Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σταγών Σεραφείμ: "Εγκληματικό το μέτρο για τους διορισμούς ιερέων"

Αναδημοσίευση από την Romfaia.gr


Του Θανάση Βλάχου, 
Αδήριτη είναι η ανάγκη άρσης του μέτρου που έχει θεσπιστεί για τους διορισμούς στην εκκλησία ώστε να μπορέσει να καλύψει τα κενά σε ιερείς.
Αυτό τονίστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ο οποίος χοροστάτησε σε λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων όπου και χειροτόνησε σε διάκονο τον π. Παύλο Τζιμόπουλο.
Ο κ. Σεραφείμ ευχόμενος καλή διακονία στον πατέρα Παύλο σημείωσε ότι τον τιμά το γεγονός ότι υποσχέθηκε πως δεν θα αξιώσει καμία αμοιβή ως κληρικός καθότι δεν χειροτονήθηκε για βιοποριστικούς λόγους-είναι συνταξιούχος της Π.Υ.- αλλά η αγάπη και η πίστη του στον Θεό τον έφεραν στους κόλπους της εκκλησίας.
Εξήρε την σημαντική στήριξη της οικογένειας τους στην απόφαση του αυτή και τόνισε ότι δυστυχώς καίτοι υπάρχουν πολλοί νέοι που θέλουν να γίνουν κληρικοί εν τούτοις η απόφαση της κυβέρνησης για τους διορισμούς είναι το μεγάλο εμπόδιο.
Πρόκειται όπως είπε για ένα μέτρο «εγκληματικό» που θα πρέπει άμεσα να αρθεί ώστε να καλυφθούν τα κενά των 830 θέσεων περίπου κληρικών στην εκκλησία και ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρο που τόσον ο ίδιος όσον και ολόκληρη η αδελφότητα φιλοξένησαν και στήριξαν τον π. Παύλο για αρκετό διάστημα μέχρι την χειροτονία του.
Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την παρατήρηση του Γέροντος Ισιδώρου-που ευχήθηκε από την πλευρά του καλή επιτυχία στον νεοχειροτονηθέντα- για την προσφορά του κλήρου και το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για τους διορισμούς λέγοντας ότι με μια θέση που έχει πρόσφατα ανακοινωθεί για κάθε Μητρόπολη δεν λύνονται τα προβλήματα.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ χειροτόνησε σε ιερέα τον π. Παύλο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και έναν ακόμη διάκονο με τους πιστούς να φωνάζουν Άξιος.
Recommended Post Slide Out For Blogger