Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μήνυμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δοκιμαστούν σύντομα στις σχολικές εξετάσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου

Μήνυμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δοκιμαστούν σύντομα στις σχολικές εξετάσεις απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:
"Αγαπητά μου παιδιά,
Καθώς φθάνει για μία ακόμη χρονιά η ώρα των εξετάσεων, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η τοπική μας Εκκλησία και ο Επίσκοπός της βρίσκονται κοντά σας. Προσευχόμαστε για σας, κατανοώντας την αγωνία σας, αλλά και την επιθυμία σας ο κόπος που καταβάλατε να μην αποβή άκαρπος.  Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την δύναμη του Θεού ο καθένας και η καθεμιά από σας θα μπορέσετε να αποδώσετε σύμφωνα με τον κόπο σας και δεν θα αδικηθείτε.
Αυτήν την ώρα μία σκέψη έρχεται στο νου μας. Οι εξετάσεις αποτελούν για σας, τους γονείς σας, το σχολείο σας, τους καθηγητές σας ένα μέτρο με το οποίο φαίνεται η γνώση που αποκτήσατε. Στην παράδοση της Εκκλησίας η γνώση αυτή αποτελεί σημάδι της σοφίας, την οποία καλείται ο άνθρωπος να αποκτήσει στη ζωή του. Και είναι η σοφία αυτή απόδειξη ότι θέλουμε να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής, να ερμηνεύσουμε τον κόσμο πως δρα και πως κινείται, αλλά και να βρούμε τι μπορούμε να πετύχουμε για τον εαυτό μας και για το σύνολο στο οποίο ζούμε.
Πηγή ΅Ρομφαία

Υπάρχει όμως και μία άλλη σοφία, η οποία δεν μετριέται με γνώμονα τις εξετάσεις. Είναι η «άνωθεν σοφία» (Ιάκ. 3,17), αυτή που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο που θέλει να έχει σχέση μαζί Του, να πιστεύει σ‘ Αυτόν και στην αγάπη Του για όλο τον κόσμο. Αυτή η σοφία κάνει τον άνθρωπο γνήσιο, ειρηνικό, καλόν, ικανό να πείθει τον άλλο, γεμάτο αγάπη, χωρίς κακία, δίκαιο και με καρπούς προσφοράς στους άλλους.
Αυτήν την σοφία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εξετάσεων, θα ήθελα να σας ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Εσείς άλλωστε είστε η ελπίδα και το μέλλον μας. Η δική μας γενιά δεν αναζήτησε την  «άνωθεν σοφία», αλλά προτίμησε να στηριχτεί μόνο στην επίγεια, την κοσμική, της γνώσης. Εσείς να μην επαναλάβετε τα δικά μας λάθη και να αξιωθήτε να χτίσετε μία καλύτερη κοινωνία. Στον αγώνα αυτό η Εκκλησία είναι πάντοτε κοντά σας!
Καλή επιτυχία, πρόοδο και  φωτισμό. Και περιμένουμε να χαρούμε με την χαρά σας!
Με πατρικές ευχές και αγάπη"
Recommended Post Slide Out For Blogger