Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο Κένυας Μακάριος εόρτασε τα 20 χρόνια αρχιερατικής διακονίας

 

DSC01970
Τον Ιανουάριο του 1977, ύστερα από επιθυμία του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, πατούσε, για πρώτη φορά, τα χώματα της ευλογημένης αφρικανικής ηπείρου, ο νεαρός, τότε, θεολόγος Ανδρέας Τηλλυρίδης, ο οποίος, για πολλά χρόνια, διευθύνει την ορθόδοξη πατριαρχική σχολή στη Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου συνεχίζει να διδάσκει μέχρι σήμερα.
Ο λαϊκός, τότε, θεολόγος εργάστηκε ως κατηχητής, ιεροκήρυκας κ.τ.λ. σε πολλές ενορίες της Κένυας.
Η αγία και ιερά σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επί πατριαρχίας Παρθενίου απεφάσισε, ομόφωνα, την εκλογή του ως Επισκόπου Ριρούτας.
Τον Ιούλιο του 1992 ο σεβασμιότατος χειροτονήθηκε διάκονος, πρεσβύτερος και επίσκοπος από τον τότε έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετέπειτα Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ΄.
Ο σεβασμιότατος, γιορτάζοντας το γεγονός αυτό, των 20 χρόνων της αρχιερατικής του διακονίας, αφιέρωσε όλο το μήνα του Ιουλίου σε ποιμαντικές επισκέψεις σε ολόκληρη την επικράτεια της Κένυας, επισκεπτόμενος ενορίες, σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, κ.τ.λ.
Αποκορύφωμα της επετείου αυτής ήταν, τα εγκαίνια του πρώτου ορθόδοξου ναού, στην έρημο της Τουρκάνα, κοντά στη λίμνη Τουρκάνα στα σύνορα Αιθιοπίας και Σουδάν.
Ο ναός αυτός χτίστηκε με έξοδα φίλου της εξωτερικής ιεραποστολής από την Αμερική και αφιερώθηκε στο όνομα του Τιμίου Προδρόμου.
Την ημέρα των εγκαινίων παρευρέθηκε η 25μελής αμερικανική ορθόδοξη ομάδα, με επικεφαλής το διευθυντή του κέντρου εξωτερικής ιεραποστολής π. Μαρτίνου Ρίτσι και άλλων κληρικών της αρχιεπισκοπής.
Ο σεβασμιότατος, κατασυγκινημένος, εκείνη τη μέρα, ευχαρίστησε το Θεό και όλους όσοι τον βοήθησαν να εργαστεί στο χώρο της εξωτερικής ιεραποστολής περισσότερο από 30 χρόνια και παρεκάλεσε όλους να συνεχίσουν να προσεύχονται και να συμπαρίστανται στο έργο της εκκλησίας μας στο χώρο της αφρικανικής ηπείρου.
Ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε τους ιερείς της πρωτόγονης φυλής των Τουρκάνα για το τεράστιο ιεραποστολικό έργο σε μια τόσο απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή της Κένυας, όπου υπάρχει συνεχής ανομβρία και ο κόσμος υποφέρει.
Παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες, οι ιερείς αυτής της περιοχής εργάζονται με υποδειγματικό ζήλο και αφοσίωση, προσπαθώντας να μεταφέρουν το μήνυμα της ορθοδοξίας στις περιοχές εκείνες που ακόμα δεν έχουν καν ακούσει ότι υπάρχει Χριστός και η εκκλησία του.
DSC01975
Recommended Post Slide Out For Blogger