Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Xειροτονία Ιεροδιακόνου από την Ουγκάντα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Mέσα σε ατμόσφαιρα κατανυκτική τελέστηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής το Σάββατο 14 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  η χειροτονία εις πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου Γεωργίου Nyobi από την Ουγκάντα.Πριν ένα χρόνο στον ίδιο Ναό είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κύριο Ιωνά.Αυτή την φορά το μυστήριο τέλεσε κατόπιν αδείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος.Στο Μυστήριο της χειροτονίας βρέθηκαν πνευματικά αδέλφια του π.Γεωργίου ,κληρικοί και λαϊκοί από την Αφρική αλλά και την Ελλάδα που προσευχήθηκαν για το ξεκίνημα της της ιερατικής του ζωής.
Ο π.Γεώργιος βρίσκεται με υποτροφία στην Ελλάδα και σπουδάζει  Ορθόδοξη θεολογία στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο,Φιλοξενείται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στο Παγκράτι και φιλοξενεί παιδιά και φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο π.Γεώργιος γνώρισε την Ορθοδοξία από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ουγκάντας κυρό Θεόδωρο Νατζάμα.
Η αγάπη του για την Εκκλησία και το ιερό θυσιαστήριο τον οδήγησε στην Ελλάδα για να σπουδάσει Θεολογία και να χειροτονηθεί ιερέας ,ώστε να μπορέσει να διακονήσει την πατρίδα του,με το τέλος των σπουδών του.Ο π.Γεώργιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός για το πράο του χαρακτήρα του ,την υπομονή ,και την αγάπη του για τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας ο ίδιος ήταν φανερά συγκινημένος για το σχέδιο του Θεού που έλαβε χώρα αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή.
Μετά το τέλος της ομιλίας του π.Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος απήυθηνε λόγο οικοδομής στον νέο ιερέα και τόνισε πως το σχέδιο του Θεού εκλέγει στην εποχή μας ανθρώπους από άλλες ηπείρους για να τον διακονήσουν.Φανερά συτγκινημένος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Θαύμα του Θεού που συντελείται αυτήντην ώρα και ζήτησε από τον νέο ιερέα να παραμείνει απλός και ταπεινός μέχρι το τέλος της ζωή του.
Στο τέλος της χειροτονίας ο π.Γεώργιος μοίρασε αντίδωρο ,ενώ κατόπιν όλοι, ιερείς και προσκυνητές πήραν πρωϊνό στο αρχονταρίκι της Μονής .Τα μικρά παιδιά του Κατηχητικού τραγούδησαν για τον π.Γεώργιο και τους προσκυνητές όμορφα τραγούδια.Εμείς ευχόμαστε στον π.Γεώργιο ο Θεός να τον στηρίζει και να τον βοηθά στην ιερατική του διακονία στον αγρό της Αφρικής.Καλή δύναμη π.Γεώργιε.Άξιος!!!
Στην συνέχεια παραθέτουμε τον χειροτονητήριο λόγο του π.Γεωργίου,ενώ ακολουθούν και φωτογραφίες.
Λόγος του Ιεροδιακόνου Γεωργίου Νυόμπι κατά την χειροτονία του εις πρεσβύτερον το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιε
Με επίγνωση για το ύψος και το μέγεθος της ευθύνης ,προσέρχομαι σήμερα για να λάβω από τα τίμια χέρια σας τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.
Γνωρίζω Σεβασμιώτατε ότι η οδός προς την ιερωσύνη οδηγεί προς τον Γολγοθά και ότι η ιερατική ζωή είναι μετοχή στο Πάθος του Χριστού. Και το πετραχείλι ακόμη συμβολίζει την ευθύνη της σωτηρίας των ψυχών που θα μου αναθέσει η Εκκλησία. Γνωρίζω πως ο ιερέας πάντοτε μα περισσότερο στην εποχή μας καλείται να γίνει ομολογητής και μάρτυρας.
Σε αυτούς τους καιρούς αξιώνομαι σήμερα να γίνω ιερέας, όχι για την αρετή μου αλλά χάρις στο μέγα έλεος του Θεού που επιτρέπει τα μυστήρια να τελούνται από ανθρώπινα χέρια.
Πριν περίπου ένα χρόνο εισήλθα στις τάξεις του κλήρου παίρνοντας από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης.  Από τότε συνειδητοποίησα περισσότερο πως κάθε ιερέας καλείται να γίνει ένας μαθητής του Χριστού που θα ζήσει τον Χριστό και θα προσπαθήσει να τον μοιράσει στους ανθρώπους.Γνωρίζω ακόμα πως ο λαός του Θεού θα ζητήσει από μένα τη γνησιότητα της ζωντανής μαρτυρίας του Χριστού.
