Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το 60% των Σέρβων ψήφισε για την αγιοποίηση του Πατριάρχη Παύλου

Αναδημοσίευση από την Ρομφαία.gr
Δημοσκόπηση για την αγιοποίηση του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Παύλου, πραγματοποιήθηκε από Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή τα δύο χρόνια από την κοίμησή του.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η οποία παραδόθηκε και στην Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας, το 60% των Σέρβων απάντησαν ότι πρέπει να ανακηρυχθεί άγιος, το 20% είπαν όχι, ενώ το άλλο 20% δήλωσαν αδιάφοροι.
Η Σερβική Εκκλησία ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη, παρόλο που σύμφωνα με τους κανόνες της Σερβικής Εκκλησίας, δεν υπάρχει όριο χρόνου για να γίνει έναρξη της διαδικασίας αγιοποίησης.
Ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Λαυρέντιος σε δηλώσεις του με αφορμή την εν λόγω δημοσκόπηση, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο Πατριάρχης Παύλος ήταν από τις φωτεινότερες προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής."

«Κανένας από εμάς τους σύγχρονους του, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πνευματικότητα του. Πιστεύουμε ότι κάποια μέρα η Εκκλησία θα τον κατατάξει μεταξύ των αγίων. Ο Πατριάρχης Παύλος, εξακολουθεί να ζει μέσα στις καρδιές μας, ως ένα ζωντανό μέλος της Εκκλησίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαυρέντιος.
Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας, ήταν Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για 19 ολόκληρα χρόνια.
Recommended Post Slide Out For Blogger