Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής 2011


Περιμένοντας τον εσπερινό της εορτής
            Κάθε χρόνο η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής σηματοδοτεί μία μικρή αφετηρία για να αναλογιστούμε το πλήθος των ευεργεσιών του Θεού και να αναζητήσουμε τις οφειλές και την ευγνωμοσύνη μας προς τη φιλάνθρωπη παρουσία Του στη ζωή μας.
            Ένας χώρος που μας φιλοξενεί και γίνεται μία πνευματική κλίμακα για τον καθημερινό πνευματικό ανεφοδιασμό όλων μας. Κάθε φορά πρέπει να σκεφτόμαστε τις μεγάλες του Θεού δωρεές και την οφειλόμενη προσοχή που πρέπει να έχουμε απέναντι σε αυτές .Νομίζουμε ότι ένα δείγμα ενηλικίωσής μας μέσα στη ζωή είναι να αντιλαμβανόμαστε πως τίποτε δεν είναι δεδομένο από αυτά που οι άνθρωποι θεωρούν αποκτήματα δικά τους, αλλά όλα είναι δωρεές του Θεού και δώρα Του που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν  στη ζωή με το να τα προσφέρουμε σαν αντίδωρο αγάπης στο Θεό και Πατέρα μας.


Ο βασιλικός φρουρός της Εκκλησίας


Όλα ασβεστωμένα για τη γιορτή



            Πολυκύμαντη η ζωή μας περνά συνεχώς μέσα από τις συμπληγάδες των πειρασμών αλλά και των παθών μας και παρακαλούμε την Παναγία να συνδράμει και σπεύσει για να θεραπεύσει τις δύσκολες της ζωή μας ημέρες.
            Η Παναγία αποτελεί για όλους τους πιστούς το ασφαλές καταφύγιο και τη συνεχή πηγή χαράς και ελπίδος, Καμία πραγματική χαρά δεν μπορεί να καλύψει έστω και λίγο της  ψυχής το κενό αν δεν έχει σχέση και αναφορά με την πνευματική χαρά και ελπίδα. Αλλιώς παραμένει κατάσταση βιαστική και επιπόλαιη.Αυτή είναι η βάση και το θεμέλιο της πνευματικής χαράς. Μια χαρά που ξεπερνά τα φυσικά όρια και επεκτείνεται στα μεταφυσικά και υπερφυσικά.
            Εικόνα αυτής της χαράς είναι το πρόσωπο της Παναγίας .Από αυτήν την χαρά δανειζόμαστε και εμείς τη χαρά για τη ζωή και την καθημερινότητά μας.Χρειάζεται αρκετός κόπος ωστόσο για να συνειδητοποιήσουμε τις καθαρές πηγές της Χριστιανικής χαράς. Εκείνοι οι Άγιοι είναι μεγάλοι και ικανοί, και μας καλούν σαν φιλόξενοι οικοδεσπότες στην πραγματική χαρά. Η πρόσκληση είναι συνεχής ΄.Η δική μας απάντηση είναι πάντοτε το ζητούμενο.
Recommended Post Slide Out For Blogger