Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά


Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του...

"Η Αγκαλιά"
είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 και είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, "η Αγκαλιά" παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα, λόγω της εγκυμοσύνης τους, όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - κσι στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο.

Ένα παιδί, στην αγκαλιά της Μητέρας του.Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι: Προσφέρουμε προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και στη μητέρα του, είτε είναι έγγαμη ή άγαμη, κακοποιημένη ή μη - και παράλληλα καλλιεργούμε και υπηρετούμε ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης, που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του, κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η λέξη αγκαλιά.Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών, ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό, όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του, ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του. Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
Μητρική αγκαλιά, θερμή αγκαλιά, ανοιχτή αγκαλιά,
τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.
 Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο, στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της. Για τον καθένα μας, η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και, έμπρακτα, βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους. Μέχρι σήμερα αγκαλιάσατε όλοι εσείς οι Φίλοι την προσπάθειά μας αυτή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η πιο μεγάλη, η πιο ζεστή, η πιο γλυκειά, η πιο τρυφερή αγκαλιά, είναι η αγκαλιά της μάνας. Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό μας, έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος, που βρίσκουν κοντά μας. Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός, ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους - και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές, τα πολλά συναισθήματά τους, για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.



ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

Το 2008 συνέπεσε με την πρώτη δεκαετία λειτουργίας και κοινωνικής παρουσίας του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη δεκαετία αυτή, ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και πολύ σεβασμό συμπαραστάθηκε, παρηγόρησε και ανακούφισε πολλούς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, κυρίως γυναίκες.

Στο ξεκίνημά του ο Σύλλογος προσπαθούσε να συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες που, διάφοροι λόγοι, κυρίως κοινωνικοοικονομικοί, τις πίεζαν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Με την ψυχολογική - πνευματική υποστήριξή μας, αλλά και με σταθερή και πολύμορφη υλική βοήθεια, οι προστατευόμενές μας ξεπερνούσαν την αγωνία και ανασφάλειά τους και, αντιμετωπίζοντας πλέον τη ζωή με θάρρος και αισιοδοξία, υποδέχονταν το παιδί τους με στοργή και αγάπη.
Έτσι, σε αυτή τη δεκαετία, περίπου 1500 παιδιά γεννήθηκαν κάτω από τη διακριτική, ουσιαστική και με πολλή φροντίδα, συμπαράσταση του Συλλόγου. Στη δεκαετία αυτή, κύρια προσπάθεια και φροντίδα των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου ήταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις μητέρες να γίνονται όλο και πιο επωφελείς και αποτελεσματικές, όπως και η ενημέρωση του κόσμου στα θέματα: αξία της ζωής από την εμβρυακή ηλικία και τόνωση του σεβασμού στο θείο δώρο της μητρότητας και της πατρότητας. Η κάλυψη των υλικών και άλλων αναγκών των προστατευομένων οικογενειών μας γινόταν συνεχώς πλουσιότερη και ευρύτερη.

Οι δωρεές των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δωροεκθέσεις και εκδρομές αποτελούν αποκλειστικές πηγές εσόδων της "Αγκαλιάς". Η δράση της "Αγκαλιάς" και η δυνατότητά μας για στήριξη των μητέρων και οικογενειών βασίζονται στη δική σας προσφορά.

Τρόποι για την ενίσχυση της "Αγκαλιάς" είναι οι ακόλουθοι:
  • Με την επίσκεψή σας, στα γραφεία της "Αγκαλιάς" στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να μας γνωρίσετε και να κάνετε προσωπικά τη δωρεά σας.
  • Με ένα απλό τηλέφωνο στο 901 11 179 179 και να χαρίσετε ένα ακόμα χαμόγελο στα παιδιά της "Αγκαλιάς" (χρεωση 2,99 ευρώ + Φ.Π.Α./ κλήση).
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταχυδρομική επιταγή των ΕΛΤΑ ή την ταχυπληρωμή της "Αγκαλιάς" (μπορείτε να ζητήσετε την ταχυδρομική της αποστολή μαζί με δωρεάν έντυπο υλικό για την ενημέρωσή σας, είτε καλώντας μας τηλεφωνικά, είτε με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας).
  • Μπορείτε να κάνετε χρήση του συστήματος Easy Pay για δωρεά μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς.
Για την οικονομική στήριξη της "Αγκαλιάς", υπάρχουν οι εξής τραπεζικοί λογαριασμοί:

ALPHA BANK 358-002101-069744
ΕΜΠΟΡΙΚΗ 45261794
ΕΘΝΙΚΗ 065/296009-56
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ATTICA
 5044-016030-410
 56779213
Recommended Post Slide Out For Blogger