Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιεράρχες και πλήθος πιστών αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Ιάκωβο

ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 6
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013  στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου.
Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλήθος Ιεραρχών και κληρικών ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος.

Ο Ναός από νωρίς ήταν κατάμεστος από εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης  τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ,τους βουλευτές του νομού Ιωάννη Ανδριανό ,Ιωάννη Μανιάτη και Δημήτριο Κοδέλα καθώς και πλήθος πιστών  που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον αγαπητό ποιμενάρχη τους.
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 4
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 7
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 10
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 19
ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 20
ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιάκωβου του Β΄από την πόλη του Άργους, πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.
Το τελευταίο Τρισάγιο στην πόλη του Άργους τέλεσε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου και των ιερέων της επαρχίας Άργους. Παρόντες κατά την αποχώρηση της σωρού από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, ο δήμαρχος Δ.Καμπόσος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Κρίγκος  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σ. Κωτσοβός και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.
ARGOS_IAKOBOS_13
ARGOS_IAKOBOS_2
ARGOS_IAKOBOS_3
ARGOS_IAKOBOS_5
ARGOS_IAKOBOS_7
Ο ΝΑΥΠΛΙΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ  ΙΑΚΩΒΟ
Κλήρος και λαός  της πόλεως Ναυπλίου υποδέχθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2013  το σκήνωμα του μακαριστού  ποιμενάρχη τους  Ιακώβου του Β. Η υποδοχή έγινε στον Προσκυνηματικό ναό του πολιούχου της πόλεως Αγίου Αναστασίου. Να σημειωθεί πως η σωρός του κυρού Ιακώβου βρίσκονταν από εχθές στον καθεδρικό  ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους.
Το σκήνωμα θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Πέμπτη 28 Μαρτίου όπου και θα γίνει η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου .
Τον μακαριστό Ιάκωβο υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Άρτας κ. Ιγνάτιος μαζί με τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο.
Παρών στην υποδοχή της σωρού ήταν ο δήμαρχος της πόλης Δ. Κωστούρος ,σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης  καθώς κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χ.Γραμματικόπουλος .
NAUPLIO_IAKOBOS_5
NAUPLIO_IAKOBOS_11
NAUPLIO_IAKOBOS_17
NAUPLIO_IAKOBOS_12
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ  ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΎ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ
Συνεχίστηκε από εχθές μέχρι και σήμερα το πρωί η προσκύνηση της σορού του μακαριστού Μητροπολίτης Αργολίδος κυρού Ιακώβου στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου.
Κατά την διάρκεια της  νύχτας άρχισαν να έρχονται και οι μητροπολίτες κι Ιερείς  οι οποίοι θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία οι οποίοι δήλωναν την απέραντη αγάπη τους προς το πρόσωπο του μακαριστού Ιακώβου. Μεταξύ αυτών ήρθαν ο Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ ,Αυλώνος  Χριστόδουλος , Άρτας  Ιγνάτιος Κυθήρων Σεραφείμ Περιστερίου Χρυσόστομος κα.
NAUPLIO_MAKARISTOS5
NAUPLIO_MAKARISTOS4
NAUPLIO_MAKARISTOS3
NAUPLIO_MAKARISTOS2
NAUPLIO_MAKARISTOS1
NAUPLIO_MAKARISTOS6
Πηγή: Ευάγγελος Μπουγιώτης
Recommended Post Slide Out For Blogger