Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η χειροτονία εις Διάκονο του π. Δημητρίου Αρώνη από τον Μητροπολίτη πρ.Πειραιώς κ. Καλλίνικο

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, κατάνυξης και χαράς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, η χειροτονία στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης του κατηχητή, στελέχους της Ιεράς Μητροπόλεως και της ενορίας, θεολόγου κ. Δημητρίου Αρώνη. 
Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ο οποίος ιερούργησε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων.
 







Από πολύ νωρίς ήταν γεμάτος ο Ιερός Ναός από τους ενορίτες, φίλους και συνεργάτες του νέου διακόνου καθώς επίσης και τους νέους της Ενορίας οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες με πολλή φροντίδα και αγάπη επιμελήθηκαν τη σημερινή ημέρα.




Στο χειροτονητήριό του λόγο ο νέος διάκονος αναφέρθηκε για την αξία της ιερατικής διακονίας σημειώνοντας «Ἡ ἱερατική καθαρότητα ψυχῆς καί σώματος, προηγεῖται κάθε πνευματικῆς διακονίας καί κάθε διακονία πρέπει νά εἶναι ἀπόρροια τῆς συντετριμμένης καί τεταπεινωμένης καρδίας. Ἡ ἱερά παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀπαιτεῖ ἀπό τόν Διάκονο, «γενόμενον ἔξω σαρκός καί κόσμου καί εἰς ἑαυτόν συστραφέντα, μηδενός τῶν ἀνθρωπίνων προσαπτόμενον». Ὁ εἰσερχόμενος στήν ἱερωσύνη ὀφείλει νά εἶναι λύχνος τόν ὁποῖον «ἅπτει ὁ Θεός καί τίθησιν ἐπί λυχνίας τῆς ἑαυτοῦ φωτοφόρου καθέδρας, ἵνα ἐξαστράπτῃ φωτισμός τῇ ἐκκλησίᾳ»». Επίσης παρουσίασε μέσα από την πατερική σοφία το ύψος της δωρεάς του Θεού της ιερωσύνης προς τον άνθρωπο και σημείωσε την ανάγκη της πνευματικής εργασίας που οφείλει ο κάθε κληρικός να επιτελεί. Τέλος θερμές ήταν οι ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους σημάδεψαν ευεργετικά την πορεία της ζωής του.
(Το πλήρες κείμενο του χειροτονητήριου λόγου δημοσιεύεται πιο κάτω).
Μετά το τέλος του λόγου του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του νέου διακόνου τον οποίον χαρακτήρισε άνθρωπο με ευλάβεια και ιεραποστολικό ζήλο, σημάδια του χαρακτήρα του που φανέρωνε κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα διακονίας του στο νεανικό, κατηχητικό και κατασκηνωτικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και της ενορίας του Αγίου Δημητρίου.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικο για την σημερινή του παρουσία και ευχήθηκε κατάλληλα προς τον νέο διάκονο.

Την επομένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η χειροτοινία εις πρεσβύτερον του νέου διακόνου.
Ευχόμαστε στον νέο διάκονο να ζήσει και να τον χαριτώνει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. ΑΞΙΟΣ!!!


Recommended Post Slide Out For Blogger