Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

TOΥΡΚΙΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .

        onalert.gr  και αγιορείτικο βήμα
         
1του Μανώλη Κωστίδη

Άλλη μια φορά το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης καταθέτει πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο που λειτουργεί σήμερα σε τζαμί. Η πρόταση φαίνεται πως έχει στόχο να «στριμώξει» πολιτικά την κυβέρνηση Ερντογάν που δεν αποφασίζει κάτι τέτοιο,
Την πρόταση νόμου την κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Γιουσούφ Χαλάτσογλου. Στην πρόταση νόμου ο Χαλάτσογλου υποστηρίζει πως η παρά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του 1935 όπου η Αγία Σοφία μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο, «η απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως. Μια απόφαση που δεν επικυρώνεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι άκυρη δεν είναι νόμιμη. Εδώ υπάρχει μια ξεκάθαρη παρανομία».

Ο Χαλάτσογλου καταλήγει και τονίζει πως « η πρόταση νόμου κατατέθηκε με σκοπό την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί καθώς έμεινε όρθια επι 481 χρόνια με τις προσευχές του μουεζίνι και είναι ένα σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης». Το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης και στο παρελθόν είχε καταθέσει παρόμοιες προτάσεις νόμου.

Το αίτημα της λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είχε εκφράσει ο μουεζίνης της Κωνσταντινούπολης.ωΟ μουεζίνης στην ομιλία του στο Μπλέ Τζαμί μετά την προσευχή του Μπαϊραμιού είχε δηλώσει πως « η Αγία Σοφία κλαίει. Η Αγία Σοφία ψάχνει τους προσκυνητές της. Πόσα ακόμη πακέτα εκδημοκρατισμού θα περιμένουμε για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί; Γιατί δεν χωρά η Αγία Σοφία στα πακέτα αυτά; Mε την άδεια του Θεού μια μέρα, όλοι μαζί θα προσευχηθούμε κάποιο μπαϊράμι στην Αγία Σοφία».
Recommended Post Slide Out For Blogger