Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Νέο ρεκόρ στην εθελοντική αιμοδοσία

Σταθερά μπροστά και πάντα πρωτοπόρα είναι η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών, αφού κάθε τακτική εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας καταγράφει ...
εξαιρετικά θετικούς δείκτες, έχοντας κατοχυρωθεί στη συνείδηση όλων ως πράξη ύψιστης ανθρώπινης προσφοράς και πολιτισμού.

Στην πρόσφατη τρίτη τακτική και τελευταία για το 2012 «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» (6-12/10), συγκεντρώθηκαν 746 μονάδες αίματος, μετείχαν 90 νέοι αιμοδότες, 4 εθελοντές εγγράφηκαν στο Δίκτυο Δωρητών Οργάνων Σώματος, ενώ δεκάδες άλλα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να είναι δότες αιμοπεταλίων.
Πηγή:Τρομακτικό

Η εξόρμηση αιμοδοσίας φιλοξενήθηκε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με τη συνεργασία των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη εξόρμηση του Οκτωβρίου του 2011 είχαν συγκεντρωθεί 735 μονάδες αίματος, δηλαδή 11 λιγότερες από φέτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των εθελοντών συμπολιτών μας μεγαλώνει.

Επίσης, στο σύνολο του έτους καταγράφεται αξιοσημείωτη άνοδος, αφού το 2011 η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 2.065 μονάδες, ενώ το 2012 συγκεντρώθηκαν 2.315!

Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές, τους μεμονωμένους πολίτες και τα μέλη των φορέων και συλλόγων, καθώς και τα επιστημονικά στελέχη των συνεργαζόμενων νοσοκομείων, για την αρωγή τους. «Τούς ευχαριστούμε που συμμερίζονται το όραμά μας για μια κοινωνία πρόνοιας και αλληλεγγύης, που τιμούν τις σταθερές και ουσιαστικές αξίες ζωής, και δίνουν ελπίδα ζωής», επισημαίνουν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.
Recommended Post Slide Out For Blogger