Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δεν έχουν νέα των δύο απαχθέντων ιεραρχών οι χριστιανοί του Χαλεπίου

 

Ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (δεξιά)
Σύγχυση επικρατεί για την τύχη του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του συρορθόδοξου επισκόπου Γιοχάνα (Ιωάννη) Ιμπραήμ, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα από ενόπλους στη βόρεια Συρία. Η χριστιανική κοινότητα της πόλης εξακολουθεί να μην έχει νέα των δύο ιεραρχών, και παραμένουν ανεπιβεβαίωτες οι αναφορές πως οι επίσκοποι έχουν απευλεθερωθεί.

Το πρωί της Τετάρτης, ιερέας της ελληνορθόξης μητρόπολης του Χαλεπίου ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο πως εξακολουθούν να μην υπάρχουν νέα για τους δυο απαχθέντες επισκόπους.

«Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι» είπε ο ιερέας Γάσαν Ουάρντ.

Το ίδιο ανέφερε και πηγή της ορθόδοξης εκκλησίας στη Δαμασκό που επικαλείται το Reuters.

Την Τρίτη, η γαλλική θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient είχε αναφέρει ότι οι δύο επίσκοποι είχαν απελευθερωθεί και βρίσκονταν σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Χαλέπι.

Το αραβικό Al Jazeera επίσης μετέδωσε ότι οι δύο επίσκοποι είναι ελεύθεροι, επικαλούμενο συγγενή του μητροπολίτη Παύλου.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι πληροφορίες περί απελευθέρωσης του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του συρορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ «μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως».

«Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση» είχε τονίσει το ΥΠΕΞ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Recommended Post Slide Out For Blogger