Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η τηλεόραση σας κόβει χρόνια από τη ζωή


Παχυσαρκία, κάπνισμα, αλκοόλ, τηλεόραση: όλοι τους παράγοντες επικινδυνότητας για την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων και για το μικρό προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με έρευνα.

Για ποιόν λόγο και η τηλεόραση; Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημοσιεύεται στην Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητικής Ιατρικής, όσοι παρακολουθούν ημερησίως τηλεόραση πάνω από έξι ώρες, θα χάσουν σχεδόν πέντε χρόνια από τη ζωή τους σε σχέση με όσους δεν παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση.


Ο Λένερτ Βίρμαν και η επιστημονική του ομάδα υποστηρίζουν ότι κάθε ώρα που περνάει ένας ενήλικας μπροστά από την τηλεόραση τού στερεί σχεδόν 22 λεπτά από τη ζωή του.

Η επιστημονική ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας τα στοιχεία της Αυστραλιανής Έρευνας για τον Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τον Τρόπο Ζωής, στην οποία περισσότεροι από 11.000 πολίτες, ηλικίας άνω των 25 ετών, κλήθηκαν να απαντήσουν για την σχέση τους με την τηλεόραση και στη συνέχεια συνέκρινε τα στοιχεία αυτά με τα ποσοστά θνησιμότητας.

Το 2008 οι αυστραλοί ενήλικες παρακολούθησαν 9.8 δισεκατομμύρια ώρες τηλεόραση.
Πηγή:Newsbeast.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger