούχα, καθώς και βιβλία και παιχνίδια για την ψυχαγωγία των παιδιών. Τα είδη αυτά θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες, καθώς επίσης στο «Χαμόγελο του παιδιού» και στο Ορφανοτροφείο της Χαλκίδας.
Πηγή : Τρομακτικό

Υγεία: Αγριολούλουδα με φαρμακευτικές ιδιότητες

 

Εκατό αγριολούλουδα της περιοχής της Νότιας Πίνδου και των Μετεώρων, ίσως τα πιο εντυπωσιακά αλλά συνάμα και τα πλέον ωφέλιμα...
αφού απ' αυτά παρασκευάζονται εκατοντάδες βιομηχανικά φάρμακα «έκλεισε» στις σελίδες ενός λευκώματος ο πρώην δασάρχης Καλαμπάκας Ηλίας Ζαλαβράς, ύστερα από πολυετή έρευνα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το λεύκωμα αυτό, όπως αναφέρει, προλογίζοντας την έκδοση, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Σπύρος Ντάφης, «θα είναι μια αρχή, πολύ χρήσιμη για τους φίλους της φύσης, τους φυσιολάτρες και όχι μόνο, καθώς και μια πρώτη γνωριμία με την ομορφιά της φύσης για όλους».
Πηγή Τρομακτικό

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Μικρό γλυκό παζάρι !!Μικρό γλυκό παζάρι διοργανώνει και φέτος ο Σύνδεσμoς Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού  του έργου .
Κατά τη διάρκειά του θα πωλούνται γλυκά των Χριστουγέννων που έχουν δημιουργήσει κυρίες που διακονούν εθελοντικά στον Σύνδεσμό  με σκοπό να ενισχυθεί ο Σύνδεσμός μας που φιλοξενεί παιδιά και φοιτητές και τους δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν .

Το ημερολόγιο του Μεγάλου ερχομού 

Ένα μικρό πρωτότυπο ημερολόγιο που προσπαθεί μέσα από την συμμετοχή των παιδιών να τους γνωρίσει την ιστορία των Χριστουγέννων. Τα παιδιά ζωγραφίζουν μικρά σκίτσα και στο τέλος της διδρομής  έχουν φτιάξει έναν όμορφο Χριστουγεννιάτικο πίνακα που στολίζει το δωμάτιό τους.Κατάλληλο για κατηχητικά.(σελίδες:16, τιμή:3 ευρώ) Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ


1Η προσπάθεια στη διαρκή δωροέκθεση "από καρδιάς" συνεχίζεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής. 

Μία μεγάλη ομάδα εθελοντών οργανώνει με φροντίδα ό,τι η αγάπη και το ενδιαφέρον των ανθρώπων φέρνει στην Ιερά Μονή, ώστε να διατεθούν για τις ανάγκες της φιλανθρωπίας και της Ιεραποστολής στην Ελλάδα,  την Αφρική ,αλλά και τη Βόρειο Ήπειρο

Τα καλύτερα και τα καινούργια ρούχα που διαθέτουν προσκυνητές της Μονής ή ακόμα και εταιρείες διατίθενται έναντι μικρού ποσού στην Δωροέκθεση, ενώ τα υπόλοιπα οργανώνονται σε ιδιαίτερο χώρο, ώστε να μοιράζονται σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Όσιος Γέρων Πορφύριος:Μην αμελούμε την εξομολόγηση

          

SONY DSC


Μου έλεγε ο Παππούλης:
«Όσο πιο μακριά από το Θεό είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύστενοχωριέται και ταλαιπωρείται από διάφορα πράγματα. Πρέπει να πηγαίνουμε στον πνευματικό μας όταν έχουμε κάτι που μας βασανίζει».
«Να εξομολογείσαι τακτικά και καλά, γιατί και Πατριάρχης νάείσαι, αν δεν εξομολογείσαι, δεν σώζεσαι», μου είπε μια άλλη φορά.
Έλεγε ως, με το μυστήριο της Εξομολογήσεως ο,τι είναι πεσμένο χάμω ανορθώνεται. Μας είπε κάποτε τη συγκινητική περίπτωση ενός μοναχού, ο οποίος είχε πάει μικρός στο Άγιο Όρος και είχε πολλά χαρίσματα, που τον έκαμναν να νιώθει ότι ζούσε μέσα στον παράδεισο.
πηγή Διακόνημα

Καθάρισμα χωρίς χημικά

 

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χημικά καθαριστικά, δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά για να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Πιο συγκεκριμένα...

Ξύδι

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει λεκέδες και να εξαφανίσει τα άλατα του μπάνιου. Αντικαθιστά καθαριστικά που έχουν ως βάση τους την αμμωνία. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τις μυρωδιές και τους λεκέδες, από ούρα και περιττώματα οικιακών ζώων, από το πάτωμα και τα χαλιά. Για όσους από μας, μας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του, μία λύση είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Το ξύδι καθαρίζει:
πηγή : Τρομακτικό

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Τους μαθητές κυριεύει ο ύπνος..


Ο Κύριος νικητής ,αλλά κουρασμένος σωματικά από την εναγώνια προσευχή,ήλθε να ζητήσει ανακούφιση από τους εκλεκτούς των εκλεκτών ,τους τρεις αγαπημένους Μαθητές Του. Αλλά τους βρήκε να κοιμούνται. Η κούραση ,η σφοδρή συγκίνηση και η λύπη είχαν κυριεύσει τις ψυχές των μαθητών. Ένιωθαν τις σωματικές τους δυνάμεις να εξαντλούνται. Είχαν κουραστεί και από την ολονύκτια πολύωρη πεζοπορία .Και ο θαρραλέος Πέτρος ,που προ ολίγων ωρών είχε αντιδράσει όταν ο κύριος τους είπε ότι θα Τον εγκαταλείψουν και είχε δηλώσει ότι αυτός ποτέ δεν θα Τον εγκατέλειπε, τώρα κοιμόταν.
Είχε υποκύψει στη σωματική αδυναμία.Απευθυνόμενος ο Κύριος ιδιαίτερα προς τον πέτρο του λέγει.Σίμων καθεύδεις; Ουκ ισχύσατε μίαν ώραν γρηγορήσαι μετ΄Εμού.;
Από το βιβλίο "Ο Βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού" Γ τόμος από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Με σκοπό να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση -Απογευματινό τσάι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων κατά την καθιερωμένη μας επίσκεψή μας  στο Ίδρυμα αποκαταστάσεως αναπήρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή.

Συνταγή για μοναδικό παστέλι από τα χεράκια σας!

          

378ae20214bfe7cff59268adc023ecf3_LΈνα από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας χωρίς να σκεφτούμε τη ζάχαρη, είναι το παστέλι.
Τόσο το μέλι όσο και το σουσάμι θα χαρίσουν και ενέργεια στο παιδί αλλά είναι πλούσιο και σε θρεπτική αξία. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για σπιτικό και υγιεινό παστέλι!
ΥΛΙΚΑ
- Μισό κιλό σουσάμι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
- Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πηγή Διακόνημα
Recommended Post Slide Out For Blogger