Σε ένα μικρό βίντεο που ετοιμάσαμε αποτυπώνουμε στιγμές και εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα του 2017 ,από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής ως τα δύο Ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα,που με τη χάρη του Θεού προσπαθούμε να διακονήσουμε και να ενισχύσουμε, το Λουγκουζί και το Καμπάλλε. .Σαν ευχαριστώ στο Θεό για τις ευλογίες που συνεχώς μας παρέχει ,και σαν προσφορά στους αδελφούς σε Ελλάδα και Αφρική που κοπίαζουν με ψυχή .Το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει και να θερμαίνει τις καρδιές μας .Χριστός Ανέστη !!


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες


Μέσα στην ατμόσφαιρα της αγωνίας των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους στις σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις ,θα βρεθούμε μαζί την Κυριακή στις 7 Μαίου στις 6.00μ.μ. στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,για να προσευχηθούμε μαζί με τους γονείς και τα παιδιά για τη νέα δοκιμασία της ζωής τους.Θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο και μετά θα βρεθούμε για λίγες στιγμές στο αρχονταρίκι όπου μετά από ένα μικρό κέρασμα, σε ανθρώπινο επίπεδο θα προσπαθήσουμε διακριτικά και όσο σηκώνουν οι στιγμές, να πούμε στα παιδιά να κάνουν ότι μπορούν,αφήνοντας στο Θεό να κάνει αυτά που δεν μπορούν.Σας περιμένουμε λοιπόν!! Καλή επιτυχία !!

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί το Σάββατο 13 Μαίου η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ν στο Προσκύνημα της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό.στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά,και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.
Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής,το Σάββατο 13 Μαίου στις 8.00π.μ.
Τιμή εκδρομής : 15 ευρώ
Πληροφορίες στην Ιερά Μονή και στο τηλέφωνο 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

''Μακάριοι οι ελεήμονες''

Ο μακαρισμός αυτός του Χριστού μιλά για αυτούς που ελεούν ή δείχνουν έλεος δηλαδή συμπόνια, αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Το κήρυγμα της παγκόσμιας αγάπης γίνεται από την πρώτη στιγμή το σύνθημα των μαθητών του Χριστού και θεμέλιος λίθος της πρώτης Εκκλησίας. Δεν αποτελεί μια αφηρημένη ένοια αλλά μία εφαρμοσμένη αρετή. Ο Θεός προτιμά την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, παρά τις θυσίες που γίνονται για Εκείνον.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου

΄΄Η εν Χριστώ Πνευματική Ζωή΄΄.
Πρόκειται για μία μικρή βοήθεια προς τη διάθεση του πιστού για μία σωστή εν Χριστώ πορεία και Ζωή.Πολλές φορές παρατηρείται μία μορφή εθελοθρησκείας και μία μορφή αλλοίωσης της σωστής και γνήσιας εν Χριστώ πορείας.Χρειάζεται προσοχή, αφού ο εκτροχιασμός είναι πάντοτε εύκολος και κάθε λοξοδρόμηση εγκυμονεί θάνατο πνευματικό.Χρειάζεται ειλικρινής προσπάθεια και μεγάλη θέληση για να ζήσουμε εν Χριστώ και να απολαύσουμε πλούσια την παρουσία Του στη Ζωή μας.
 
                          Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου
                                                 ΄΄Η εν Χριστώ Πνευματική Ζωή΄΄
                                      Κυκλοφορεί σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία
  

Βιβλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τη σειρά των βιβλίων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου με θέματα που αφορούν τον αγωνιστή της πνευματικής ζωής.Πρόκειται για κείμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που σκοπό έχουν να λειτουργήσουν σαν αντίδοτο στους καιρούς της άγνοιας που ζούμε. Τα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας μπορείτε να τα δείτε πατώντας στο σύνδεσμο με τους τίτλους των βιβλίων στη δεξιά στήλη με τις αναρτήσεις.
Αρχικά θα θέλαμε να σας θυμήσουμε τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων μας τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού και σκοπό έχουν να τους μιλήσουν με απλό τρόπο για τις μεγάλες και αιώνιες αξίες της πίστεως μας.Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος)
Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθπωπο.(σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ)
Παιδικό Γεροντικό (β΄ τόμος)
Η συνέχεια του Παιδικού γεροντικού με υπέροχες ιστορίες από τη ζωή των μοναχών στα μεγάλα κοινόβια.Η καθημερινή τους ζωή με την ευσπλαχνία και την αγάπη που τόσα έχει να πει στα μικρά παιδιά.(σελίδες:74, τιμή:12 ευρώ)

Το πρώτο μου συναξάρι

                                   


Ιστορίες και στιγμές από τη ζωή επτά συγχρόνων Αγίων από διάφορα μέρη της Πατρίδος μας.Ένα ταξίδι για τα παιδιά από την Αίγινα για να γνωρίσουμε τον Άγιο Νεκτάριο, μέχρι την Κάλυμνο για να προσκυνήσουμε τον Άγιο Σάββα.(σελίδες:70, τιμή:8 ευρώ)

Θεοτοκάριο για τα παιδιά
Η ζωή της Θεοτόκου εικονογραφημένη από τη γέννησή της ως την μακαρία της Κοίμηση.Με τρόπο γλαφυρό αναζητούμε το βίο της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.(σελίδες:60, τιμή: 11 ευρώ) 

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιος της ερήμουΗ ζωή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εικονογραφημένη για παιδιά. Ακόμη η θέση του στην Εκκλησία, οι κυριώτερες εορτές του στον εκκλησιαστικό κύκλο, και όλα αυτά μέσα σε μία διήγηση ενός παππού στον εγγονό του.(σελίδες:60, τιμή:11 ευρώ)

Το ημερολόγιο του Μεγάλου ερχομού
Ένα μικρό πρωτότυπο ημερολόγιο που προσπαθεί μέσα από την συμμετοχή των παιδιών να τους γνωρίσει την ιστορία των Χριστουγέννων. (σελίδες:16, τιμή:3 ευρώ)

Το ημερολόγιο της Μεγάλης Εβδομάδος
 Ένα ημερολόγιο των Παθών του Κυρίου και της Αναστάσεως με εικόνες που καλούνται τα παιδιά να ζωγραφίσουν και συμμετοχή με ερωτήσεις. (σελίδες:16, τιμή: 3 ευρώ)
Recommended Post Slide Out For Blogger