Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Άσαντ: «Έργαζόμαστε για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών»

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

 
Μπορεί η τύχη των δυο Μητροπολιτών που απήχθησαν έξω από το Χαλέπι της Συρίας να αγνοείται από τις 22 Απριλίου, ημέρα της απαγωγής τους,ωστόσο, οι ελάχιστες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από επίσημες υψηλόβαθμες πηγές της Συρίας τόσο από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ, όσο όμως και από την πλευρά τη αντιπολίτευσης, συνηγορούν στο γεγονός ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης στην ίδια πόλη Ιωάννης, ενδεχομένως και να είναι ζωντανοί.
Για το ζήτημα της απαγωγής των δυο υψηλόβαθμων Χριστιανών Επισκόπων μίλησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξη που που παραχώρησε σε Αργεντίνους δημοσιογράφους και η οποία αναπαράγεται από την ιστοσελίδα www.dailystar.com.lb. έκανε λόγο για «αρχικές πληροφορίες που φέρουν τους δυο απαχθέντες να βρίσκονται φυλασσόμενοι στη συροτουρκική μεθόριο».

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του ηγέτη της Συρίας οι δυο απαχθέντες Επίσκοποι είναι ζωντανοί, ενώ το συριακό καθεστώς, σύμφωνα με τον Άσαντ εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων.
«Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και σε συνεργασία με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο τςη Συρίας εργαζόμαστε για την απελευθέρωση (σ.σ. των δυο επισκόπων) από τους τρομοκράτες που τους απήγαγαν».
Στις αρχές Μαΐου και μετά από τρεις εβδομάδες αγωνίας, τα πρώτα θετικά σημάδια με τη μορφή ανεπιβεβαίωτων -εκ μέρους των Εκκλησιαστικών κύκλων- πληροφοριών έκαναν την εμφάνισή τους.
Στις 8 του μήνα δημοσίευμα της ιστοσελίδας Dailystar επικαλούνταν δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης, του George Sabra, ο οποίος φέρονταν να δήλωσε ότι οι δύο επίσκοποι, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης στην ίδια πόλη Ιωάννης κρατούνται σε ένα μικρό χωριό από μια ομάδα ανταρτών.
Δυο ημέρες αργότερα ο μεγάλος μουφτής της Συρίας σε συνέντευξή του στο CNNαποκάλυψε ότι πίσω από την απαγωγή των δυο Επισκόπων βρίσκονταν Τσετσένοι αντάρτες.
Recommended Post Slide Out For Blogger