Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Χριστιανισμός Κινδυνεύει Να Εξαληφθεί Από Την Μέση Ανατολή.


1 (4)Ο χριστιανισμός κινδυνεύει να «εξαλειφθεί» από τον «βιβλικό χώρο» της Μέσης Ανατολής, λόγω της κλιμάκωσης των διωγμών κατά των χριστιανών, όπως αναφέρει μια νέα έκθεση. 
Η έρευνα επισημαίνει πως οι χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως περισσότερο από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα. Προσθέτει πως …οι πολιτικοί «εθελοτυφλούν» όσον αφορά την έκταση της βίας κατά των χριστιανών στην Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή.

Η έκθεση συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως η σημαντικότερη απειλή κατά των χριστιανών παγκοσμίως είναι ο μαχητικός Ισλαμισμός, και τονίζει πως η καταπίεση στις μουσουλμανικές χώρες συχνά αγνοείται ή υποτιμάται, λόγω του φόβου πως τυχόν επικρίσεις εναντίον των κρατών αυτών θα μπορούσαν να θεωρηθούν «ρατσιστικές». Υπογραμμίζεται πως σε ορισμένες χώρες, σαν την Σαουδική Αραβία, την Μαυριτανία ή το Ιράν η μεταστροφή στον χριστιανισμό επισύρει την ποινή του θανάτου, ενώ σε πολλές άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζεται με βαριές ποινές.
Η έκθεση, που τιτλοφορείται «χριστιανοφοβία», αναδεικνύει την πεποίθηση πολλών καταπιεστικών καθεστώτων πως ο χριστιανισμός είναι «δυτικός» και «ξενοκίνητος» και χρησιμοποιείται για να τα υπονομεύσει.
Η έκθεση επισημαίνει πως η μερίδα του λέοντος των διωγμών κατά των χριστιανών ανήκει στις χώρες όπου επικρατούσα θρησκεία είναι ο μουσουλμανισμός. Υπολογίζεται πως τον περασμένο αιώνα δολοφονήθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή μεταξύ των μισών και των δύο τρίτων των χριστιανών της περιοχής. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εξαλειφθεί ο χριστιανισμός από τον βιβλικό χώρο», προσθέτει η έκθεση.
Από τις 20 χώρες που θεωρούνται από την δεξαμενή σκέψης «οίκος ελευθερίας» «ανελεύθερες» για τους χριστιανούς όσον αφορά την θρησκευτική ανοχή, οι 12 είναι χώρες όπου επικρατεί ο μουσουλμανισμός. Επίσης η έκθεση καταγράφει εκατοντάδες επιθέσεις κατά χριστιανών από φανατικούς θρησκόληπτους, δίνοντας έμφαση σε επτά χώρες: την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Νιγηρία, την Ινδία, την Βιρμανία και την Κίνα.
Η έκθεση τονίζει ιδιαίτερα πως στην Ινδία οι χριστιανοί υποφέρουν επί πολλά χρόνια από τις επιθέσεις ακραίων ινδουιστών. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες επιθέσεις κατά χριστιανών και εκκλησιαστικών περιουσιών στην Καρνατάκα, ένα κρατίδιο της νοτιοδυτικής Ινδίας.
Πηγές:newsbomb.gr-  Ορθοξία.-epirus-ellas.g
Recommended Post Slide Out For Blogger