Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ένα λουλούδι για την αγάπη "από καρδιάς"


Μία σπουδαία γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής .Τίτλος της γιορτής μας .Ένα λουλούδι γα την αγάπη Ο π.Πολύκαρπος Μπόγρης παρουσίασε τη γιορτή λέγοντας: "Απόψε βρισκόμαστε μαζί και φταίει η αγάπη γι αυτό.Η πραγματική  όμως αγάπη, αυτή που απορέει σαν ποτάμι από τον ίδιο το Θεό και σε κάνει πραγματικά να ζεις όμορφα και ευτυχισμένα.Γι αυτήν την αγάπη θα τραγουδήσουν σήμερα τα παιδιά  που έχουν έρθει από τον Άγιο Γεράσιμο Ιλισσίων με τη συνοδία του π.Γεωργίου Ανάγνου.Θα μας τραγουδήσουν τραγούδια από την Ελληνική  μας παράδοση  με θέμα τα λουλούδια.
Και μεις με τα λουλούδια αυτά θα προσφέρουμε  σε άλλους κατά πως μπορούμε. Λίγο γάλα,λίγο λάδι ,λίγες φακές.Αυτήν την αγάπη θα μνημονεύσουμε σήμερα, να ζεσταθεί η ψυχούλα μας να δούμε τα ίδια πράγματα, αλλιώς.!!
 Θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, θα χαρούμε όλοι μαζί .Θα θυμηθούμε απόψε, αυτό που μας λείπει.Αυτό θα τολμήσουμε: κοντά στο Χριστό και όλοι μαζί.Πολλοί είναι που μιλούν για δύσκολες ημέρες κι άλλοι τόσοι  είναι αυτοί που τις βιώνουν.Μα είναι και παρήγορο ότι στις μέρες μας υπάρχει ένα πρωτοφανές κυμα αλληλεγγύης με μικρές εθελοντικές ομάδες και προσπάθειες με κορυφαία εκείνη της Εκκλησίας.Στου βράχου τη σχισμάδα φυτρώνουν πάντα τα κυκλάμινα έτσι από πείσμα και από όνειρο.
Από το Σεπτέμβριο του 2012 στην Ιερά Μονή ξεκίνησε πιο οργανωμένα η φιλανθρωπική μας δραστηριότητα,και στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Κάθε μήνα προσπαθούμε να δημιουργούμε μία φιλανθρωπική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας βοηθούν σημαντικά και ουσιαστικά..Τα έσοδα από την αποψινή μας εκδήλωση θα διατεθούν σε οικογένειες Ελλήνων με προβλήματα επιβίωσης και εργασίας και στην Ιεραποστολή της Μονής μας στο Μπουσούγκιου της Ουγκάντας.
Με την αποψινή μας εκδήλωση ηρθε η σειρά της μουσικής.Σήμερα κοντά μας είναι όπως γνωρίζετε τα παιδιά της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Αγίου Γερασίμου Ιλισσίων που ήρθαν απόψε να μας τραγουδήσουν και να μας δώσουν χαρά με λουλούδια.Τους ευχαριστούμε πολύ!! Ευχαριστούμε τους πνευματικούς τους πατέρες π.Γεώργιο Καλατζή,π.Σάββα Γεωργιάδη και π.Γεώργιο Ανάγνου.Ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και πάντα ευλογημένοι."
 Στην συνέχεια ο  π.Γεώργιος Νυόμπι  εφημέριος της καινούργιας ενορίας Παναγίας Χρυσοπηγής που ετοιμάζει η Ιερά Μονή μας στο Μμποσούγκιου της Ουγκάντας,  μας μίλησε για την πορεία της Ιεραποστολής μας στην Αφρικανική χώρα.Ενώ στην ιδέα των τραγουδιών και την ιστορία της παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Ιλισσίων αναφέρθηκε η κ.Γεωργία Αγγελοπούλου.
Και μετά τα παιδιά νέα,ολο ζωντάνια και νιότη, μας τραγούδησαν ,μας έκαναν να χαρούμε ,να αισιοδοξήσουμε. με δύο μέρη παραδοσιακών τραγουδιών.Τα ευχαριστούμε από καρδιάς όλα.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη γιορτή, τα έσοδα της οποίας θα βοηθήσουν σημαντικά στους τομείς ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητος.
 Ευχαριστίες στους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Ιλισσίων
τα παιδιά της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας.
Τα μεγάλα παιδιά που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδηλώσεως
Τον κ. Γιώργο Βενιέρη για το βίντεο
Το κ.Γιάννη Ζαργάνη για την ηχητική κάλυψη
Τέλος όλους εσάς που σήμερα και πάντοτε βοηθάτε και συνδράμετε αυτή την προσπάθεια.





Recommended Post Slide Out For Blogger