Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος

Εκοιμήθη λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ο μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές του Αυγούστου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικής Κλινικής, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945, φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Διακρινόταν για την παρρησία του λόγου του στο Κυπριακό, ήταν εναντίον της λύσης της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, η οποία σε όλα τα σχέδια λύσης του Κυπριακού απέκλειε την επιστροφή της Κερύνειας υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.
Επίσης, ήταν αντίθετος με τον θεολογικό διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζοντας σθεναρά ότι γίνονταν σοβαρές υποχωρήσεις σε δογματικά θέματα από τους Ορθοδόξους. Αρθογραφούσε τακτικά στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» με ιδιαίτερη μαχητικότητα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Κηρυνείας είχε συμβάλει τα μέγιστα, το 1992, στη δίκη, που έγινε στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ, όπου το δικαστήριο αποφάσισε να επαναπατρισθούν στην Κύπρο πέντε εξαιρετικά ψηφιδωτά του 6ου αι. από την Παναγία της Κανακαριάς, που σήμερα είναι στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου.
Το σκήνωμα του αοιδίμου μητροπολίτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο, Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, από τις 08:00 στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα Πλατύ Αγλαντζιάς.
Η κηδεία του αείμνηστου μητροπολίτη θα τελεσθεί στις 14.00, στον ίδιο Ιερό Ναό, παρόντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β΄, και μελών της Ιεράς Συνόδου.
Η ταφή θα γίνει στη Λάρνακα
www.kathimerini.gr
Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945.
Recommended Post Slide Out For Blogger