Αυτά σκέφτομαι και τρέμω.Αδυνατώ να προχωρήσω.Μα πάλι ελπίζω στο Μέγα έλεος του Θεού και την προσευχή των πνευματικών αδελφών μου.
« Δεν είστε εσείς που με διαλέξατε αλλά εγώ σας διάλεξα » είπε ο Κύριος. Ευχαριστώ γι΄ αυτό το Θεό που με διάλεξε από την μικρή μου ηλικία για να υπηρετώ το Θυσιαστήριο και να αξιωθώ σήμερα να περάσω την πύλη της ιερωσύνης.
Γίνομαι ιερέας πιστεύοντας πως η Χάρις του Θεού θα με κρατήσει και θα με ενδυναμώσει στο αμπέλι του Χριστού που περιμένει τους νέους εργάτες.
Κλείνοντας την αναφορά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά για την αγάπη και τη συνεχή φροντίδα προς το πρόσωπό μου.
Ζητώ την ευχή του Μακαριστού Μητροπολίτου Ουγκάντας κυρού Θεοδώρου Νατζάμα που με οδήγησε στην Ορθοδοξία και την ιερωσύνη. Γνωρίζω πως σήμερα θα χαίρεται στους ουρανούς.
Ευχαριστώ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο για την φροντίδα του και την προσφορά τον καιρό που σπούδαζα στην Αλεξάνδρεια. Για την Αφρική ο Πατριάρχης Θεόδωρος είναι πατέρας μας.
Ευχαριστώ τον π.Ειρηναίο Ματζίμπι για την αγάπη και την φροντίδα στο πρόσωπο μου.
Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικο για την αγάπη και την φροντίδα που μου έδειξε, φιλοξενώντας με στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος.
Ευχαριστώ τον π.Ιωάννη Κοκκώνη για την αγάπη του. Την δεσποινίδα Κωνσταντίνα Τζαναβάρα για το ενδιαφέρον και την θυσιαστική της αγάπη.Eυχαριστώ τις καλές κυρίες  του Ιδρύματος,τις πολλές μητέρες μου που με φροντίζουν σαν δικό τους παιδί .Στα πρόσωπά τους βλέπω την πραγματική Χριστιανική αγάπη και τη θυσία.Ευχαριστώ όλα τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Συνδέσμου για την αγάπη τους και το σεβασμό που δείχνουν στο πρόσωπό μου.
Τον π.Ιννοκέντιο Πιακατόντα ,τους πατέρες από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μαζίου, ιδιαιτέρως τον π.Αμφιλόχιο και τον μοναχό Σίμωνα, τους πατέρες Χριστοφόρο, Πολύκαρπο, Εφραίμ, Νικόδημο,και Γιούρυ που με καθοδηγούν με αγάπη και φροντίδα στο δρόμο της ζωής μου και της ιερωσύνης.
Τους πνευματικούς αδελφούς από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής,που με στηρίζουν με την αγάπη και την  βοήθειά τους.Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγαλυτέρους.Θέλω να γνωρίζετε πως από σήμερα θα σας μνημονεύω πάντα στην πρόθεση και την προσευχή μου.
Ευχαριστώ τους ιερείς και τους διακόνους που σήμερα βρίσκονται εδώ, τα πνευματικά μου  αδέλφια από την Εκκλησία της Ουγκάντας και την Αφρική, τους ιερείς αλλά και όλο το Ορθόδοξο ποίμνιο που σήμερα δεν είναι εδώ  σωματικά, αλλά η προσευχή τους με συνοδεύει. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να  διακονήσω την πατρίδα μου με το λόγο και τη ζωή μου.
Την διακόνισσα Φλάβια που είναι κοντά μου στο ταξίδι της οικογενειακής και ιερατικής  ζωής. Τους γονείς μου που με βοήθησαν να διακρίνω το θέλημα του Θεού και να το υπηρετώ .
Τέλος ευχαριστώ εσάς Σεβασμιώτατε που με την άδεια του Σεβασμιωτάτου κ.Ιωνά δεχθήκατε να με χειροτονήσετε.Για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά,τιμή και ευλογία.

Και τώρα παραδίδομαι στα χέρια Σου.... Κύριε. Από μικρό παιδί ονειρευόμουνα αυτήν την ώρα.  Σε ευχαριστώ.. και σε παρακαλώ να με σκεπάζεις με την αγάπη Σου.
Με τις πρεσβείες της Παναγίας της Χρυσοπηγής, του Ιερού Χρυσοστόμου, του Αγίου Γεωργίου και του προστάτου μου  Αγίου Νεκταρίου, οδήγησέ  με από το αμπέλι που μου εμπιστεύεσαι σήμερα …στο αμπέλι της Βασιλείας Σου.    Αμήν




















Recommended Post Slide Out For Blogger