Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με μεγαλοπρέπεια τα Χριστούγεννα στην Ρωσία – (φώτο)

Συντάχθηκε απο τον Αιμίλιο Πολυγένη
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας η Γέννητου Χριστού, με ολονύκτια αγρυπνία και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Το Πατριάρχη Κύριλλο πλαισίωναν ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας κ. Αρσένιος, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Επίσκοπος Παβλόβσκι Ποσάντ κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Ορέχοβο και Ζούεβο Παντελεήμων καθώς και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Να σημειωθεί, ότι στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων παρέστη και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντίμτρι Μεντβέντεφ και η σύζυγος του Σβετλάνα, εκπρόσωποι  του κράτους, και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών.
Μετά την θεία κοινωνία αναγνώστηκε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας για τα Χριστούγεννα, και εν συνεχεία ο Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς.
Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακολουθώντας τη δοξολογία των επουρανίων Δυνάμεων, συνειδητοποιούμε ότι η Γέννηση του Χριστού έχει διαχρονική σημασία και αναφέρεται άμεσα σε κάθε άνθρωπο.»
«Από καρδιάς, γεμάτης χαράς, απευθύνω συγχαρητήρια επί τη μεγάλη και σωτήρια εορτή των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά προς εσάς, Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, αξιότιμοι κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, αδελφοί και αδελφές», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
Τέλος, ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πρόεδρος της Ρωσίας αντάλλαξαν τα καθιερωμένα δώρα για τα Χριστούγεννα.
Δείτε τις φωτογραφίες από την λειτουργία - Σ. Βλασόφ









Recommended Post Slide Out For Blogger