Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Φυλακίστε τη θερμότητα στο σπίτι σας τώρα που πέφτει η θερμοκρασία!

Ένας από τους τρόπους να κρατήσετε το σπίτι ζεστό, τις κρύες μέρες που άρχισαν να δίνουν το "παρών", είναι να κλείσετε καλά όλα τα... παράθυρα και να ελέγξετε καλά τα σημεία όπου εμφανίζεται μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας. Αν κάποιο μπάζει από τα κουφώματα και δεν σας παίρνει να το αντικαταστήσετε με νέο διπλό με μόνωση, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν τις απώλειες ζέστης.

Όταν αφήνετε το σπίτι να αεριστεί το πρωί καλό είναι να το κάνετε για μικρό χρονικό διάστημα με προτιμότερη την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Το ίδιο να κάνετε και όταν μαγειρεύετε και θέλετα να αποφύγετε μυρωδιές στο σπίτι. Επίσης καλό είναι τον απορροφητήρα να μην τον έχετε για διακόσμιση αλλά να τον χρησιμοποιείτε προκειμένου να μην αφήνετε τις πόρτες διάπλατες για να ξεμυρίσει το σπίτι. πιο λίγο ρεύμα θα κάψετε. Αν πάλι έχετε βαριές κουρτίνες, καλό είναι να τις ανοίγετε τις ώρες που έχει ήλιο. Ακόμη και πολύ καλά να είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα, αυτές παρέχουν μεγαλύτερη προστασία. Αν οι κουρτίνες είναι λεπτές, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα.

Τα πατζούρια καλό είναι να τα κλείνετε πιο νωρίς απ' ό,τι συνήθως πριν πέσει η θερμοκρασία μετά τη δύση του ηλίου, ενώ μία καλή ιδέα είναι να τα καλύψετε με διάφανο πλαστικό από πάνω μέχρι κάτω. Η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι τεράστια, οι απώλειες ελάχιστες και, το πιο σημαντικό, το φως του ήλιου θα είναι τελείως ανεμπόδιστο. Αυτή η δεύτερη επιλογή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μονοκατοικίες ή εξοχικά σπίτια που έχουν πολλά και άχρηστα... ανοίγματα.

Kαλό είναι να σφραγίζετε την εξώπορτα γιατί μπαίνει πολύ κρύο από εκεί μιας και πάντοτε υπάρχει ένα κενό, ειδικά στο κάτω μέρος της, που δημιουργεί συνήθως το πρόβλημα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε την ειδική μονωτική ταινία, μπορείτε να διπλώσετε για παράδειγμα ένα χαλάκι και να το βάλετε στο σημείο που μπάζει. Σε καταστήματα μάλιστα με είδη διακόσμισης και σπιτιού υπάρχουν πολύ στιλάτα μακρόστενα μαξιλαράκι που μπαίνουν κατά μήκος της χαραμάδας και καλύπτουν το κενό!

Μπορείτε επίσης να κρατάτε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται για να μην δημιουργούνται ρεύματα. Πρέπει να έχετε πάντοτε στρωμένο με χαλιά το σπίτι σας το χειμώνα, γιατί το κρύο που υπάρχει στο πάτωμα ιδίως όταν είναι μωσαικό ή μάρμαρο, πολλές φορές είναι ανυπόφορο. Ελέγξτε το καλοριφέρ και σε περίπτωση που έχει αυτόνομη θέρμανση, φροντίστε να έχετε το θερμοστάτη σε μια σταθερή και όχι ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία πάνω- κάτω στους 21-26 βαθμούς. Θα κάνετε μεγάλη οικονομία έτσι!
queen.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger